Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

29 gadu vecumā NFL karjerai punktu liek "Patriots" zvaigzne Gronkovskis

Rolands Eliņš

29 gadu vecumā NFL karjerai punktu liek "Patriots" zvaigzne Gronkovskis
Robs Gronkovskis. Foto: AFP/Scanpix

Nedaudz vairāk nekā mēnesi pēc triumfa „Super Bowl” izcīņā Jaunanglijas „Patriots” spēlētājs Robs Gronkovskis, kurš kopā ar komandu ieguvis trīs NFL čempiona titulus, paziņojis par NFL karjeras beigām.

Robs Gronkovskis par savas karjeras beigām paziņoja negaidīti, garā „Instagram” ierakstā norādot, ka šodien atstāj amerikāņu futbolu. Viņš pateicās faniem un komandas biedriem par kopā pavadīto laiku un kopīgi piedzīvotajām emocijām.

„Viss sākās brīdī, kad biju 20 gadus vecs un nonācu uz NFL drafta skatuves,” raksta Gronkovskis. „Tas bija mana sapņa piepildījums. Tagad man drīz apritēs 30 gadi un jūtu, ka man jāpieņem nozīmīgākais lēmums savā dzīvē. Šodien es atstāju amerikāņu futbolu.”

Gronkovskis bija svarīga „Patriots” dinastijas daļa un palīdzēja komandai izcīnīt trīs „Super Bowl” titulus un piecreiz piedalījās finālspēlē. Četras reizes viņš ticis iekļauts sezonas simboliskajā izlasē. Savas karjeras 115 NFL regulārās sezonas spēlēs Gronkovskis izcēlies ar 79 piezemējumiem, bet 16 izslēgšanas mačos viņš veicis 12 piezemējumus.

Gronkovska aģents Drū Rozenhauss intervijā ESPN gan aicināja amerikāņu futbola sabiedrību atstāt iespēju, ka Gronkovskis nolemj atgriezties profesionālajā sportā: „To saka nevis viņš, bet es. Robs ir vēl jauns cilvēks ar unikālu personību. Ja „Patriots” klāsies grūti un Toms Breidijs kādā brīdī zvanīs Robam, lai nāk palīgā, es nebūtu ļoti pārsteigts, ja tā arī notiktu. Taču nevēlos veikt lielas spekulācijas, tas ir viņa lēmums.”

Gronkovska aģents par sava klienta nākotnes plāniem norādīja, ka šobrīd tie ir bez profesionālā sporta – Gronkovskis plāno atpūsties un izklaidēties, izbaudīt dzīvi, kā arī varbūt izmēģināt aktiera karjeru.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/american-...
Agent—Gronk retired, but people change minds