Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Jets" atlaiž vienīgo latvieti NFL Markusu Zuševicu

"Jets" atlaiž vienīgo latvieti NFL Markusu Zuševicu
Markuss Zuševics
Foto: newyorkjets.com

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Ņujorkas "Jets", saīsinot savu sastāvu līdz līgas noteiktajiem 75 spēlētājiem ir atlaidusi vienīgo latvieti šajā līgā, uzbrukuma līnijas bloķētāju Markusu Zuševicu.

Markuss Zuševics, kurš Ņujorkas "Jets" komandā nonāca šī gada pavasarī pēc tam kā bija labi sevi parādījis jauno spēlētāju nometnē, šajā pirmssezonā nepiedalījās nevienā mačā, jo vēl pirms pirmssezonas spēļu sākuma guva ceļgala savainojumu un tikai šajā nedēļā atgriezās pie viegliem treniņiem kopā ar komandu.

Pašlaik "Jets" rindās ir diezgan sīva konkurence par vietu sastāvā tāpēc, lai arī Zuševics bija otrais labākais labās malas uzbrukuma līnijas bloķētājs, ir loģiski, ka ņujorkieši izvēlējās nepaturēt latvieti savā sastāvā. Turklāt, arī iepriekšējā sezonā Zuševics nespēja īsti konkurēt par vietu Jaunanglijas "Patriots" sastāvā ceļgala savainojuma dēļ.

Atgādināsim, ka iepriekš Aiovas universitātes absolvents Markuss Zuševics NFL ienāca 2012. gadā, kad tūdaļ pēc drafta, kurā krūšu muskuļa plīsuma dēļ netika izvēlēts, parakstīja līgumu ar Jaunanglijas "Patriots". Šīs komandas sastāvā Markuss bija pieteikts uz dažiem mačiem 2012. gada sezonas izskaņā, taču laukumā nedevās. Savu izdevību spēlēt "Patriots" kreklā Zuševics sagaidīja pirms gada, pārbaudes mačos, taču dēļ lielās konkurences un jau pieminētā savainojuma vietu 53 futbolistu sastāvā viņš neizcīnīja, taču atkal tika paturēts rezervē.

Šajā pavasarī spēlētājs un klubs vienojās par līgumattiecību pārtraukšanu, jo vietas Jaunanglijas komandas sastāvā ASV dzimušajam latviešu futbolistam nebija.

Bez 25 gadus vecā Zuševica "Jets" atlaida vēl piecus spēlētājus – divus uzbrukuma līnijas futbolistus, divus speciālo komandu pārstāvjus un vienu pussargu.

Jāpiebilst, ka, saskaņā ar NFL notiekumiem, visām līgas komandām līdz 26. augustam ir jānoīsina sastāvs līdz 75 futbolistiem, bet 30. augustā ir jānosauc tie 53 atlēti, kas būs komandas rīcībā regulārajā sezonā.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...


, 2014-08-24 12:07, pirms 10 gadiem
Da kads vish tur Latvietis.
Vish droshvien Latvija savu muzh nav bijis.
, 2014-08-24 12:09, pirms 10 gadiem
TReNs rakstīja: Da kads vish tur Latvietis.
Vish droshvien Latvija savu muzh nav bijis.
Ir bijis vairākkārtīgi, kā arī ļoti neslikti runā un raksta latviski.
, 2014-08-24 12:46, pirms 10 gadiem
Tas arī bija gaidāms, jo, lai vai cik labs Markuss bija pavasara debitantu nometnē, tagad viņš izlaida lielāko daļu treining kempa un nepiedalījās nevienā spēlē.

Turklāt, ja tā paskatās, viņa CV ir... nu teiksim tā, komandai ir TIEŠĀM jātic Zuševica spējām un jābūt ABSOLŪTĀ izmisumā, lai viņu paņemtu un rēķinātos ar viņu kā stabilu OL bekapu.

Visas nosacīti 3 sezonas viņš ir sācis ar traumām un nekur nav noturējies sastāvā:
2012: Krūts muskuļa plīsums Draft Combine un IR jau pēc noklusējuma.
2013: ceļgala savainojums, IR un atlaišana sezonas beigās.
2014: ceļgala savainojums un atlaišana.

Turklāt, Markuss arī kopumā nav gatavs spēlētājs, t.i., tāds, kurš varētu vienlīdz labi darboties kā pie piespēlēm, tā skrējieniem, viņam trūkst fizisko dotumu un kondīciju, viņam nav pieredzes un tā vēl varētu turpināt.

Godīgi sakot, es neredzu kā viņš varētu kļūt par stabilu NFL spēlētāju. Iepriekš, protams, par viņu tika runāts daudz un dikti kā par 3.-5. kārtas spēlētāju, bet savainojums vēl PRO karjerai nesākoties visu sačakarēja.
, 2014-08-24 14:51, pirms 10 gadiem
TReNs rakstīja: Da kads vish tur Latvietis.
Vish droshvien Latvija savu muzh nav bijis.
Lai arī bijis šeit diez gan maz runā latviski labāk, kā daudzi, kuri šeit ir nodzīvojuši 40-45 gadus...
, 2014-08-24 16:51, pirms 10 gadiem
nez lai nāk uz Vikings
, 2014-08-24 17:04, pirms 10 gadiem
Bostonas Leprikons Lakijs rakstīja: nez lai nāk uz Vikings
Jā, uzzvanīs Markuss Rikam Spīlmenam un pateiks: "Klausies, man te laiks parādījies brīvs, pēc stundas būšu pie jums, sagatavo man jaunu formu, spēlēt taisos."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-24 22:43, pirms 10 gadiem
Dzoniy rakstīja: Vēl jau ir iespēja,ka tiks kādas komandas practice squad!
Jautājums ir cits - vai viņam to vajag? Vai vajag čakarēt veselību, visu laiku uzturēt sevi sportiskajā formā, lai beigu beigās būtu tikai treniņu sastāva spēlētājs (līdzšinējā karjera tieši uz to arī norāda, ka tie varētu būt viņa neteiksim, ka griesti, bet reālā vieta)?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.