Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Gērlijs piekrīt 60 miljoniem un kļūst par NFL apmaksātāko pussargu

Juris Miņins
Juris Miņins

Gērlijs piekrīt 60 miljoniem un kļūst par NFL apmaksātāko pussargu
Tods Gērlijs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Losandželosas "Rams" un pussargs Tods Gērlijs ir vienojušies par jauna līguma noslēgšanu, kas padarīs spēlētāju par apmaksātāko savas pozīcijas pārstāvi visā Nacionālajā futbola līgā (NFL).

Šodien ir kļuvis zināms, ka Losandželosas "Rams" komanda ir vienojusies par sadarbības pagarināšanu ar savu vadošo pussargu un vienu no komandas galvenajiem "vilcējiem" uzbrukumā, Todu Gērliju. 23 gadus vecais Džordžijas universitātes absolvents ir piekritis četru gadu līgumam par kopējo summu 60 miljoni ASV dolāru. Zīmīgi, ka 45 miljoni no šīs summas ir garantētais atalgojums.

Tas nozīmē, ka Gērlijs ir kļuvis par apmaksātāko pussargu visā NFL pēc vidējās algas (15 miljoni ASV dolāru), kā arī saņēmis lielāko garantēto līguma summu kādu jebkad ir piešķīruši pussargiem. Līgums gan stāsies spēkā vien 2019. gada sezonā, jo 2018. gada sezonu Gērlijam būs jāspēlē vēl ar līgumu, kas noslēgts pirms viņa debijas profesionālajā futbolā.

NFL apskatnieki jau ir paspējuši izteikties, ka šis darījums būtiski mainīs pussargu tirgu, jo šie Gērlija cipari noteiks latiņu pārējiem pussargiem, kuriem jau tuvākajā laikā būs jārunā par jauna līguma parakstīšanu. Kā piemēri tiek minēti gan Deivids Džonsons no Arizonas "Cardinals", gan Ezekīls Eliots no Dalasas "Cowboys".

Tiesa, jāatzīmē, ka līdz apmaksātākajiem NFL spēlētājiem (pēc vidējās algas) pussargiem vēl ir tālu, jo saspēles vadītāji, ar kuriem pussargi spēlē plecu pie pleca gan pārnestā, gan arī tiešā nozīmē, savos algu čekos redz daudz iespaidīgākas summas. Piemēram, šī brīža lielākās vidējās algas īpašnieks ir Atlantas "Falcons" saspēles vadītājs Mets Raiens, kurš saņem 30 miljonus ASV dolāru. Viņš arī ir visu laiku lielākā NFL līguma īpašnieks, jo vienošanās ar Atlantas komandu bija parakstīta uz pieciem gadiem, kas viņam var dot līdz pat 150 miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/