Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Stampeders" ar sagrāvi revanšējas "Argonauts"

"Stampeders" ar sagrāvi revanšējas "Argonauts"
Foto: The Canadian Press/Scanpix

Kanādas futbola līgas (CFL) jaunās sezonas otrajā spēļu nedēļā tikās iepriekšējās sezonas finālisti, KangarI "Stampeders" un Toronto "Argonauts". Pretēji rudens mačam, šoreiz pie panākuma, turklāt, graujoša, tika "Stampeders" – 41:7.

Kalgari un Toronto komandu mačs noteikti bija otrās kārtas centrālā spēle, jo tajā tikās abas iepriekšējās sezonas Greja kausa izcīņas finālistes un, lai arī šoreiz spēles likme nebija tik augsta, abām vienībām bija ko pierādīt.

Tiesa, šoreiz "Stampeders" nepieļāva tik daudz kļūdu kā finālā un neļāva "Argonauts" futbolistiem atspēlēties, turklāt lielu lomu spēlēja arī tas, ka Toronto komandai otrajā puslaikā savainojuma dēļ bija jāiztiek bez komandas uzbrukuma līdera, saspēles vadītāja Rikija Reja, kurš no laukuma tika aizvests ar mediķu elektrokāru.

Ja pievēršamies pašai spēles gaitai, tad arī mača ievadā Toronto vienībai nebija īsti variantu, jo Kalgari uzbrukums, ko vadīja Bo Līvaijs Mičels, jau pirmajā puslaikā spēja noorganizēt divus piezemējumus, bet otrajā puslaikā – trīs reizes nogādāt bumbu pretinieku aizsargātajā zonā. Interesanti, ka vēl vienu reizi bumbu ieskaites zonā nogādāja Terijs Viljamss, kurš atgrieza atpakaļ "Argonauts" spērienu.

Vienīgo piezemējumu zaudētāju labā guva Džeimss Franklins, kurš bumbu ieskaites zonā ienesa jau spēles ceturtajā ceturtdaļā, kad rezultāts bija jau 41:1.

Mičels maču noslēdza ar 324 jardiem, turklāt, tikai divas viņa raidītās piespēles mērķi nesasniedza (20/22). Tāpat viņa kontā trīs rezultatīvas piespēles. Malējais uzbrucējs Eriks Rodžerss notvēra piecas piespēles, guva 131 jardu un divus piezemējumus, bet pussargs Dons Džeksons pie 123 jardiem tika vien deviņos piegājienos un arī viņa kontā bija seši punkti.

Rikiju Reju Toronto saspēles vadītāja pozīcijā nomainīja Džeimss Franklins, kurš realizēja vien astoņas no trīspadsmit piespēlēm un gūstot 65 jardus.

No citām spēlēm var pieminēt, ka pie uzvaras tika Hamiltonas "Tiger-Cats", kuri ar 38:21 pārspēja Edmontonas "Eskimos". Šo maču Džonijs Manzels, kurš ir Hamiltonas komandas sastāvā, vēl aizvien noskatījās no mals, bet viņa komandas biedrs Džeremais Masoli atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt cits bijušais NFL spēlētājs, kurš mēģina atjaunot savu karjeru ar CFL palīdzību, pussargs Tre Meisons bija labākais Saskačevanas "Roughrainders" pussargs, gūstot 33 jardus septiņos mēģinājumos, taču tas neplaīdzēja viņa komandai un viņi piekāpās Otavas "Redblacks" ar 17:40.

CFL, 2. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
RoughraidersRedblacks17:40
Blue BombersAlouettes56:10
Tiger-CatsEskimos38:21
StampedersArgonauts41:7

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.