Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Stefords "izrauj" uzvaru no klīvlendiešu rokām

Stefords "izrauj" uzvaru no klīvlendiešu rokām
Metjū Stefords
Foto: AP/Scanpix

Metjū Stefords guva 422 jardus, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, vienu no tām jau pēc spēles laika beigām, tādējādi izraujot uzvaru pār Klīvlendas "Browns" ar 38:37 un nodrošinot Detroitas "Lions" otro uzvaru šosezon.

Cīņa, kurā tikās divas līdz šim vājākās NFL vienības, jau pašā sākumā solījās būt interesanta, jo abām komandām šī bija viena no retajām iespējām, kad viņi varēja tikt pie uzvaras, tāpēc par motivācijas trūkumu sūdzēties nevarēja. Pats mačs visas uz sevi liktās cerības arī attaisnoja.

Abas komandas saprata, ka šajā spēlē atlikt kaut ko uz vēlāku laiku nav vērts, tāpēc jau pašā cīņas sākumā uzņēma labu tempu uzbrukumā, ko nezaudēja līdz pat spēles beigām.
Pirmās ceturtdaļas sākumā abas komandas apmainījās ar precīziem brīvsitieniem, taču pēc tam "Browns" uzsāka uzbrukuma ofensīvu – Breidijs Kvins noorganizēja trīs piezemējumi pēc kārtas, kurus realizēja Muhameds Masakī (59 jardi), Džošua Kribss (4 jardi) un Čansi Stakijs (40 jardi) un likās, ka spēles liktenis ir izšķirts, jo 21 punkta pārsvars, tomēr, ir visai ievērojams. Taču "Lions" tā vis nedomāja un vēl pirms pirmā pārtraukuma atspēlēja septiņus punktus, kad Metjū Stefords atdeva 26 jardu tālu piespēli Āronam Braunam.

Savukārt otrajā ceturtdaļā, pēc kārtējām divām Steforda piespēlēm, piezemējumus guva Kevins Smits un Kelvins Džonsons. Jāpiebilst, ka pēdējā gadījumā tas bija 75 jardu tāls uzbrukums. Tādējādi rezultāts bija kļuvis neizšķirts, 24:24. Klīvlendas komanda vēl līdz lielajam pārtraukumam centās atjaunot vismaz minimālu pārsvaru savā labā un tas viņiem arī izdevās, kad pašā puslaika izskaņā Fils Dausons realizēja 29 jardus tālu brīvsitienu.

Otrais puslaiks sākās nedaudz mierīgāk un abas komandas saprata, ka ilgi šāda uguņošana nevar turpināties, tāpēc pievērsās arī spēlei aizsardzībā. Līdz ar to arī līdz pirmajam veiksmīgajam uzbrukumam cīņas otrajā pusē nācās nogaidīt, jo tas izdevās vien nepilnas trīs minūtes pirms trešā pārtraukuma, kad "Lions" guva kārtējo piezemējumu (viena jarda piespēle, Vils Helers) un pirmo reizi šajā spēlē izvirzījās vadībā. Taču vēl pirms paša pārtraukuma "Browns" prata mazliet samazināt savu atpalicību, jo atguva divus punktus ar "safety", t.i., Metjū Steforda apturēšanu gala zonā, palīdzību. Līdz ar to spēlēt bija atlikušas vien 15 minūtes un divu punktu pārsvars bija detroitiešiem.

Arī ceturtajā ceturtdaļā abas komandas spēlēja piesardzīgāk, jo saprata, ka katra kļūda var dārgi maksāt. Klīvlendas "Browns", labi zinādami, ka viņiem ir jāgūst punkti uzbrukumā darbojās aktīvāk, līdz aptuveni piecas minūtes pirms spēles beigām guva piezemējumu (divu jardu Breidija Kvina piespēle Maiklam Geinsam) un vēlāk arī izlēma nevis sist realizācijas sitienu, bet mēģināt gūt divus punktus izdarot vēl vienu piezemējumu, kas viņiem arī izdevās (realizēja - Džamals Luiss). Un šajā momentā, kad atkal notika līderu maiņa, sākt uztraukties jau vajadzēja Detroitas "Lions". Tuvojoties spēles beigām, "Lions" tuvojās "Browns" gala zonai visai aktīvi un mērķtiecīgi, taču viņu lielākā problēma bija laika trūkums. Kad līdz spēles beigām bija atlikušas aptuveni desmit sekundes Stefords uzsāka, kā tolaik izskatījās, komandas pēdējo uzbrukumu. Vairākas reizes veiksmīgi izvairījies no pretinieku aizsargiem, viņš raidīja piespēli uz ieskaites zonu, taču tā netika noķerta, vēl vairāk pats kvoterbeks guva kreisā pleca savainojumu, taču tas nebūt nebija viss. Spēles tiesneši "Browns" aizsargu darbībā saskatīja pārkāpumu un lika pārspēlēt pēdējās sekundes. Uz šādu pavērsienu reaģēja arī klīvlendiešu treneris Eriks Mandžini pieprasot pārtraukumu, kas izrādījās liktenīgs.
Pa to laiku kamēr bija pārtraukums "Lions" ārsti paspēja tikt galā ar Steforda savainojumu un šī gada drafta pirmais numurs atgriezās spēlē un jau pēc oficiālā spēles laika beigām atdeva rezultatīvu piespēli Brendonam Petigrū, tādējādi izcīnot fantastisku uzvaru – 38:37.

Jāpiebilst, ka Metjū Stefords pēc šīs spēles kļuva par visu laiku jaunāko (21 gads un 288 dienas) NFL saspēles vadītāju, kuram ir izdevies savā debijas sezonā vienā spēlē gūt piecus piezemējumus, līdz šim šis rekords (22 gadi un 353 dienas) piederēja leģendārajam Denam Marino.

NFL 10. nedēļa, spēļu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
Maiami "Dolphins"Karolīnas "Panthers"24:17
Vašingtonas "Redskins"Dalasas "Cowboys"6:7
Klīvlendas "Browns"Detroitas "Lions"37:38
Sanfrancisko "49ers"Grīnbejas "Packers"24:30
Pitsburgas "Steelers"Kanzassitijas "Chiefs"24:27
Sietlas "Seahawks"Minesotas "Vikings"9:35
Atlantas "Falcons"Ņujorkas "Giants"31:34
Ņūorleānas "Saints"Tampabejas "Buccaneers"38:7
Bufalo "Bills"Džeksonvilas "Jaguars"15:18
Indianapolisas "Colts"Baltimoras "Ravens"17:15
Arizonas "Cardinals"Sentluisas "Rams"21:13
Sandjego "Chargers"Denveras "Broncos"32:3
Sinsinati "Bengals"Oklendas "Raiders"17:20
Ņujorkas "Jets"Jaunanglijas "Patriots"14:31
Filadelfijas "Eagles"Čikāgas "Bears"24:20
Tenesī "Titans"Hjūstonas "Texans"20:17

Izmantotie resursi:
espn.go.com


, 2009-11-23 13:18, pirms 14 gadiem
Galvenais ka Patriots labi noplosijās!!!
, 2009-11-23 13:22, pirms 14 gadiem
Chiefs uzvar Steelers - vaaaaaaaaaaaauuuu!!!! Un Bengals zaudē Raiders - kā tas ir iespējams
, 2009-11-23 15:59, pirms 14 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Chiefs uzvar Steelers - vaaaaaaaaaaaauuuu!!!! Un Bengals zaudē Raiders - kā tas ir iespējams
Viss ļoti skaidrs, tā teikt - na ļico... . Kur LJ, tur kāsieni, kur šamā nav - tā uzreiz uzvaras.
, 2009-11-23 16:11, pirms 14 gadiem
Īstenībā pēdējā piespēle bija galīgi garām, Klīvlendas aizsargs rupji kļūdījās ar to sodu.
, 2009-11-23 16:17, pirms 14 gadiem
sd90022 rakstīja: Īstenībā pēdējā piespēle bija galīgi garām, Klīvlendas aizsargs rupji kļūdījās ar to sodu.
Pilnīgi pietika ar precīzu otro mēģinājumu.
, 2009-11-23 18:24, pirms 14 gadiem
Nu vecīt!
, 2009-11-23 18:52, pirms 14 gadiem
Beigas vnk zvērīgas, atgādināja Giants SB uzvaru nesošo pēdējo draivu pret Patriots, tikai šitais patiesībā bija vēl labāks. Tiesa, Browns DB totāli nevajadzīgi zaudēja jau gandrīz uzvarētu maču, izgrūžot spēlētāju ārpus laukuma pirms tas vsp bija saņēmis bumbu (tā pat īsti nelidoja viņa virzienā). Steforda varoņdarbs ar vienu roku vnk neticams. Pastarīši parūpējas par lielisku izklaidi, kkam viņi arī der.

Chiefs un Raiders uzvaras pār Steelers un Bengals vnk smieklīgas
, 2009-11-23 22:46, pirms 14 gadiem
Bengals tīri pašu vainas pēc zaudēja šo spēli. Nu nevar arī Raiders (sliktākā bilance NFL pēdējo 10 gadu laikā, pat DET ir par vienu uzvaru vairāk) vinnēt ar neesošu motivāciju un pilnīgi nesaprotamu kombināciju izvēli. Priekšnojauta jau nelaba bija, bet tomēr neticēju, ka šie ņems un palaidīsies tik vienkārši. Kāpēc LJ praktiski netika izmantots? Kāpēc vienmēr tik konservatīva spēle pēc minimāla pārsvara iegūšanas (izņēmums - Čikāgas mačs?) Come on - 43 rush, 22 pass komandas labākā RB prombūtnē! Kāpēc OL laida ar sevi darīt visu, kas ienāca prātā? Tiesāšana arī brīžiem tāda stipri dīvaina bija.

Piedevām Bengals kaut kā neiet, ja pretinieki nespēlē ar ierasto QB. Vai nu sagatavoties nemāk, vai kas cits. A Gradkovskis jau kopš 2006. gada nelaimīgās sezonas ir manā melnajā sarakstā. Toreiz viņš kā debitants spēlēja TB un arī šitādu pašu pēdējās minūtes uzbrukumu iztaisīja, un toreiz tiesneši spēles beigās no zila gaisa izgudroja roughing the passer. Nezinu, cik reizes esmu to epizodi vēlāk noskatījies un joprojām nesaprotu, ko aizsargs izdarīja nepareizi. Pēc tā mača cerīgā sezona aizgāja pa pieskari.

Vakars sākās labi ar prieku par Steelers neveiksmi, bet noslēgumā neko tas beigās nedeva. Pirms pāris nedēļām būtu teicis, ka AFC North varētu būt stiprākā divīzija NFL. Yeah right... vakar visi kā viens dabūja pa aci.
, 2009-11-24 18:43, pirms 14 gadiem
Kas notiek ar klasisko Bengals aizsardzību?
, 2009-11-25 00:19, pirms 14 gadiem
Demar's rakstīja: Kas notiek ar klasisko Bengals aizsardzību?
Aizsardzībai nav nekādas vainas. Nespēlēja tik pārliecinoši, kā līdz šim, bet viņi nu noteikti spēli nenoraka. Problēma meklējama uzbrukuma trūkumā. Nezinu, kā tas nākas, bet fakts - kopš Henrija (nomināli #3 WR) traumas divarpus spēlēs Bengals ir 0 passing touchdowns.
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.