Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Soda naudās par sejas masku nelietošanu NFL nedēļas laikā iekasē 1.75 miljonus dolāru

Juris Miņins
Juris Miņins

Soda naudās par sejas masku nelietošanu NFL nedēļas laikā iekasē 1.75 miljonus dolāru
Šons Peitons Foto:USA Today/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL) regulārās sezonas otrajā spēļu kārtā ir fiksējusi vairākus gadījumus, kuros ir pārkāpti līgas noteikumi par obligāto sejas masku valkāšanu un piešķīrusi sodus par kopējo summu 1.75 miljoni ASV dolāru.

Nacionālā futbola līga, pretēji Ziemeļamerikas vadošajiem hokeja un basketbola čempionātiem, regulārās sezonas mačus neaizvada vis "burbulī", bet ļauj komandām spēlēt savos stadionos, atsevišķos gadījumos arī ļaujot šos mačus apmeklēt ierobežotam skatītāju daudzumam, tiesa, tai pat laikā, ir izstrādāti diezgan stingri Covid-19 ierobežošanas pasākumi, kas sevī ietver gan ikdienas testus visas nedēļas garumā, gan obligātu sejas masku nēsāšanu visiem laukuma malā esošajiem treneriem un personālam.

Tiesa, ierobežojumu pasludināšana ir viena lieta, bet pavisam cita – to ievērošana. Ja pirmajā spēļu nedēļā līgas vadība visus, kuri jaunos noteikumus neievēroja vien stingri brīdināja, tad otrajā spēļu kārtā sekoja jau reāli naudas sodi.

Pēdējie, kuri ir saņēmuši 100 tūkstošus ASV dolāru lielas soda naudas bija abi pirmdienas mača komandu galvenie treneri – Džons Grudens no Lasvegasas "Raiders" un Ņūorleānas "Saints" pārstāvis Šons Peitons. Pirms tam tādus pašus sodus saņēma arī Pīters Kerols (Sietlas "Seahawks"), Kails Šenehens (Sanfrancisko "49ers") un Viks Fandžio (Denveras "Broncos"). Savukārt visas komandas, kuru galvenie treneri nenēsāja sejas aizsegus, ir sodītas ar 250 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas sodu.

Tādējādi, veicot nelielus aprēķinus, var secināt, ka vienas nedēļas laikā NFL soda naudās par Covid-19 ierobežošanas noteikumu neievērošanu ir iekasējusi 1.75 miljonus ASV dolāru.

Jāsaka, ka sodītie treneri jau ir snieguši komentārus par šiem gadījumiem, norādot, ka maskas, viņuprāt, ir neērtas. Pīters Kerols izteicās, ka mača laikā viņš pat nomainīja vienu masku uz citu, taču arī tā, viņaprāt, nebija ērta.

Interesanti, ka viens no sodītajiem treneriem, "Saints" vadītājs Šons Peitons, šajā starpsezonā jau bija "saķēris" Covid-19, taču veiksmīgi ar slimību tika galā.

Kā arī…

- Ņujorkas "Giants", kā jau tika ziņots, ir atradusi aizstājēju savainojumu guvušajam pussargam Sīkveonam Bārklijam, nolīgstot divkārtējo "Pro Bowl" dalībnieku, Devontu Frīmenu, kurš iepriekšējos gados spēlēja Atlantas "Falcons" rindās.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/