Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Savainojumi un "Chiefs" izglābšanās papildlaikā – noslēgusies NFL 2. nedēļa

Juris Miņins
Juris Miņins

Savainojumi un "Chiefs" izglābšanās papildlaikā – noslēgusies NFL 2. nedēļa
Kanzassitijas komanda "nēsā uz rokām" uzvaras sitiena autoru Harisonu Batkeru Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) otrā spēļu kārta daudziem amerikāņu futbola līdzjutējiem sagādāja pamatīgus pārdzīvojumus – kāds nervozi gaidīja, kad tiks iesists izšķirošais brīvsitiens, bet cits ķērās pie sirds, kad redzēja kārtējo savainoto futbolistu.

Ja uzreiz runā par savainojumiem, tad vissmagākā situācija izveidojās Sanfrancisko "49ers", kuri tikās ar Ņujorkas "Jets". Šajā mačā iepriekšējās sezonas finālisti gan vinnēja (31:13), taču ārstu aprūpē nonāca Džimijs Garopolo, Niks Bosa, Rahīms Mosterts, Tevins Kolmens un Solomons Tomass.

Tāpat savainoto spēlētāju statistiku papildināja pussargi Kristians Makafrijs, Sīkveons Bārklijs, saspēlnieki Drū Loks, Tairods Teilors, kā arī vēl daudzi citi.

Runājot par saspringtām spēlēm, jāpiemin vairākas. Viena no tādām padevās Atlantas "Falcons" un Dalasas "Cowboys". Precīzāk, par izdošanos var runāt vien Teksasas komandas kontekstā, jo viesi pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 20:0 un arī otrajās 15 minūtēs savu vadību diži nezaudēja (29:10), taču otrajā puslaikā Daks Preskots pats trīsreiz ienesa bumbu ieskaites zonā, bet reizi atdeva rezultatīvu piespēli, kas ļāva pēdējās mača sekundes sagaidīt nostājoties brīvsitiena formācijā un gaidot Grega Zauerlaina sitienu, kurš bija precīzs, ļaujot "Cowboys" komandai svinēt pirmo uzvaru (40:39) šajā sezonā.

Tāpat "validola mačs" izvērtās Losandželosā, kur vietējie "Chargers" uzņēma čempionus, Kanzassitijas "Chiefs". Mājnieki pirmsspēles iesildīšanās laikā zaudēja pirmo saspēlnieku Tairodu Teiloru, kuram konstatēja ribu savainojumu, kas nozīmēja, ka uzbrukums jāuztic pirmgadniekam Džastinam Herbertam. Bijušais Oregonas koledžas izcilnieks parādīja, ka arī profesionālajā futbolā viņam vēl būs ko teikt, ļoti pārliecinoši virzot savu komandu uz priekšu pa laukumu.

Te jāpiebilst, ka "Chiefs" komandai šī bija diezgan vāja spēle, jo ne Patriks Mahoumss, ne arī viņa kolēģi, izjūtot Džoija Bosas un Melvina Ingrema spiedienu, nespēja parādīt savu labāko spēli. Tiesa, viņi izdarīja minimālo programmu, lai "neizkristu" no spēles līdz pat tās izskaņai, bet par galveno varoni kļuva kikeris Harisons Batkers, kurš divreiz raidīja bumbu vārtos no 58 jardu distances, tajā skaitā arī pagarinājumā, kuru pats pirms dažām minūtēm bija arī "izrāvis", realizējot pēdējo sekunžu brīvsitienu. Kanzassitija svinēja laimīgu uzvaru ar 23:20, taču "Chargers" līdzjutēji varēja sevi mierināt, redzot vienības gaišo nākotni.

Visbeidzot, spēļu dienas noslēgumā lielisku izrādi sarīkoja Sietlas "Seahawks" un Jaunanglijas "Patriots".

Spēles ievadā Devins Makortijs ieskaites zonā nogādāja Rasela Vilsona raidīto un pārtverto bumbu, taču "Seahawks" komandas kvoterbeku tas nekādā veidā neizsita no sliedēm, jo mača turpinājumā viņš piecreiz rezultatīvi asistēja saviem partneriem un kopumā guva 288 jardus. Viņa oponents, Kems Ņūtons, atbildēja ar 397 gūtajiem jardiem pa zemi, rezultatīvu piespēli, kā arī ar diviem "izsistiem" piezemējumiem un vēl 47 jardiem.

Spēlējot šādas "šūpoles", komandas nonāca līdz tam, ka mača liktenis tika izšķirts gluži kā 2014. gada sezonas finālā, tikai nu komandas bija mainītās lomās, proti, "Patriots", atrodoties uz viena jarda līnijas bija jānogādā bumba ieskaites zonā. Pirms pieciem gadiem notikušais, kad Pīters Kerols izvēlējās bumbu izspēlēt, nevis nest, visiem NFL faniem lika iegaumēt patiesību, ka šādās situācijās bumba ir jānes un tieši tā pat darīja arī Bila Beličeka padotie, izšķirošo uzbrukumu ļaujot izspēlēt pašam Ņūtonam, taču bijušais līgas MVP tika apturēts vēl pirms izspēles līnijas un Sietlas komanda svinēja laimīgu uzvaru ar 35:30.

No citām spēlēm jāizceļ Toma Breidija pirmā uzvara Tampabejas "Buccaneers" kreklā, jo ar 31:17 tika pārspēta Karolīnas "Panthers" komanda. Grīnbejas "Packers", mača ievadā nonākot iedzinējos, ar 42:21 pārliecinoši pārspēja Detroitas "Lions", bet Minesotas "Vikings" saspēlnieks Kirks Kazinss trīsreiz kļūdījās piespēles adresātā un viņa komanda piedzīvoja zaudējumu pret Idianapolisas "Colts" ar 11:28.

Nervozs mačs izvērtās arī Maiami, kur vietējie "Dolphins" uzņēma Bufalo "Bills". Mačs, kurš tika pārtraukts zibens brīdinājuma dēļ, sasprindzinājumā turēja abas komandas līdz pat pēdējām sekundēm, taču Raiens Fitzpatriks, lai arī rezultātu samazināja teju līdz minimumam, vēl vienu savas "maģijas" seansu nespēja nodemonstrēt un rezultātā Bufalo svinēja uzvaru ar 31:28.

Visbeidzot Lamāra Džeksona un Dešona Vatsona duelis, jeb Baltimoras "Ravens" un Hjūstonas "Texans" mačs, noslēdzās ar pārliecinošu baltimoriešu uzvaru – 33:16.

NFL regulārā sezona, 2. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
BengalsBrowns30:35
VašingtonaCardinals15:30
GiantsBears13:17
FalconsCowboys39:40
LionsPackers21:42
JaguarsTitans30:33
VikingsColts11:28
BillsDolphins31:28
49ersJets31:13
RamsEagles37:19
BroncosSteelers21:26
PanthersBuccaneers17:31
ChiefsChargers23:20
RavensTexans33:16
PatriotsSeahawks30:35
RaidersSaints34:24

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2020-09-22 10:47, pirms 4 gadiem
Dalasa pret Atlantu bija episka..Šādi atkal noliet uzvarētu spēli māk tikai Atlanta..Atceroties Superbowl pret Patriots.
Kā spēlētāji un treneris var nezināt noteikumus..Tiešām tas veids,kā pa bumbu uzsita samulsināja viņus?

     [+] [-]

, 2020-09-22 17:32, pirms 4 gadiem
Tampai nenormāli daudz brāķa, kādas 3-4 Breidija piespēles čaļi nenoķēra, kuras bija jāņem.

     [+] [-]

, 2020-09-22 18:44, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Tampai nenormāli daudz brāķa, kādas 3-4 Breidija piespēles čaļi nenoķēra, kuras bija jāņem.
Lai arī uzbrukum Tampai ir provizoriski labs, tāpat ir skaidrs, ka aizsardzībai būs jāspēlē gan par sevi, gan par uzbrucējiem, t.b., jādod viņiem iespējas papildus draiviem, lai kkas sanāktu.

No otras puses - sezona svaiga, redzēs kā būs.