Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Brauns pamet NFL un cīnīsies par neizmksātajiem 40 miljoniem

Juris Miņins
Juris Miņins

Brauns pamet NFL un cīnīsies par neizmksātajiem 40 miljoniem
Antonio Brauns
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu futbolists Antonio Brauns, kuru šajā nedēļā atlaida Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Jaunanglijas "Patriots", ir paziņojis, ka ir noslēdzis savu karjeru.

Antonio Brauns šodien ar sociālo tīklu starpniecību ir paziņojis, ka beidz spēlēt Nacionālajā futbola līgā. Tajā pašā ierakstā viņš izteica neapmierinātību ar komandas īpašnieku, viņaprāt, pieļauto patvaļu, atsakoties maksāt līguma garantētās summas.

Atgādināsim, ka Antonio Brauns iepriekšējo sezonu noslēdza Pitsburgas "Steelers" rindās, tiesa, noslēdza ar skandālu un nemaz nepiedalījās pēdējā sezonas spēlē. Protams, ka, tā kā futbolists bija "salecies" ar teju visiem komandas vadītājiem, kā arī saspēles vadītājus Benu Rotlisbergeru, viņš pieprasīja maiņu, kas arī tika veikta, aizmainot spēlētāju uz Oklendas "Raiders".

Kalifornijas komandā Brauns gan neaizvadīja nevienu maču, jo arī nespēja rast kopsaucēju ar komandas vadību, šoreiz – ģenerālmenedžeri, kurš no spēlētāja pieprasīja kompensāciju par izlaistajām treniņu dienām. Brauns, protams, bija sašutis par šādu ģenerālmenedžera rīcību, jo treniņus viņš izlaida tāpēc, ka mēģināja atrast sev piemērotu ķiveri, tā kā iepriekšējā vairs neatbilda jaunajām NFL prasībām.

Rezultātā spēlētājs savu gan panāca, jo "Raiders" viņu atlaida, tiesa, juridiski viss tika izdarīts tā, lai spēlētājs nesaņem garantēto līguma summu. Tobrīd, iespējams, Brauns par to nebēdāja, jo drīz vien viņš pievienojās Jaunanglijas "Patriots" komandai, kas solīja jaunus izaicinājumus karjerā.

Karjeras izaicinājumi gan parādījās, taču ne gluži tādi, kādus viņš gaidīja – sportists tika apsūdzēts izvarošanā un, lietai attīstoties tālāk, kļuva zināms vēl par vairākām epizodēm, kurās Brauns nav rīkojies atbilstoši NFL spēlētāju uzvedības noteikumiem un arī valsts likumdošanai.

Rezultātā Jaunanglijas komanda, kuras sastāvā Antonio Brauns aizvadīja tikai vienu spēli, kurā gan izcēlās ar piezemējumu, tika atlaists un arī "Patriots" izdarīja visu, lai Braunam nepienāktos noslēgtā līguma garantētā summa.

Kopumā, nesaņemot noslēgto līgumu garantēto atalgojumu, divu mēnešu laikā Antonio Brauns zaudēja 40 miljonus ASV dolāru. Tiek ziņots, ka Brauns, kopā ar NFL spēlētāju arodbiedrību (NFLPA) ir sācis tiesvedību, lai šo naudu atgūtu. Tiesa, kā Ziemeļamerikā mēļo, "Patriots" īpašnieks Roberts Krafts nekādā gadījumā nemaksās Braunam deviņus miljonus (šādu summu viņš vēlas piedzīt no komandas), lai vai kāds būtu tiesas lēmums.

Tāpat malējais uzbrucējs neaprobežojās ar "tvītiem" par zaudēto naudu un komandu patvaļu, jo turpinājumā publicēja ziņas par Roberta Krafta un bijušā komandas biedra Bena Rotlisbergera incidentiem, kuros abi tika apsūdzēti seksuāla rakstura noziegumos, taču līgas vadības reakcija bija ieturēta un Rotlisbergers saņēma vien četru maču diskvalifikāciju.

Jāpiebilst, ka vēl pavisam nesen vairākas komandas izrādīja interesi par Antonio Brauna pakalpojumiem, tiesa, tās gaidīja atrisinājumu viņa ārpus-laukuma problēmām. Pašlaik spēlētājs ir ievietos "līgas komisāra izņēmumu sarakstā" un komandas ir brīdinātas, ka pašlaik tām labāk nevajadzētu slēgt līgumu ar Antonio Braunu. Pašlaik tiek ziņots, ka ir komandas, kas cer, ka Brauns, nokārtojot visas problēmas ar likumu, atgriezīsies līgā.

Kā arī...

- Džeksonvilas "Jaguars" nevēlas aizmainīt savu malējo aizsargu Džeilenu Ramziju, kurš pirms nedēļas ir pieprasījis maiņu. Spēlētājs ir neapmierināts ar komandas treneru rīcību. Tiesa, lai arī "Jaguars" ir saņēmuši vairākus maiņas piedāvājumus, tie visi uz šo brīdi ir noraidīti.

- Vašingtonas "Redskins" balsta uzbrucējs Džordans Rīds nepiedalīsies šīsnedēļas cīņā pret Čikāgas "Bears", jo viņš vēl aizvien cieš no smadzeņu satricinājuma radītajām sekām. Tiesa, tiek ziņots, ka tas nav pirmais satricinājums, ko Rīds ir guvis karjeras laikā un pastāv liela varbūtība, ka viņš savu pēdējo spēli NFL jau ir aizvadījis.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2019-09-22 19:01, pirms 5 gadiem
AB ir vnk unikāla būtne