Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rezultatīvā spēlē "Rams" pārspēj "49ers"

Juris Miņins
Juris Miņins

Rezultatīvā spēlē "Rams" pārspēj "49ers"
Tods Gērlijs (Nr.30)
Foto: AFP/Scanpix

Ar Losandželosas "Rams" un Sanfrancisko "49ers" maču tika dots starts Nacionālās futbola līgas (NFL) trešajai spēļu kārtai. Pirmajā no kārtas cīņām pie uzvaras tika "Rams".

NFL treša nedēļa sākās ar divu Nacionālās futbola konferences Rietumu divīzijas komandu cīņu, kas norisinājās Sanfrancisko pilsētā.

Spēle sākās ar Sanfrancisko komandas uzbrukumu, taču tas nebija ilgs, jo Nikels Robijs-Kolmens pārtvēra Braiena Hojera piespēli, ko gan nogādāt ieskaites zonā uzreiz nespēja, taču Tods Gērlijs to izdarīja viņa vietā, kad spēles laiku skaitošais pulkstenis rādīja 12 nospēlētas sekundes. Protams, ka tas nebija starts, kādu gaidīja "49ers", tāpēc viņi savā otrajā uzbrukumā bija jau daudz piesardzīgāki un vairāk spēlēja pa zemi, dodot bumbu Karlosam Haidam. Arī piezemējumu viņi guva tieši nesot bumbu un to izdarīja mača ievada neveksminieks Hojers.

Tiesa, pirmais pārtraukums tāpat tika sagaidīts ar Losandželosas komandas līderību, kas sasniedza viena piezemējuma tiesu, kad pēc Džareda Gofa piespēles ieskaites zonu otrreiz apmeklēja Gērlijs.

Jāsaka, ka par pirmās ceturtdaļas galveno varoni pussargs Gērlijs gan nekļuva, jo šo titulu noteikti bija pelnījis Robijs-Kolmens, kurš bez pārtvertās bumbas izcēlās arī ar vienu zaudētās bumbas saķeršanu, kas vēlāk, jau otrajā ceturtdaļā, ļāva "Rams" kikerim Gregam Zauerleinam gūt trīs punktus.

Šajā pašā otrajā ceturtdaļā Sanfrancisko komandai bija pāris labas iespējas tikt pie sešiem punktiem, taču viņi kopumā guva tikai sešus punktus, jo tikt ieskaites zonā nespēja, tikmēr Gērlijs guva savu trešo piezemējumu spēlē.

Otrajā puslaikā jau daudz aktīvāk spēlē iesaistījās Losandželosas komandas šīs starpsezonas jaunpienācējs Semijs Vatkinss, kurš tvēra vairākas sarežģītas piespēles un kopā ar Robertu Vudsu bija nopietni draudi "49ers" aizsardzībai.

Vatkinss arī izcēlās ar diviem piezemējumiem – vienu pēc ātras un īsas piespēles, bet otrs piezemējums viņam tika ieskaitīts pēc smagas cīņas ar mājnieku aizsardzību.

Kopumā gan pēdējo ceturtdaļu Sanfrancisko "49ers" aizvadīja labāk, jo Garets Seleks, Trents Teilors un Kriss Haids guva pa piezemējumam, taču ar to izrādījās par maz, lai šajā vakarā pārspētu losandželosiešus – 39:41. Tiesa, tajā pašā laikā ir jāatzīmē, ka "49ers" šajā spēlē nespēja realizēt vienu papildpunkta sitienu un arī divu punktu izspēle pēc Haida otrā piezemējuma nebija veiksmīga.

Džareds Gofs realizēja 22 no 28 piespēlēm, guva 292 jardus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet viņa oponents Braiens Hojers izcēlās ar 23 precīzām piespēlēm no 37 mēģinājumiem, 332 jardiem, divām rezultatīvām piespēlēm un vienu, kā jau minēts iepriekš, pārtvertu piespēli.

Tods Gērlijs bez saviem trim tačdauniem izcēlās ar 113 gūtajiem jardiem skrējienos un vēl 36 jardi viņa kontā ienāca pēc piespēļu uzbrukuma. Savukārt Pjērs Garsons bija labākais piespēļu uzbrukumos, jo viņš mājnieku komandai atnesa 142 jardus. "Rams" gan uz to atbildēja ar Vatkinsa un Vuda sniegumu – abi notvēra sešas no septiņām piespēlēm un guva, attiecīgi, 106 un 108 jardus.

Runājot par aizsardzību, tad Aleks Ogltrī bija produktīvākais aizsargs ar deviņiem tvērieniem, kā arī "Rams" komandai četras reizes sanāca apturēt Hojeru pirms piespēles izdarīšanas.

Kopumā gan jāsaka, ka šī spēle bija negaidīts uzbrukuma festivāls, ja ņem vērā, ka "Rams" pagājušsezon bija viena no uzbrukumā vājākajām komandām, bet "49ers" sezonas pirmajos divos mačos nespēja gūt nevienu piezemējumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/