Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Stampeders" piedzīvo otro zaudējumu sezonā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stampeders" piedzīvo otro zaudējumu sezonā
Foto: AFP/Scanpix

Ar Kanādas futbola līgas (CFL) līderu Kalgarī "Stampeders" zaudējumu Monreālas "Alouettes" noslēdzās līgas 13. spēļu kārta. Savukārt otrā mačā Saskačevanas "Roughriders" tikai mača pagarinājumā spēja pieveikt līgas pastarīšus Otavas "RedBlacks".

Lai arī Kalgarī komanda cīņā ar Monreālu devās kā CFL līderi, nevar teikt, ka viņi bija izteikti favorīti, jo "Stampeders" bija jāiztiek bez abiem komandas uzbrukuma līderiem Bo Līvaja Mičela un Džona Korniša, kuri ārstēja savainojumus. Šis apstāklis lielā mērā arī noteica spēles iznākumu, jo tieši uzbrukumā Albertas komanda nespēja konkurēt ar kvebekiešiem.

Mačā, kurš notika "Hall of Fame" nedēļas ietvaros, "Alouettes" ne reizi neatradās iedzinējos, jo kā spēles sākumā izvirzījās vadībā, tā arī neļāva Kalgarī futbolistiem izvirzīties vadībā, vienīgā reize, kad vēlreiz mačā bija neizšķirts rezultāts, bija trešās ceturtdaļas sākumā, kad "Stampeders" saspēles vadītājs Drū Teits otro reizi ienesa bumbu ieskaites zonā, taču jau ceturtdaļas izskaņā Monreāla atkal guva punktus un spēles turpinājumā tikai palielināja rezultāta starpību.

Par spēles izcilnieku var nosaukt Džonatanu Kromptonu, kurš guva 220 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet Brendons Vitakers, pussargs, guva vēl 90 jardus.

Otrajā mačā arī risinājās interesanti notikumi un var teikt, ka šī spēle bija daudz dramatiskāka pat par NFL aizvadītās sezonas finālistu cīņu trešajā nedēļā. Šajā cīņā Otavas komanda, kas šajā sezonā noteikti ir vājākā komanda visā CFL, prata izvirzīties vadībā un gandrīz līdz pat mača beigām noturēties vadībā. Diemžēl, kā zināms, "gandrīz" neskaitās un Saskačevanas futbolisti, mazāk kā minūti līdz spēles beigām, izlīdzināja rezultātu.

Spēles papildlaikā gan norisinājās dažādi notikumi, ko vienā vārdā var nosaukt par haosu. Abas komandas par visām varēm centās gūt to nepieciešamo vienu punktu, lai izvirzītos vadībā, taču viņiem ilgu laiku tas neizdevās, jo tiešie brīvsitieni un spērieni nedeva gaidīto rezultātu – bumba lidoja garām.

Beigu beigās Kriss Milo no "Roughriders" raidīja bumbu starp vārtu stabiem un Saskačevana svinēja uzvaru, bet Otavai tā arī neizdevās izcīnīt savu otro uzvaru šīs sezonas 11 mačos, jo tika piedzīvots astotais zaudējums pēc kārtas, kas, protams, ir arī līgas sliktākais rezultāts.

Par mača varoni noteikti var saukt Vestonu Dresleru, kurš visas spēles garumā terorizēja Otavas aizsardzību (kopā gūti 130 jardi), bet viņa rezultatīvais skrējiens, kura laikā Dreslers izvairījās no trim spēka paņēmieniem, var pretendēt uz gada labākās izspēles nomināciju.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...