Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cardinals" nolīgst Krebtrī, atlaiž Vaitu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cardinals" nolīgst Krebtrī, atlaiž Vaitu
Maikls Krebtrī (Nr.15)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Arizonas "Cardinals" ir noslēgusi līgumu ar veterānu malējo uzbrucēju Maiklu Krebtrī, vienlaicīgi atlaižot 2015. gada draftā ar septīto numuru izvēlēto Kevinu Vaitu.

Arizonas "Cardinals" ir paziņojuši, ka ir vienojušies par vienas sezonas sadarbību ar līgā labi zināmo malējo uzbrucēju Maiklu Krebtrī. Spēlētājs šajā laikā var saņemt līdz pat 5.5 miljoniem ASV dolāru. Jāpiebilst, ka runas par Krebtrī pievienošanos Arizonai bija izskanējušas jau pirms pāris nedēļām, kad veterāns apmeklēja "Cardinals" treniņbāzi, lai atrādītu savas fiziskās kondīcijas.

Jāpiebilst, ka šis darījums Arizonas vienībai ne tikai ļauj uzlabot malējo uzbrucēju rotāciju, bet šai spēlētāju grupai arī nodrošina pieredzi, jo, ja atskaita Lariju Fitzdžeraldu, kurš NFL aizvadīs jau 16. sezonu, lielākā daļa no šīs pozīcijas "Cardinals" spēlētājiem līgā nav pavadījuši pat divus gadus.

31 gadu vecais Krebtrī NFL ir aizvadījis 10 sezonas, pārstāvot Sanfrancisko "49ers", Oklendas "Raiders" un Baltimoras "Ravens" komandas. Jāpiebilst, ka vēl pirms ienākšanas NFL, koledžu un vidusskolu futbolā, Krebtrī tika saukts par savas paaudzes vienu no labākajiem malējiem uzbrucējiem, kā arī saņēma dažādas individuālās atzinības un balvas. Profesionālajā futbolā, lai arī viņš sevi ir parādījis kā uzticams spēlētājs, kurš spēj aizvadīt daudz mačus, tikai uzbrucējs divreiz spēja sasniegt sezonas laikā 1000 gūto jardu atzīmi.

Šis Arizonas "Cardinals" solis gan sekoja pēc tam kā komanda atvadījās no 2015. gada drafta septītā numura Kevina Vaita ar kuru līgums tika noslēgts šī gada 15. martā, t.i., šajā starpsezonā. Jāpiebilst gan, ka neskatoties uz augsto drafta numuru Vaits četros gados ir spējis aizvadīt vien 14 mačus, kas viņu ierindo dalītā trešajā vietā vismazāk maču aizvadījušo futbolistu reitingā starp visiem Top-10 draftētajiem NFL spēlētājiem kopš 1975. gada.

Atgādināsim, ka šosezon Arizonas "Cardinals" saspēles vadīšana ir uzticēta 2019. gada drafta pirmajam numuram un Heismana balvas ieguvējam Kaileram Marejam.

Kā arī...

- Komentējot savu nostāju pirmssezonas mačos laukumā nelaist pamatsastāva spēlētājus, aizvadītās sezonas "Super Bowl" dalībkomandas Losandželosas "Rams" galvenais treneris Šons Makvejs ir izteicies, ka, viņaprāt, uzvaras pirmssezonas mačos neatsver to risku, kam tiek pakļauti spēlētāji, domājot par iespējamajiem savainojumiem. Šī iemesla dēļ arī atlikušajos mačos pamatsastačva veči laukumā netiks laisti. "Rams" uz šo brīdi ir zaudējuši abās savās pirmssezonas pārbaudes spēlēs.

Līdzīgu nostāju ir paudis arī Ņujorkas "Jets" jaunpienācējs Līveons Bels, kurš, cīnoties par izdevīgāku līgumu, izlaida visu 2018. gada sezonu, jo savainojumu riska dēļ pirmssezonā viņš nespēlēs, aizstājot šos mačus ar pilna kontakta treniņiem.

Jāsaka, ka šāda komandu un arī spēlētāju nostāja varētu kļūt aizvien populārāka un daudzi Ziemeļamerikas futbola eksperti jau ir norādījuši, ka tādējādi būtiski samazināsies pirmssezonas maču jēga.

Tas gan ļoti labi saistās ar ideju, ka ir jāsamazina pirmssezonas maču skaits, lai varētu pagarināt regulāro sezonu līdz 18 spēlēm. Šāds priekšlikums jau tika izteikts un, visdrīzāk, būs viens no centrālajiem apspriešanas tematiem brīdī, kad NFL un spēlētāju arodbiedrība sēdīsies pie galda, lai runātu par jauno kolektīvo līgumu.

- Detroitas "Lions" ir pagarinājusi līgumu ar aizsardzības līnijas spēlētāju Deimonu Harisonu. Līgums noslēgts uz vienu gadu par kopējo summu 11 miljoni ASV dolāru. Tas nozīmē, ka "Sneks", kā viņu pazīst Ziemeļamerikā, turpmāko divu gadu laikā tiks pie garantētiem 12 miljoniem ASV dolāru.
- Tikmēr Losandželosas "Chargers" un pussarga Melvina Gordona sarunās par jauno līgumu nav novērojamas nekādas pozitīvas izmaiņas un, kā tiek ziņots, visdrīzāk, futbolists sezonu nesāks kopā ar komandu.

Izmantotie resursi:
nfl.com
https://www.espn.com/