Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kars kļūst par apmaksātāko NFL spēlētāju

Juris Miņins
Juris Miņins

Kars kļūst par apmaksātāko NFL spēlētāju
Dereks Kars
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Oklendas “Raiders” ir pagarinājuši līgumu ar savu saspēles vadītāju Dereku Karu, padarot viņu par apmaksātāko spēlētāju līgā.

Oklendas komanda savam saspēles vadītājam ir piešķīrusi 125 miljonu līgumu, kas paredzēts uz piecām sezonām, t.i., vidēji sezonā Kars saņems 25 miljonus ASV dolāru. Pats spēlētājs, pēc šīs ziņas publicēšanas, sociālajos tīklos pauda gandarījumu, ka ir izdarītas visas “biznesa lietas” un viņš var koncentrēties futbola spēlēšanai.

Ar vidējo algu 25 miljoni ASV dolāru, Kars ir kļuvis par pašu apmaksātāko NFL spēlētāju, jo līdzšinējais rekords piederēja Indianapolisas “Colts” saspēlniekam Endrjū Lakam, kura vidējā alga bija 24.594 miljoni ASV dolāru.

Tāpat jāpiebilst, ka 70 no šiem 125 miljoniem ir līguma garantētā summa.

Dereks Kars Oklendas komandā nonāca 2014. gadā, kad “Raiders” viņu izvēlējās draftā ar kopējo 36. numuru. Iepriekš viņš pārstāvēja Fresno Štata universitāti, kas ir viņa dzimtās pilsētas skola.

Triju gadu laikā, ko viņš ir aizvadījis “Raiders” rindās, Kars ir izlaidis tikai vienu spēli, visās pārējās – devies laukumā sākumsastāvā. Kopā guvis 11 194 jardus, realizējot 60.9% piespēļu. Tāpat viņa kontā 81 rezultatīva un 31 pārķerta piespēle.

Kā arī…

- Čempioni, Jaunanglijas “Patriots” ir parakstījuši līgumu ar otrās līnijas aizsargu Deividu Harisu. Bijušais “Jets” spēlētājs tika atlaists no Ņujorkas komandas pēc 10 sezonām, jo abas puses nespēja vienoties par algas samazināšanu. Jaunanglijā divu sezonu laikā Hariss saņems 6.75 miljonus ASV dolāru.

- Interesantu turpinājumu ir ieguvusi Džeremija Maklina sāga. Iepriekš ziņojām, ka Kanzassitijas “Chiefs” viņu atlaida un tagad malējais uzbrucējs spēlēs Baltimoras “Ravens” rindās, taču veids kā Kanzassitijas vienība paziņoja spēlētājam jaunumus gan bija interesants. Proti, Maklins vēsti par atlaišanu saņēma carur balss pastu. Turklāt, kā izrādās, spēlētājs visu iepriekšējo sezonu spēlēja ar sastieptu cirksni.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...