Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Meifīlds atver alus ledusskapjus, "Browns" izcīna pirmo uzvaru 635 dienu laikā

Juris Miņins
Juris Miņins

Meifīlds atver alus ledusskapjus, "Browns" izcīna pirmo uzvaru 635 dienu laikā
Hjū Džeksons apsveic Beikeru Meifīldu ar pirmo uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt, Nacionālās futbola līgas (NFL) trešās spēļu kārtas pirmajā mačā savu pirmo uzvaru šajā sezonā izcīnīja Klīvlendas "Browns", kas ar 21:17 pārspēja Ņujorkas "Jets".

Klīvlendas "Browns" vairāku pēdējo gadu laikā ir zināma kā viena no neveiksmīgākajām Ziemeļamerikas sporta komandām, jo 2016. gada sezonā viņi izcīnīja vienu uzvaru, bet 2017. gadā palika bez panākumiem, tāpēc 2016. gada Ziemassvētkos izcīnītais panākums pret Sandjego "Chargers" ilgu laiku tā arī palika pēdējais klīvlendiešu aktīvā un vienīgais Hjū Džeksonam esot pie komandas stūres.

"Browns" zaudējumu sērija bija pat tik ieilgusi, ka alus ražotājs "Anheuser-Busch" to izmantoja sava "Bud Light" alus reklāmā, proti, Klīvlendas pilsētas bāros uzstādīja alus ledusskapjus, kuru saturu viņi apsolījās atdot par brīvu tikai tad, kad Klīvlendas "Browns" izcīnīs savu pirmo uzvaru.

Šodien Klīvlendā alus bija pieejams bez maksas.

Jau pirms spēles tika runāts, ka Klīvlendas "Browns" un Ņujorkas "Jets" mača favorīti ir tieši mājnieki, taču cīņas ievads gan lika par to šaubīties. Abām komandām bija pamatīgas problēmas uzbrukumā, jo nedz Sems Dārnolds, nedz Turods Teilors nespēja būt efektīvi piespēļu uzbrukumos un arī nesot bumbu pa zemi abām komandām panākumi bija limitēti, jo lieliski darbojās aizsardzības. Tāpēc nav brīnums, ka pirmās 15 minūtes tika pavadītas bez punktu guvumiem.

Tiesa, Aizeja Krovels, "Jets" pussargs, jau otrajā ceturtdaļā divreiz paviesojās "Browns" ieskaites zonā, kas deva viņa komandai vadību ar 14:0. Klīvlendas komandas situācija kļuva vēl kritiskāka tad, kad puslaika izskaņā viņu saspēles vadītājs Teilors guva smadzeņu satricinājumu, tāpēc laukumā bija jādodas Beikeram Meifīldam. Lai arī Meifīlds ir šī gada drafta pirmais numurs, līdz šim NFL regulārajā sezonā jaunais censonis nebija spēlējis, turklāt, tik sarežģītā situācijā, kad jāatspēlē 14 punkti.

Līdz pārtraukumam Meifīlds, kurš jau ar pirmajām trim piespēlēm guva vairāk jardus nekā abi divi saspēles vadītāji, kas maču sāka sākumsastāvā, prata aizvest savu vienību līdz gana labai pozīcijai, lai sistu tiešo brīvsitienu, ko Gregs Džozefs, debitants, ko šīsnedēļas sākumā "Browns" parakstīja, atlaistā Zeina Gonzaleza vietā, realizēja.

Otrajā puslaikā pirmos punktus arī guva klīvlendieši, taču šajā gadījumā vienībai bija "mazuma sajūta", jo pēc atņemtās bumbas "Browns" nonāca mazāk kā 10 jardu attālumā no ieskaites zonas, taču tā arī nespēja sasniegt to, rezultātā – Džozefs bija precīzs otrreiz.

Trešās ceturtdaļas izskaņā Karloss Haids tomēr ienesa bumbu ieskaites zonā, panākot 12:14 un Džeksonam bija iespēja izvēlēties – sists papildpunktu, vai ļaut spēlētājiem izspēlēt divus punktus. Viņš izvēlējās otro variantu. Pirmajā mēģinājumā Beikers Meifīlds bija pilnīgi nosegts, taču dēļ abpusējiem noteikumu pārkāpumiem, tiesneši lika vēlreiz izpildīt šo divu punktu izspēli, kurā, pielietojot mazliet viltības, Džārviss Lendrijs piespēlēja neviena nepiesegtajam Meifīldam un viņš bumbu tvēra, izlīdzinot rezultātu.

Pēdējā ceturtdaļa sākās ar Džeisona Maiersa realizētu brīvsitienu, taču "Browns" vēl nebija visu pateikuši, jo Haids, mazliet vairāk kā divas minūtes pirms mača beigām, vēlreiz ienesa bumbu ieskaites zonā.

Jāsaka, ka Semam Dārnoldam bija iespēja izraut "Jets" uzvaru, taču viņa piespēli, 11 sekundes pirms mača finālsvilpes, pārtvēra Terenss Mičels.

Līdz ar to, Klīvlendas "Browns" pārtrauca savu 19 maču ilgušo sēriju bez uzvarām, sēriju, kas bija otrā garākā mūsdienu NFL vēsturē.

Beikers Meifīlds maču noslēdza ar 17 precīzi atdotām piespēlēm no 23 mēģinājumiem, kas kopā deva 201 jardu. Savukārt viņa oponents Sems Dārnolds atdeva 15 precīzas piespēles 31 mēģinājumā un guva 169 jardus, taču divas viņa piespēles tika pārtvertas.

Jāpiebilst, ka abi saspēles vadītāji šī gada draftā tika izvēlēti pirmajā trijniekā, taču Klīvlendas komanda, kurai bija iespēja izvēlēties pirmajai, savās rindās, pretēji skautu vērtējumam, paņēma Meifīldu, lai arī Dārnolds tika saukts par NFL līmenim gatavāko jauno saspēlnieku (viņš arī bija vienīgais, kurš spēja jau no pirmās nedēļas vadīt savas komandas uzbrukumu). Šī bija abu censoņu pirmā tikšanās NFL laukumos.

Pēc šī mača Klīvlendas "Bowns" ir 50% bilance, jo trijos mačos viņiem ir uzvara, zaudējums un neizšķirts, kamēr Ņujorkas "Jets", kas sezonu sāka ar panākumu, nu ir piedzīvojusi divas neveiksmes pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-09-21 12:45, pirms 6 gadiem
Browns šogad neizskatās švaki, es pat teiktu, ka izskatās diezgan labi! Drafta picki beizot dod arī rezultātu. Prognozēju sešas uzvaras sezonā šosezon!

     [+] [-]

, 2018-09-21 12:50, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Browns šogad neizskatās švaki, es pat teiktu, ka izskatās diezgan labi! Drafta picki beizot dod arī rezultātu. Prognozēju sešas uzvaras sezonā šosezon!
Būsim atklāti, ar normālu kikeri viņi šobrīd būtu 3-0 komanda.

     [+] [-]

, 2018-09-21 13:19, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Būsim atklāti, ar normālu kikeri viņi šobrīd būtu 3-0 komanda.
Nu. Kikeri vispār šosezon pašvaki daudzām komandām. Pirmajā spēlē bija jāuzvar Pitsburgai, bet viņu kikeris arī pasita garām. Kā būtu ja būtu. Biju pārsteigts par Dallasu, kas pirmssezonas pārtrauca līgumu ar Pro Bowl kikeru Denu Beiliju. Te arī parādās, kuras komandas ir kausa pretendenti un kuras nē. Jābūt labiem spēlētājiem katrā pozīcijā.

     [+] [-]

, 2018-09-21 13:32, pirms 6 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nu. Kikeri vispār šosezon pašvaki daudzām komandām. Pirmajā spēlē bija jāuzvar Pitsburgai, bet viņu kikeris arī pasita garām. Kā būtu ja būtu. Biju pārsteigts par Dallasu, kas pirmssezonas pārtrauca līgumu ar Pro Bowl kikeru Denu Beiliju. Te arī parādās, kuras komandas ir kausa pretendenti un kuras nē. Jābūt labiem spēlētājiem katrā pozīcijā.
Tā rupji runājot, kikerim ir jābūt lētam un precīzam. Beilijam ar otro punktu viss ir vislabākajā kārtībā, taču DAL izvēlējās apmēram 6 reizes lētāko variantu.

Par pozīcijām - lai arī liekas, ka kikeri un panteri ir statisti, tā ir tā pozīcija, kuru redz tikai tad, kad kaut kas nav kārtībā. Patiesībā viņu loma komanās ir ļoti liela.

     [+] [-]

, 2018-09-21 13:57, pirms 6 gadiem
Juris Minins varetu uztaisit rakstu par Nika Kopernika skandaalu ASV un cilveku protestu pret NIKE, kas parakstija reklaamas liigumu ar vinju. Tiek boikoteeta Nike produkcija, NFL reitingi kriit. Interesants staasts. Par to, kaa muusdienu degradeetajaa pasaulee paraadaas kaartejais "bezpridjels" no globaalistu, liberastu puses, bet veel atlikushie normaalie cilveeki meegjina pamodinaat tautas apzinju.

     [+] [-]

, 2018-09-21 14:09, pirms 6 gadiem
Aa..kaut kaads rakstins ir bijis...shobriid situaacija gan eskaleejusies - masveidaa boiktee Nike produkciju, Nike akciju cena kriit. Cilveeki ir sashutushi par to, ka Koperniks it kaa "kaut ko ir ziedojis", salidzinot ar daudziem simtiem policistu, tuksosiem armijnieku, ugunsdzeseju u.t.t. - kas valsts labaa ziedojushi tieshaam visu, t.i., dziivibu. Lai shitaadi Koperniki vareetu dzivot kaut cik droshaa sabiedribaa un pelnit miljonus. Un saukt sevi par "apbizhotiem" aadas kraasas deelj. Kaut tieshi kustiibas "Black lives matter" un Antifa - ir iistaakie sabiedribas kaartibad graaveji. Tiek nogalinaati policisti masveidaa. Deelj sabiedriibaa valdoshaa haosa gara, ko sekmee shitaadi "koperniki".

     [+] [-]

, 2018-09-21 14:35, pirms 6 gadiem
Its Baker time baby!

     [+] [-]

, 2018-09-22 10:18, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Būsim atklāti, ar normālu kikeri viņi šobrīd būtu 3-0 komanda.
Tas gan!! Arī vikingu kikerim Danielam jau pēc GB vs vikingi spēles parādija durvis! Tā spēle vispār bija šausmas!