Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Tiger-Cats" turpina uzvarēt mājās

Juris Miņins
Juris Miņins

"Tiger-Cats" turpina uzvarēt mājās
Foto: AFP/Scanpix

Hamiltonas "Tiger-Cats" turpina savu nezaudēto mājas spēļu sēriju, jo aizvadītajā naktī Kanādas futbola līgas (CFL) 13. nedēļas mačā ar 25:23 pieveica Edmontonas "Eskimos".

Pēc salīdzinoši veiksmīgā sezonas sākuma, kad "Eskimos" dalīja līgas līderu titulu ar Kalgarī "Stampeders", pēdējās četrās cīņās edmontonieši ir zaudējuši trīsreiz, tādējādi ne tikai atpaliekot no saviem Albertas provinces kaimiņiem, bet priekšā palaižot pagājušās sezonas Greja kausa ieguvējus Saskačevanas "Roughriders".
Hamiltona savukārt, pēc ievākšanās jaunajā stadionā, ne reizi nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu, turklāt, pamazām atgriežas uz uzvaras takas un pēc šī panākuma viņiem ir otrā garākā uzvaru sērija, jo panākums tika izcīnīts arī pirms nedēļas.

Pievēršoties mača gaitai jāsaka, ka uzvarētāju noteica pareizas stratēģijas izvēle un mazliet arī veiksme, jo abas komandas pieļāva salīdzinoši daudz bumbas pazaudēšanas. Veiksmīgāki šajā cīniņā izrādījās mājnieki, kuri izvēlējās otro mača daļu pavadīt ar pavēju, kas, ļoti iespējams, viņiem arī palīdzēja tikt pie uzvaras.

Spēles sākums priekš "Tiger-Cats" gan nebija patīkams, jo kārtējo savainojumu pirmajā mača izspēlē guva Sīdžejs Geibls, kuram radās problēmas ar plecu. Pēc šāda pavērsiena problēmas ar bumbas nešanu radās Hamiltonas komandai, jo tādā veidā viņiem nepalika vairs neviena spēlētāja, kurš pamatā spēlētu pussarga pozīcijā. To viņi kompensēja ar piespēlēm, jo Zaks Kolaross guva 318 jardus, realizējot 25 no 35 piespēlēm, kā arī reizi rezultatīvi asistēja. Tāpat Kolaross uzņēmās bumbas nešanu un astoņos mēģinājumos tika pie 35 jardiem un viena piezemējuma.

Savukārt izšķirošo piezemējumu guva malējais uzbrucējs Brendons Benkss, kurš notvēra 44 jardus tālu Kolarosa piespēli. Kopumā Benkss guva 111 jardus pēc piespēlēm un vēl četrus – nesot bumbu.

Edmontonietis Maiks Railijs realizēja 23 no 42 piespēlēm, guva 283 jardus un divas rezultatīvas piespēles, taču divi viņa raidījumi tika pārtveri. Pussargs Tailers Tomass bija komandas produktīvākais bumbas nesējs, gūstot 36 jardus četros mēģinājumos, bet vēl divi jardi nāca klāt par piespēļu uzbrukumu, no kuriem vienā viņš guva piezemējumu.

Nevar neatzīmēt arī divus aizsargus – hamiltonieti Eriku Norvudu un "Eskimos" pārstāvi Odelu Vilisu, kuri izcēlās ar vairākiem sekiem. Norvuds izpildīja četrus, bet Vilisa kontā trīs saspēles vadītāja apturēšanas.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...