Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

FSU pagarinājumā uzvar Klemsonu

Juris Miņins
Juris Miņins

FSU pagarinājumā uzvar Klemsonu
Rašads Grīns
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) futbola programmas ceturtā nedēļa, kurā esošie ranga līderi un aizvadītās sezonas čempioni Floridas štata "Seminoles" tikai pagarinājumā spēja uzveikt Klemsonas "Tigers" – 23:17.

Floridas štata universitātes komanda vēl ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē atradās zaudētājos ar septiņu punktu deficītu, kas spēlējot bez diskvalificētā komandas līdera Džameisa Vinstona varēja nozīmēt komandas pirmo zaudējumu pa ilgiem laikiem, taču "Seminoles" prata izlīdzināt rezultātu, bet vēlāk arī gūt punktus papildlaikā, tādējādi turpinot savu uzvaras gājienu.

Rezultātu izlīdzinošais uzbrukums padevās Rašadam Grīnam, kurš pēc Šona Makgvaira piespēles guva 74 jardus un mazāk kā septiņas minūtes līdz spēles beigām nogādāja bumbu ieskaites zonā, bet uzvaru nesošais uzbrukums palika Karlosa Viljamsa kontā, kurš līdz ar pagarinājuma beigu signālu ienesa bumbu ieskaites zonā.

Klemsonas labā saspēles vadītājs Dešons Vatsons guva 266 jardus (19/28) ar piespēlēm un 30 jardus nesot bumbu pats. Vienā mēģinājumā viņam arī izdevās ienest bumbu ieskaites zonā.
Savukārt viņa oponents Šons Makgvairs guva 305 jardus (21/39) atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet divi viņa raidījumi tika pārtverti. Tāpat pie FSU izcilniekiem jāizceļ jau pieminētais Grīns, kurš kopā guva 135 jardus.

Jāpiebilst, ka uzreiz pēc uzvaru nesošā piezemējuma laukumā savus komandas biedrus devās apsveikt pats Vinstons, kurš, lai būtu kopā ar komandu, tika noformēts kā atbalsta komandas dalībnieks. Jau rītdien Heismana balvas ieguvējs atkal būs komandas pirmais numurs.

Jāpiebilst, ka vienīgā TOP 25 komanda, kas piekāpās kādai ārpus ranga esošai vienībai bija LSU, kuri bija spiesti atzīt Misisipi štata universitātes pārākumu ar 34:29. Ranga līderi, Oregona, Alabama, Oburna, Oklahoma, kā arī Teksasas A&M šajā nedēļā izcīnīja pārliecinošas uzvaras.

Savukārt NCAA otrās divīzijas mačā, kurā tikās Jāņa Matuļa pārstāvētā Misūrī rietumu štata universitāte un Ziemeļaustrumu universitāte ar 30:0 uzvaru svinēja "Griffons".
Jānis Matulis šai spēlē izcēlās ar trim spēka paņēmieniem.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
gogriffons.com