Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Redskins" noslēdz līgumu ar bijušo NFL MVP Pītersonu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Redskins" noslēdz līgumu ar bijušo NFL MVP Pītersonu
Adrians Pītersons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Vašingtonas "Redskins", kurai bija radušās problēmas pussargu līnijā, jo virkne ar pussargiem ir guvusi savainojumus, ir parakstījusi viena gada līgumu ar leģendāro Adrianu Pītersonu.

Vašingtonas "Redskins" pussargu līnija šajā starpsezonā ir piedzīvojusi diezgan daudz un diezgan lielus satricinājumus, proti, trīs šīs pozīcijas pārstāvji ir traumēti un viņu vidū arī Deriuss Gaiss, debitants, kuram paredzēja ja ne pirmā pussarga lomu, tad lielu spēles laiku, noteikti.

Līdz ar to, pašlaik par pirmā numura vietu "Redskins" uzbrukuma aizmugurē cīnās pussargi, kas līdz šim īsti nav varējuši sevi pierādīt lielajā līgā, kā arī otrgadnieks Samaže Perine, kuram arī ir kājas savainojums, taču tas neesot pārāk nopietns.

Lai pussargu līnijā būtu kāds līderis, kurs, ja ne ar sniegumu, tad vismaz attieksmi un padomu palīdzētu jaunajiem, kā arī epizodiski sniegtu arī savu ieguldījumu bumbas virzībā, Vašingtonas komandas vadība ir nolēmusi parakstīt līgumu ar vienu no titulētākajiem brīvajiem aģentiem, kas šogad bija pieejami pussarga pozīcijā, Adrianu Pītersonu.

Adrians Pītersons lielāko savas karjeras daļu ir pavadījis Minesotas "Vikings" komandā, kuras rindās arī 2012. gadā kļuva par līgas MVP un labāko uzbrukuma spēlētāju, kā arī septiņas reizes piedalījās "Pro Bowl" mačā, jeb Visu zvaigžņu spēlē. Tāpat viņš bija 2007. gada līgas labākais debitants un vairākas reizes ir kļuvis par līgas labāko spēlētāju uzbrukumos pa zemi gan piezemējumu, gan gūto jardu ziņā.

Iepriekšējā sezona Pītersonam gan iznāca diezgan samocīta, jo viņš to sāka Ņūorleānas "Saints" komandā, taču tur lieliski spēlēja Marks Ingrems un Elvins Kamara, tāpēc veterānam nebija vietas komandā un viņu drīz vien aizmainīja uz Arizonas "Cardinals", kas meklēja aizstājēju traumu guvušajam Deividam Džonsonam. Arizonā Pītersons aizvadīja dažus labu mačus, tiekot arī pie nedēļas labākā spēlētāja balvas (pirmo reizi kopš 2012. gada), taču kakla savainojuma dēļ bija spiests sezonu noslēgt priekšlaicīgi.

Pašlaik gan nav zināms uz kādiem finansiālajiem noteikumiem Vašingtonas komanda ir noslēgusi līgumu ar 33 gadus veco pussargu, kas, visdrīzāk, kādu dienu tiks iekļauts Profesionālā futbola Slavas zālē.

Kā arī...

- Minesotas "Vikings" ir atlaidusi kikeri Kaju Forbatu, kuru nu aizstās šī gada drafta piektajā kārtā izvēlētais, Daniels Karlsons. Jāpiebilst, ka Forbats tiek atlaists divas dienas pēc tam kā viņš pārbaudes spēlē nespēja realizēt 41 jardu tālu tiešo brīvsitienu.

- Savukārt Sietlas "Seahawks" nežēlestībā ir kritis panteris Džons Raiens, kurš komandā spēlēja desmit sezonas, ilgāk kā jebkurš cits no esošajiem "Seahawks" spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports