Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

CFL komisārs Kohons nekandidēs uz trešo termiņu

Juris Miņins
Juris Miņins

CFL komisārs Kohons nekandidēs uz trešo termiņu
Otavas "RedBlacks"
Foto: AFP/Scanpix

Kanādas futbola līgas (CFL) komisārs Maiks Kohons, kurš ir viens no visilgāko termiņu aizvadījušajiem komisāriem, ir paziņojis, ka atsakās no kandidēšanas uz jaunu termiņu un pametīs savu amatu nākamā gada pavasarī.

48 gadus vecais Maiks Kohons CFL komisāra amatā pavadīja astoņus gadus un, uzrunājot presi atzina, ka tie ir pavadīti veiksmīgi: "Kad es sāku savu darbu pirms astoņiem gadiem, es vēlējos ciešāk sadarboties ar līgas vadību, lai sasniegtu organizācijas mērķus. Tagad varu teikt, ka paveikts ir daudz vairāk nekā bijām plānojuši!"

Ja pievēršamies paveikto darbu sarakstam, tad šo astoņu gadu laikā ir paveikts tiešām daudzas nozīmīgas lietas, piemēram, noslēdzi jaunu kolektīvo līgumu ar spēlētāju arodbiedrību (CFLPA), iesācis stadionu atjaunošanas vilni, kura laikā tika atjaunoti četri stadioni, izstrādāti trīs stadionu atjaunošanas plāni, kā arī ieplānota jauna stadiona būvniecība Reginas pilsētā līdz 2017. gadam. Tāpat ir noslēgti izdevīgi televīzijas līgumi kā Kanādas auditorijai, tā arī ASV tirgum, abi līdz 2018. gadam.

Tāpat tieši Kohona laikā CFL pievienojās galvaspilsētas komanda – Otavas "Redblacks", taču līgas paplašināšana Kanādas austrumkrastā vēl neizdevās, jo Monktonas projekts vēl nav arrīstījies tiktāl, lai varētu pievienoties Kanādas galvenajai sporta līgai. Toties atsevišķus mačus Monktonas pilsēta gan uzņem.

Daudz tika darīts arī spēlētāju drošības nodrošināšanā, proti, tika veikta virkne izmaiņu noteikumos, kas padarīja spēli drošāku, tika ieviesta vienota atkārtojumu skatīšanās sistēma u.c. jaunievedumi. Taču pats būtiskākais sasniegums ir daudz plašākas dopinga kontroles ieviešana CFL spēlētājiem, tai skaitā HGH (cilvēka augšanas hormons) testi, tādējādi CFL kļuva par pirmo augstākā līmeņa profesionālo līgu, kur tas ir izdarīts.

Nevar nepieminēt, ka tieši Kohona laikā CFL ir kļuvusi par daudz atpazīstamāku līgu, jo viņa un viņa komandas darbs pie CFL padarīšanas par "faniem draudzīgāku" čempionātu bija ļoti būtisks. Tas, kopā ar saukli "This is our league", jeb "Tā ir mūsu līga", kas netieši norāda uz to, ka nebūt ne tikai NFL tiek spēlēts augsta līmeņa futbols, deva rezultātus.

Runājot par tālākajām darba iespējām Kohons gan klusē, taču pēc neoficiāliem avotiem ir zināms, ka viņš ir viens no kandidātiem uz MLSE jeb "Maple Leafs Sports&Enteriment" vadītāja amatu. Šī organizācija ir viena no spēcīgākajām Kanādas sportā un tai pieder tādas komandas kā Toronto "Maple Leafs" (NHL), Toronto "Marlies" (AHL), Toronto "Raptors" (NBA) un "FC Toronto" (MLS).

Jāpiebilst, ka visai īsā laikā trim Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgām būs nomainījušies komisāri, jo pirms CFL vadītāja paziņojuma komisārus nomainīja NBA un MLB.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...