Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

46 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Ičiro atvadās no beisbola

Juris Miņins
Juris Miņins

46 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Ičiro atvadās no beisbola
Ičiro Suzuki
Foto: EPA/Scanpix

Japānas un visa starptautiskā beisbola leģenda, 45 gadus vecaius Ičiro Suzuki, šodien, pēc otrās Augstāko beisbola līgu (MLB) regulārās sezonas spēles, kas norisinājās Tokijā, paziņoja par profesionālā beisbolista karjeras beigām.

Ičiro Suzuki ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem beisbolistiem, kurš ir bijis gan Japānas profesionālās beisbola līgas (NPB), gan Augstāko beisbola līgu vērtīgākais spēlētājs, desmit reizes piedalījies MLB "All-Stars" mačā un septiņas reizes piedalījies šādā pašā mačā NPB līgā. Tāpat viņš ir saņēmis virkni citu apbalvojumu, tostarp MLB labākā debitanta balvu 2001. gadā. Savukārt pārstāvot Japānu starptautiskajā arēnā Ičiro, kā viņu pazīst beisbola pasaulē, divreiz ir triumfējis Pasaules beisbola klasikā, kas ir prestižākais izlašu turnīrs.

Savukārt visspilgtāk savu vārdu beisbola vēsturē Suzuki ierakstīja ar kopumā veiktiem 4367 atsitieniem, no kuriem 3089 veikti MLB, kas ir visu laiku labākais profesionālā beisbola rādītājs.

Tiesa, lai arī Ičiro var palepoties ar ārkārtīgi ilgu profesionāļa karjeru, kas sākās vēl 1992. gadā, visam labajam kādreiz pienāk beigas, turklāt, viņš arī ir viens no vecākajiem aktīvajiem beisbolistiem.

Lai arī runas par to, ka Suzuki karjeru varētu beigt pēc pirmajiem diviem 2019. gada MLB sezonas mačiem, kurus viņa Sietlas "Mariners" aizvadīja Tokijā, bija jau sen, oficiāls paziņojums nesekoja. Vien šodienas mača pašā izskaņā pats beisbolists, vēršoties pie vairāk kā 46 tūkstošiem "Tokyo Dome" arēnā sanākušajiem skatītājiem, pavēstīja, ka noslēdz savu aktīvā sportista karjeru.

Interesanti, ka Ičiro Suzuki jau pagājušā gada maija tika atstādināts no spēlēšanas, kad "Mariners" viņam piedāvāja pārcelties no aktīvā spēlētāja pozīcijas uz komandas konsultanta vietu, ko pats Suzuki arī pieņēma. Gatavojoties šai sezonai, japānis arī ne tuvu nedemonstrēja to spēli, kādu līdzjutēji bija pieraduši no viņa redzēt, tāpēc lēmums par karjeras noslēgšanu arī bija loģisks.

Savā pēdējā profesionālajā beisbola mačā Ičiro Suzuki tā arī nespēja gūt atsitienu nevienā no četriem izgājieniem uzbrukumā un mača izskaņā tika nomainīts.

Pašā spēlē, kas gan ievilkās līdz pat 12. iningam, Sietlas komanda pārspēja Oklendas "Athletics" ar 5:4. Tas nozīmē, ka "Mariners" sezonu ir sākuši ar diviem panākumiem pēc kārtas. Abas komandas gan vēl atgriezīsies savās mājās un aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles pirms oficiālā MLB regulārās sezonas starta, kas paredzēts 28. martā.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/