Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Par Greja kausu cīnīsies Toronto un Kalgarī

Juris Miņins
Juris Miņins

Par Greja kausu cīnīsies Toronto un Kalgarī
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā Kanādas futbola līgā (CFL) tika aizvadīti abi pusfinālu mači, pēc kuriem noskaidrojās, ka šosezon par Greja kausu cīnīsies Kalgarī "Stampeders" un Toronto "Argonauts".

Pēc regulārās sezonas, kā arī pirmāsa izslēgšanas spēļu kārtas, izveidojās divi pusfinālu pāri – Kalgarī "Stampeders" bija jācīnās ar saviem kaimiņiem, Edmontonas "Eskimos", bet Toronto "Argonauts" tikās ar Saskačevanas "Roughraiders".

Jāsaka, ka abas spēles bija diezgan dramatiskas, jo Toronto uzvaru burtiski izrāva no saskačevaniešu rokām pēdējā mača minūtē, kad Koudijs Fadžardo ienesa bumbu ieskaites zonā, bet Kalgarī vienībai nācās atspēlēt 14 punktu deficītu, ko viņi, protams, arī izdarīja un visvairāk par to var pateikties pussargiem Džeromam Mesamam un Rojam Finčam.

Toronto komandai iekļūšana finālmačā ir patīkams atelpas brīdis pēc iepriekšējās sezonas, kurā viņi spēja tikt vien pie trim uzvarām un palika pēdējā vietā visā CFL, kamēr Kalgarī gan pagājušajā sezonā spēlēja finālā, kur piekāpās Otavas "Redblacks" (33:38).

"Argonauts" par Greja kausu cīnīsies jau 23. reizi, kamēr "Stampeders" šis būs 16. mēģinājums. Interesanti, ka iepriekšējās reizēs Toronto vienība ir izcīnījusi 16 titulus un tikai sešas reizes zaudējusi finālā, kamēr Kalgari ir septiņas uzvaras un astoņi zaudējumi. Interesanti, ka 100. Greja kausa izcīņas finālā arī tikās abas šīs komandas un toreiz Toronto svinēja panākumu ar 35:22.

105. Greja kausa izcīņa notiks 26. novembrī, Kanādas galvaspilsētā Otavā, "TD Place" stadionā.

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/
Sports News, Opinion, Scores, Schedules | TSN