Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Edmontona sagādā Saskačevanai trešo zaudējumu pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

Edmontona sagādā Saskačevanai trešo zaudējumu pēc kārtas
Foto: AFP/Scanpix

Kanādas futbola līgas (CFL) 17. spēļu kārta noslēdzās ar Edmontonas "Eskimos" un Saskačevanas "Roughriders" spēli, kurā, pateicoties lieliski aizvadītajai otrajai spēles daļai, ar 24:19 uzvaru izcīnīja edmontonieši.

Spēles pirmā ceturtdaļa pagāja mazrezultatīvā cīņā, jo tajā tikai Saskačevana realizēja tiešo brīvsitienu. Otrās ceturtdaļas sākumā to pašu izdarīja arī Edmontonas komanda, kā arī viņi prata gūt vēl vienu punktu ieraidot bumbu ieskaites zonā. Tas gan ne pārāk apmierināja "Roughriders", kuri pateicoties Kerija Džozefa un Braiena Sveina sadarbībai guva piezemējumu, bet vēlāk trīspunktu uzbrukums padevās arī Krisam Mailo.

Otrajā puslaikā gan viss apgriezās kājām gaisā, jo jau sākumā Kendals Lorenss atgrieza sitienu ieskaites zonā, bet turpinājumā viņa komandas biedri guva vēl 13 punktus, kas pēdējās ceturtdaļas vidū viņiem deva 11 punktu pārsvaru – 24:13. Pēdējo vārdu gan teica Saskačevanas spēlētāji, kad Džozefs ar piespēli atrada Koriju Viljamsu, taču divu papildpunktu izspēle viņiem neizdevās, līdz ar to arī "Roughriders" nebija īsti iespējas atspēlēties.

Pēc šīs cīņas Edmontonas "Eskimos", kuri Rietumu konferencē atrodas otrajā vietā, ir atrāvušies no trešajā vietā esošajiem Saskačevanas "Roughriders" par diviem punktiem, jo 15 spēlēs viņi ir tikuši pie 20 punktiem. Izslēgšanas spēļu ziņā tas gan neko būtiski nemaina, jo abas komandas, tāpat kā pirmajā vietā esošā Kalgarī "Stampeders" vienība jau ir nodrošinājušas savu vietu "play-off".
Austrumu konferencē gan vēl nekas nav skaidrs, jo 15 spēlēs tikuši pie 14 punktiem ir kā Monreālas, tā Hamiltonas futbolisti, kuri, ja sezona beigtos šodien, arī tiktu izslēgšanas mačos. Sliktāka situācija ir Toronto vienībai, kuri, lai arī ir trešā Austrumu komanda, punktu ziņā zaudē Rietumu konferences ceturtajai komandai – B.C. "Lions", kas nozīmē, ka izslēgšanas spēlēm pašlaik kvalificējas tieši "Lions".

CFL regulārajā sezonā vēl ir atlikušas trīs spēļu kārtas, izslēgšanas maču pirmie mači ir ieplānoti 7. novembrī.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN