Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Garopolo vāja atgriešanās spēle, "49ers" uzvar

Juris Miņins
Juris Miņins

Garopolo vāja atgriešanās spēle, "49ers" uzvar
Džimijs Garopolo
Foto: AFP/Scanpix

Šodien, pirmo reizi kopš 2018. gada septembra, Nacionālās futbola līgas (NFL) laukumā izgāja Sanfrancisko "49ers" saspēles vadītājs Džimijs Garopolo, taču atgriešanās, lai arī viņa komanda pārspēja Denveras "Broncos" ar 24:15, neizdevās.

Džimijs Garopolo, kuru 2014. gadā ar kopējo 62. numuru draftā izvēlējās Jaunanglijas "Patriots" vienība, Sanfrancisko komandā nonāca vien 2017. gada sezonas vidū, taču uzreiz sevi pierādīja kā lielisks saspēles vadītājs, uzvarot visās piecās spēlēs, kurās devās laukumā. Par šādu sniegumu "49ers" viņam 2018. gada starpsezonā piedāvāja piecu gadu līgumu par 137.5 miljoniem ASV dolāru, ko Garopolo, protams, pieņēma, jo tas uz to brīdi bija lielākais līgums līgā pēc vidējās algas rādītājiem.

Protams, ka uzreiz parādījās daudz skeptiķu, kas norādīja, ka rekordlīgums ir parakstīts ar spēlētāju, kurš, lai arī ir divkārtējs "Super Bowl" čempions, uz to brīdi bija aizvadījis vien septiņas spēles laukumā nākot sākumsastāvā.

2018. gada sezonas iesākums vairs nebija tik spožs, jo pirmajās trijās spēlēs "49ers" ar Garopolo pie stūres izcīnīja tikai vienu uzvaru, taču pašam saspēlniekam sezona beidzās daudz ātrāk, trešajā nedēļā gūstot ceļgala krustenisko saišu savainojumu, kura dēļ viņš tad arī vairs laukumā neparādījās.

Garopolo atgriešanās laukumā notika šodien, otrās pārbaudes maču nedēļas noslēdzošajā cīņā, tiekoties ar Denveras "Broncos". Jāsaka uzreiz, ka atgriešanās bija diezgan vāja, pat ņemot vērā visus iepriekš minētos apstākļus un faktu, ka Garopolo teju gadu nebija piedalījies NFL mačos – tikai viena precīza piespēle no sešām, nulle gūto jardu un viena pārtverta piespēle, nerunājot par vēl pāris piespēlēm, kas tika bloķētas.

Jāpiebilst, ka bez Garopolo šī bija atgriešanās spēle arī Denveras "Broncos" malējam uzbrucējam Emanuelam Sandersam, kurš iepriekš mocījās ar potītes savainojumiem. Lai arī pēcspēles intervijās Sanderss bija diezgan kritisks, viņa atgriešanās kopumā bija ar plusa zīmi, jo malējais uzbrucējs izcēlās ar vienu notvertu piespēli un 19 gūtajiem jardiem.

Runājot par spēles gaitu, tad tās pirmajā puslaikā vienības pie piezemējumiem tikt nespēja un Sanfrancisko "49ers" uzvaru panāca vien otrajā puslaikā, kad laukumā spēlēja tālākie rezervisti. Trešajā ceturtdaļā Rahīms Mosterts un Džefs Vilsons pa reizei ienesa bumbu ieskaites zonā ar ko arī bija gana, lai Kalifornijas komanda svinētu savu jau otro uzvaru šajā pirmssezonā.

NFL pirmssezona, 2. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
EaglesJaguars24:10
JetsFalcons22:10
BengalsRedskins23:13
PackersRavens13:26
RaidersCardinals33:26
BrownsColts21:18
PatriotsTitans22:17
ChiefsSteelers7:17
LionsTexans23:30
CowboysRams14:10
SaintsChargers19:17
SeahawksVikings19:25
49ersBroncos24:15

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com