Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Stampeders" nodrošina uzvaru Rietumu divīzijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stampeders" nodrošina uzvaru Rietumu divīzijā
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajās naktīs notika vairākas interesantas Kanādas futbola līgas (CFL) cīņas, vienā no tām Kalgarī "Stampeders" ar 33:23 pieveica Vinipegas "Blue Bombers", tādējādi nodrošinot pirmo vietu Rietumu divīzijā.

Kalgarī komanda, pateicoties Bo Līvaja Mičela divām rezultatīvām piespēlēm pirmajā puslaikā un lieliskajai palīdzībai no aizsargiem otrajā pusē palīdzēja izcīnīt "Stampeders" trešo uzvaru pēc kārtas un 13. šīs sezonas piecpadsmit mačos, kas viņiem nodrošināja arī pirmo vietu Rietumu divīzijā, kas savukārt nozīmē, ka pirmā izslēgšanas spēļu kārta viņiem būs brīva, bet visā "play-off" turnīrā viņi ir ieguvuši sava laukuma priekšrocības.
Jāpiebilst, ka Vinipargas komandai šis bija septītais zaudējums pēc kārtas, kas nozīmē, ka pēc ilgāka laika Austrumu konferences vadošajām komandām ir vairāk punktu nekā Rietumos pēdējā vietā esošajiem.

Šos punktus Hamiltona un Monreāla nopelnīja cīņās pret Otavu un Toronto.

Ja Hamiltonas "Tiger-Cats" uzvara pār Otavas "RedBlacks" (16:6) īsti nav nekāds pārsteigums, jo Kanādas galvaspilsētas klubs savā pirmajā sezonā CFL vēl nav spējīgs konkurēt ar pieredzējušākajām komandām, tad Monreālas "Alouettes" un Toronro "Argonauts" bija divu Austrumu konferences vadošo komandu cīniņš.

Lai arī šajā spēlē rezultatīvi uzbrukumi abām komandām izdevās vienāds skaits reižu, monreālieši prata arī nogādāt bumbu ieskaites zonā, kamēr Toronto paļāvās tikai uz Sveicija Vatersa tiešajiem brīvsitieniem. No tā arī loģisks rezultāts 20:12 par labu "Alouettes".

Pēc šīs cīņas ir saasinājusies konkurence par vietu izslēgšanas spēlēs, jo tagad Monreālai un Hamiltonai ir pa 14 punktiem, bet Toronto – 12. Lai arī CFL izslēgšanas spēlēs iekļūst pa trim labākajām katras konferences komandām, turnīra nolikumā ir arī punkts, kurš paredz vājākās trešās vietas ieguvējas nomaiņu pret otras divīzijas ceturto komandu, ja vien viņiem ir veicies labāk. Tas nozīmē, ka pašlaik Toronto neiekļūst "play-off", jo rietumos ar 16 punktiem ceturto vietu ieņem B.C. "Lions".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...