Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Hurricanes" īpašnieks investē 250 miljonus un kļūst par AAF vadītāju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Hurricanes" īpašnieks investē 250 miljonus un kļūst par AAF vadītāju
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Karolīnas "Hurricanes" īpašnieks Toms Dandons ir investējis 250 miljonus ASV dolāru jaunizveidotajā Amerikāņu futbola aliansē (AAF) un kļuvis par šī čempionāta vadītāju.

Tims Dandons, kurš ir jaunākais NHL komandas īpašnieks, jo "Hurricanes" vienību nopirka vien 2018. gada sākumā, ir investējis 250 miljonus ASV dolāru jaunizveidotajā Amerikāņu futbola aliansē, jeb AAF, kas šogad aizvada savu pirmo sezonu. Jāpiebilst, ka šī investīcija padarīja Dandonu ne tikai par vienu no AAF lielākajiem investoriem, bet arī ļāva kļūt par visa turnīra galveno cilvēku, jo viņš nu ir arī AAF vadītājs.

Kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, šī investīcija bija ļoti svarīga AAF čempionātam ne tikai no nākotnes attīstības perspektīvas, bet arī tāpēc, ka līgai radās problēmas izmaksāt spēlētājiem algas. Paši līgas dibinātāji, tajā skaitā Čārlijs Ebersols, šīs runas kategoriski noliedza.

Atgādināsim, ka AAF, par kuras izveidi tika paziņots vien pirms gada, bet jau nedēļu pēc "Super Bowl" mača komandas aizvadīja pirmās oficiālās cīņas, sevi pozicionē kā "attīstības līgu", kurā spēlētājiem, kas nav iekļuvuši NFL, ir iespēja "restartēt" savas profesionālās karjeras. Futbolistu sastāvs, jāsaka, arī ir atbilstošs, jo AAF spēlē vairāki bijušie NFL prospekti, kuriem nebija izdevies sevi pierādīt lielajā līgā.

Interesanti, ka pēc ziņas par Dandona kļūšanu par AAF vadītāju, Karolīnas "Hurricanes" vadība izsūtīja paziņojumu, kurā apstiprina, ka vienības īpašniek nedomā pamest hokeju un strādā pie tā, lai "Hurricanes", kuri izslēgšanas mačos nav tikuši kopš 2009. gada, kas ir ilgākā pašlaik aktīvā šāda veida sērija, atgrieztos uz uzvaru takas.

Savukārt viena no NHL augstākajām amatpersonām, Bils Deilijs, paziņoja, ka līgai nav nekādu šaubu par Dandona ieinteresētību hokejā, kā arī norādīja, ka Karolīnas komandas īpašniekam nav jāprasa līgas atļauja, lai investētu savu naudu citos sporta projektos.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports