Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL veic izmaiņas dopinga pārbaudēs, oficiāli ievieš HGH testus

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL veic izmaiņas dopinga pārbaudēs, oficiāli ievieš HGH testus
Vess Velkers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL) un līgas spēlētāju asociācija ir pabeiguši darbu pie jaunās dopinga pārbaužu un sodu politikas, kas nozīmē, ka līgā tiks ieviesta jauna sodu sistēma, kā arī spēlētājus pārbaudīs uz HGH lietošanu.

Pie sarunu galda, lai ieviestu izmaiņas līgas dopinga noteikumos, abas puses sēdās jau 2011. gadā, taču līdz šim bija dažādi šķēršļi, lai pieņemtu jaunos noteikumus, tai skaitā arī ieviestu augšanas hormona (HGH) testus, par kuru nepieciešamību runā jau labu laiku.
Šogad, īsi pēc sezonas sākuma, abas puses ir vienojušās par jaunajiem noteikumiem, kas skar līgas dopinga pārbaudes un sodus. Jāpiebilst, ka gala lēmums ir pieņemts nedēļu pēc tam kā par šiem jautājumiem pozitīvi nobalsoja NFL spēlētāju asociācijā.

Jaunie noteikumi paredz, vairākas izmaiņas, pirmkārt, ir palielināta minimālā marihuānas koncentrācija asinīs no 15 vienībām uz mililitru līdz 35 vienībām. Ir ieviesti papildus soļi narkotisko vielu lietošanā pieķerto atlētu rehabilitācijas programmā, kā arī mainīti noteikumi par sodiem, kas pienākas par auto vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē, kā arī, kas pats galvenais, ir ieviesti HGH testi. Šie testi, pēc jaunajiem nosacījumiem, sāksies līdz šī mēneša beigām un līdz sezonas beigām būs pilnvērtīgi iekļauti NFL dopinga testu sistēmā. Spēlētāji varēs tikt testēti tikai spēļu dienās.

Praktiski šie noteikumi nozīmē to, ka kopumā 20 spēlētāji, kuri jau ir iesaistīti rehabilitācijas procesā (t.i., tie ir pirmie pieķeršanas gadījumi) un kuru identitātes netiek izpaustas, iegūs sev labvēlīgāku attieksmi no NFL puses. Diskvalifikācijas ir atceltas arī vairākiem vadošajiem spēlētājiem – Denveras "Broncos" malējam uzbrucējam Vesam Velkeram, Dalasas "Cowboys" pārstāvim Orlando Skendriksam un Stedmenam Beilijam no Sentluisas "Rams" un viņi visi varēs piedalīties trešās nedēļas spēlēs

Kā arī...

- Sakarā ar apsūdzībām par vardarbību pret savu bijušo draudzeni, tāpat kā Adriens Pītersons, arī Karolīnas "Panthers" aizsargs Gregs Hārdijs ir atstādināts no visām komandas aktivitātēm līdz brīdim, kad tiesībsargājošās iestādes dos savu galavārdu šai lietā.
- Savukārt Arizonas "Cardinals" pussargs Džonatans Dvajers tikko kā ir arestēts par līdzīgu pārkāpumu, t.i., futbolistam ir izvirzītas vairākas apsūdzības, tai skaitā par vardarbību pret sievieti un viņas bērnu.
- Sanfrancisko "49ers" saspēles vadītājs Kolins Kaperniks ir sodīts par rupju izrunāšanos mačā pret Čikāgas "Bears", kurā viņam spēle gluži labi nevedās. Šāda izrunāšanās viņam izmaksās 11 tūkstošos ASV dolāru, taču jau tagad zināms, ka šis spriedums tiks pārsūdzēts.
- Tiek saņemtas aizvien jaunas ziņas par otrajā nedēļā traumētajiem. Tā Vašingtonas "Redskins" saspēles vadītājs Roberts Grifins varētu atgriezties pēc diviem mēnešiem, taču viņa komandas biedrs Dešons Džeksons ir paziņojis, ka, lai vai kā, bet viņš spēlēs pret Filadelfijas "Eagles". Ņūorleānas "Saints" ziņo, ka Marks Ingrems varētu atgriezties laukumā mazliet ātrāk nekā tika sākotnēji prognozēts (lauzta roka, 4 nedēļas), bet no Sinsinati "Bengals" puses pienāk ziņas, ka viņu malējais uzbrucējs Eidžeijs Grīns varētu spēlēt jau trešās nedēļas maču pret Tenesī komandu.
- Bijušais Baltimoras "Ravens" līnijas aizsargs Meaki Komeatu ziedoja vienu nieri savam brālim, bijušajam Pitsburgas "Steelers" pārstāvim Krisam Komeatu. Ārsts, kurš veica transplantācijas operāciju paziņoja, ka tā ir pagājusi ļoti veiksmīgi un abi brāļi tagad atkopjas pēc tās.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +1 [+] [-]

, 2014-09-18 12:27, pirms 10 gadiem
Pareizi. Gudra līga. Tauta grib testus - būs testi. Galvenais - nepublicēt testu rezultātus.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-18 14:07, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Pareizi. Gudra līga. Tauta grib testus - būs testi. Galvenais - nepublicēt testu rezultātus.
Nu... NFL ar to dopinga jautājumu vispār ir interesanti... tb sabiedrība uzzina tikai par tiem atlētiem, kas sistemātiski kko lieto un krīt testos. Ja kādas pāris reizes esi iekritis, tad neviens ārpus līgas par to i nezinās, protams, ja pats neizpļāpāsies.