Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

ASV infektologs Fauči: "NFL sezona var arī nenotikt"

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV infektologs Fauči: "NFL sezona var arī nenotikt"
Patriks Mahoumss
Foto: AFP/Scanpix

Amerikas Savienoto valstu galvenais infektologs Entojijs Fauči ir izteicis skepsi par Nacionālās futbola līgas (NFL) plāniem sezonu sākt ierastajos termiņos, kā arī neizslēdza iespēju, ka tā vispār varētu nenotikt.

Lai arī pasaules sporta kalendārs 2020. gadā ir piedzīvojis pamatīgas izmaiņas dēļ Covid-19 pandēmijas, Nacionālā futbola līga līdz šim ir uzstājusi uz to, ka 2020. gada sezona, kurai būtu jāsākas septembrī, notiks bez izmaiņām.

Šādai idejai gan ne pārāk tic ASV galvenais infektologs Entonijs Faučī: "NFL sezona septembrī var notikt tikai tādā gadījumā, ja futbolisti ieviesīs tādu pašu sistēmu kā NBA vai MLS, proti, spēlētāji tiks pilnībā izolēti no pārējās sabiedrības un tiem tiks veikti regulāri testi." Tāpat viens no autoritatīvākajiem virusoloģijas speciālistiem ASV piebilda: "Rudenī tāpat ir gaidāma gripa un, ja piepildīsies prognozes par Covid-19 otro vilni, tad pastāv iespēja, ka 2020. gada NFL sezona vispār nenotiks."

NFL, kuri jau ir atcēluši daudzas starpsezonas treniņu programmas un ierastās spēlētāju sanākšanas, uz šiem izteikumiem jau ir atbildējusi, norādot, ka viņi darīs visu, lai neriskētu ar spēlētāju veselību un minimizētu visus iespējamos saslimšanas riskus.

Tiesa, ASV infektologa izteikumi skar ne tikai NFL, bet arī ASV tik ļoti populāro koledžu futbolu, t.i., studentus, kuru izolēšana no pārējās sabiedrības jau ir daudz problemātiskāka, tāpēc koledžu vadībām būs jādomā kā tikt galā ar šo problēmu, jo vēl martā Faučī izteicās, ka amerikāņu futbols ir ideāla vieta vīrusa izplatībai, jo spēlētāji viens ar otru atrodas ciešā kontaktā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2020-06-18 20:58, pirms 4 gadiem
Nu NFL visas komandas nevar ielikt burbulī,un komandu ir pārāk daudz.
Parēķinam cik vien komandā ir spēlētāju/treneru un pārējā personāla..Tur bez maz katrai komandai pa viesnīcai vajag