Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Dolphins" vienojas ar Fitzpatriku, "Bengals" atlaiž Burfiktu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Dolphins" vienojas ar Fitzpatriku, "Bengals" atlaiž Burfiktu
Raiens Fitzpatriks (centrā)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Maiami "Dolphins" ir vienojusies par sadarbību ar Raienu Fitzpatriku, kuram, visdrīzāk, būs jākļūst par vienības pamatsastāva saspēles vadītāju.

Maiami "Dolphins" pēdējās dienās ir ievērojami pastrādājuši un panākuši ievērojamas izmaiņas saspēles vadītāja postenī. Iepriekš jau ziņojām, ka komanda uz Tenesī "Titans" aizmainīja ilggadējo vienības saspēlnieku Raienu Tanehilu, taču ilgi pirmā saspēles vadītāja vieta tukša nepalika.

Šodien ir kļuvis zināms, ka Floridas komanda cer, ka par vienības pirmo saspēles vadītāju vismaz uz pāris sezonām varētu kļūt Raiens Fitzpatriks. Līguma pamatsumma esot 11 miljoni ASV dolāru, taču, ja vien Fitzpatriks demonstrēs labu spēli, viņš varētu saņemt līdz pat 20 miljoniem.

Šis solis labi sasaucas ar jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka "Dolphins" plāno meklēt savu nākotnes saspēles vadītāju šajā vai nākamā gada draftā.

Atgādināsim, ka 36 gadus vecais Fitzpatriks, kurš ir arī prestižās Hārvardas universitātes absolvents, iepriekšējā sezonā darbojās kā pirmais saspēlnieks Tampabejas "Buccaneers" komandā, kad uz trim mačiem bija diskvalificēts pamatsastāva kvoterbeks Džeimiss Vinstons. Viņam tas izdevās tik labi, ka jau pēc izciestās diskvalifikācijas Vinstonam vieta pamatsastāvā īslaicīgi neatradās.

Savas karjeras laikā, kas sākās ar 2005. gada drafta septītās kārtas izvēli (kopējais 250. numurs), Fitzpatriks ir pārstāvējis septiņas komandas un "Dolphins" būs astotā. Kopumā viņa kontā ir 141 mačs, 126 no kuriem sākti sākumsastāvā.

Kā arī...

- Sinsinati "Bengals" vienība ir paziņojusi, ka pārtrauc darba attiecības ar aizsargu Vontezu Burfiktu. Lai arī kopumā Burfikts spēja rādīt labu sniegumu, viņa pastāvīgās problēmas ar līgas vadību, kas rezultējās regulārās diskvalifikācijās, kā arī savainojumi pēdējās trijās sezonās kopā liedza viņam piedalīties 18 mačos, kas pie 16 maču regulārās sezonas ir diezgan liels īpatsvars.

- Savukārt Haloti Ngata ir paziņojis par profesionālās karjeras beigām. 35 gadus vecais Ngata, kuram ir tongiešu izcelsme, piecas reizes ir spēlējis "Pro Bowl", bet ar Baltimoras "Ravens" vienību viņam izdevās triumfēt arī "Super Bowl" mačā.

Interesants bija arī pats paziņojums, proti, aizsargs savā Instagram profilā bija ievietojis bildi no Kilimandžāro virsotnes, kurā viņš bija uzkāpis. Futbolists arī rokās turēja plakātu uz kura rakstīts: "Aizeju esot virsotnē".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports