Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Trīs AAF komandas sezonu turpina bez zadējumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Trīs AAF komandas sezonu turpina bez zadējumiem
Džons Volfords
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien noslēdzās otrā Amerikāņu futbola alianses (AAF) kārtas spēles pēc kurām bez zaudējumiem turpina cīnīties Arizona, Orlando un Birminghema.

Pēc pirmās AAF spēļu nedēļas jau bija redzams uz ko komandas ir gatavas un kas ir to spēcīgākā puse, tāpēc otrajā nedēļā tika gaidīti apstiprinājumi šiem secinājumiem. Jāsaka – vadošās komandas apliecināja savu varējumu.

Orlando "Apollos" vēlreiz parādīja, ka uzbrukums viņiem nesagādā problēmas. Ja pirmajā mačā viņi guva 40 punktus, tad spēlē pret Sanantonio "Commanders" viņi tika pie 37 punktiem. Orlando komandas saspēles vadītājs Garets Gilberts šajā mačā guva 393 jardus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj pēc divām aizvadītām nedēļām būt produktīvāko saspēles vadītāju pirmajā vietā ar 620 jardiem.

Kopumā spēle pret Sanantonio "Commanders" bija gana aizraujoša, jo no sākuma vadībā izvirzījās tieši Teksasas komanda, pirmo ceturtdaļu noslēdzot pie rezultāta 12:0, taču tālākajā spēlē Floridas vienība atspēlējās, pēdējo ceturtdaļu vinnējot ar 17:0, bet visu maču – ar 37:29.

Interesanti, ka šo spēli klātienē vēroja vairāk kā 20 tūkstoši skatītāju, kas bija nedēļas labākais rezultāts. Kā arī ļoti labs rādītājs komandai un līgai, kura ir aizvadījusi vien divas spēļu kārtas.

Atspēlēties nācās arī Birminghemas "Iron", kuri maču pret Soltleikas "Stallions" sāka ar 0:9, taču otrajā puslaikā, tāpat kā pirmajā mačā, nodemonstrēja savu labo aizsardzību un uzvarēja ar 12:9.

Savukārt Arizonas "Hotshots" tika galā ar Memfisas "Express", kuriem tas bija otrais zaudējums divos mačos. Tāpat kā abās iepriekš pieminētajās spēlēs, arī Arizonas komanda atradās iedzinējos, taču viņi šajā situācijā bija teju līdz mača pašām beigām, kad vien pēdējā ceturtdaļā Džons Volfords ar piespēli atrada Timu Kuku, izraujot uzvaru ar 20:18.

Pēc diviem aizvadītajiem mačiem Zeks Steisijs no Memfisas un Džakvans Gārdners no Sandjego "Fleet" ir labākie pussargi, kuri guvuši 159 jardus, bet starp malējiem uzbrucējiem neapstrīdams facorīts ir Orlando komandas pārstāvis Čārlzs Džonsons – 252 jardi.

Savukārt aizsardzībā visvairāk tvērienu ir Demarkīzam Geitsam no "Express" (16), visvairāk "seku" – Kārteram Šultam ("Stallions") un Šānam Vašingtonam ("Commanders"), kuriem ir pa trim saspēles vadītāja apturēšanas gadījumiem. Interesanti, ka Sanantonio komandā ir divi TOP-3 piespēlētāju ķērāji, jo trešajā vietā ir šīs pašas komandas pārstāvis Vinstons Kreigs ar 2.5 "sekiem".

AAF regulārā sezona, 2. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
IronsStallions12:9
ExpressHotshots18:20
CommandersApollos29:37
FleetLegends24:12

Izmantotie resursi:
https://aaf.com/