Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Sākas CFL sezona, Manzels pirmajā mačā nespēlē

Juris Miņins
Juris Miņins

Sākas CFL sezona, Manzels pirmajā mačā nespēlē
Džonijs Manzels (Nr.2)
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika sākta Kanādas futbola līgas (CFL) sezona, kura šogad, iespējams, tika gaidīta mazliet vairāk kā citus gadus, jo šosezon tajā spēlēs Džonijs Manzels, tiesa, pirmo maču skandalozu slavu ieguvušais bijušais koledžu futbola spīdeklis noraudzījās no malas.

Džonija Manzela atgriešanās profesionālajā sportā un nonākšana Kanādas futbola līgā bija viens no šīs futbola starpsezonas skaļākajiem notikumiem, tāpēc, protams, pirmajai Hamiltonas "Tiger-Cats" spēlei tika pievērsta īpaša uzmanība.

Jāsaka, ka pirmā Hamiltonas komandas spēle nav ierakstāma viņu aktīvā, jo komanda nespēja noturēt mača gaitā iekrāto pārsvaru un piekāpās Kalgari "Stampeders" vienībai ar 14:28. Par mača varoni kļuva Kalgari komandas saspēles vadītājs Bo Līvajs-Mičels, kurš ceturtajā ceturtdaļā spēja noorganizēt savas komandas atspēlēšanos, kā arī pats atdeva rezultatīvu piespēli.

Bijušais Heismana balvas ieguvējs maču noraudzījās no malas, jo tā arī netika iespēlēts nevienā "Tiger-Cats" izspēlē. Savukārt viņa kolēģis un arī galvenais konkurents uz sākumsastāva saspēles vadītāja vietu, Džeremaijs Masoli guva 344 jardus un reizi ienesa bumbu ieskaites zonā.

Savukārt iepriekšējās sezonas čempioni, Toronto "Argonauts" savu titula aizstāvēšanas kampaņu sāka ar zaudējumu pret Saskačevanas "Roughraiders" ar 19:27. Šajā spēlē "Roughraiders" aizsardzība spēja noturēt "Argonauts" uzbrukumu trīs ceturtdaļas un pat neskatoties uz pēdējā mača nogrieznī gūtajiem 14 punktiem, Toronto vienība nespēja panākt Saskačevanu.

34 gadus vecais Čārlstons Hjūzs, kurš kopš pagājušās sezonas izskaņas pamanījās nomainīt trīs komandas, tika pie trim sekiem un tādējādi kļuva par 11. spēlētāju CFL vēsturē, kuram ir karjeras laikā izdevies sasniegt 100 seku atzīmi.

CFL, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
EskimosBlue Bombers33:30
ArgonautsRoughraiders19:27
Tiger-CatsStampeders14:28
AlouettesLions10:22

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/