Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafts notiks, kā ieplānots, komandu treniņi atcelti uz nenoteiktu laiku

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafts notiks, kā ieplānots, komandu treniņi atcelti uz nenoteiktu laiku
NFL komisārs Rodžers Gūdles
Foto: EPA/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL) šajās dienās ir nākusi ar vairākiem paziņojumiem, kas skar līgas nostāju COVID-19 pandēmijas izraisīto ierebežojumu sakarā.

Nacionālā futbola līga jau iepriekš bija paziņojusi, ka jauno biznesa gadu viņi sāks kā paredzēts, 18. martā, kad arī tiks atvērts brīvo aģentu tirgus. Tas, protams, arī bija saprotami, jo, atšķirībā no daudzām citām līgām un čempionātiem, NFL pašlaik svarīgākie notikumi risinātos nevis laukumos, bet gan pa telefoniem, t.i., svarīgākais šībrīža notikums ir brīvo aģentu tirgus atvēršana.

Tāpat Rodžera Gūdela vadītā līga ir paziņojusi, ka jauno spēlētāju izvēles ceremonija notiks tāpat kā plānots, no 23. līdz 25. aprīlim. Vienīgās izmaiņas, kas skars drafta procedūru būs saistītas ar līdzjutēju pielaidi pasākumam, proti, tas notiks bez skatītājiem.

Savukārt ar komandu treniņiem gan viss tik viegli neiet, jo NFL ir paziņojusi, ka koronvīrusa dēļ visas komandu obligātās treniņu aktivitātes tiek pārtrauktas uz nenoteiktu laiku. Bija paredzēts, ka komandas, kurām ir jauni galvenie treneri jau no 6. aprīļa varētu sākt pavasara treniņus, bet pārējās vienības šādus pašus pavasara treniņus sāktu 20. aprīlī.

Bez pašu treniņu atcelšanas, komandām ir norādīts, ka tām ir jāslēdz savas treniņbāzes visām operācijām, kas nav saistītas ar spēlētāju rehabilitāciju un kuras uzrauga medicīnas speciālists.

Šis ierobežojums, lai arī sākotnēji neliekas būtisks, var nospēlēt lomu komandu brīvo aģentu piesaistē, jo tas nozīmē, ka tās nedrīkst uz savām treniņu bāzēm aicināt potenciālos spēlētājus, lai iepazīstinātu ar komandu. Tāpat šis aizliegums nozīmē, ka visu brīvo aģentu medicīnas pārbaudēm būs jānotiek neitrālā lokācijā, visdrīzāk, pilsētā, kurā tobrīd spēlētājs atradīsies.

Tāpat NFL pašlaik izstrādā kārtību, kādā komandas varēs apmainīties ar informāciju par spēlētājiem un to veselības stāvokli.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/