Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējais NFL čempions Blants pievienojas "Lions"

Juris Miņins
Juris Miņins

Trīskārtējais NFL čempions Blants pievienojas "Lions"
Legarets Blants
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) divu pēdējo sezonu čempions Legarets Blants ir nolēmis vēlreiz mainīt komandu, parakstot līgumu ar Detroitas "Lions" vienību.

Detroitas "Lions" komandai iepriekšējā sezonā bija pamatīgas problēmas ar pussargu produktivitāti, tāpēc nav nekāds brīnums, ka viņi palika pēdējā vietā pa zemi gūto jardu skaita ziņā. Vēl jo vairāk nav brīnums, ka komandas vadība vēl pirms brīvo aģentu tirgus atvēršanas paziņoja, ka vismaz vienu pussargu šajā starpsezonā viņi parakstīs.

Atbildi uz visiem sasāpējušajiem jautājumiem, iespējams, detroitieši atrada nolīgstot veterānu Legaretu Blantu. 31 gadu vecais Blants iepriekšējā sezonā pārstāvēja čempionvienību, Filadelfijas "Eagles", kuru labā guva vairāk kā 700 jardus un divus piezemējumus uzbrūkot pa zemi, bet vēl pirms gada viņš pārstāvēja Jaunanglijas "Patriots", kuri arī triumfēja sezonā, bet pussarga sniegums bija jau daudz labāks – 1161 jards un 18 piezemējumi.

Protams, ka pussargi pēc 30 gadu vecuma NFL netiek vērtēti īpaši augstu, taču Blants ir pierādījis, ka viņš spēj gūt jardus, spēj būt produktīvs īso jardu situācijās, ar ko Detroitai bija pamatīgas problēmas pirms gada.

Tāpat Legareta Blanta piesaistīšana "Lions" rindās nav nekāds pārsteigums, ja ņem vērā, ka šajā starpsezonā par vienības galveno treneri kļuva Mets Patricia, bijušais Jaunanglijas "Patriots" aizsardzības koordinators, kurš trīs sezonas ir strādājis vienā vienībā ar pussargu.

Kā arī...

- Hjūstonas "Texans" ir vienojušies ar bijušo Arizonas "Cardinals" brīvo aizsargu Tairanu Metjūzu par vienas sezonas sadarbību, kuras laikā sportists saņems 7 miljonus ASV dolāru.

- Pēc tam kā Baltimoras "Ravens" atlaida Džeremiju Maklinu, vienība ir noslēgusi divus līgumus ar citiem spējīgiem malējiem uzbrucējiem – Džonu Braunu un Maiklu Krabtrī.

- Minesotas "Vikings" turpina bruņoties un šoreiz pastiprināja aizsardzību ar līnijas spēlētāju Šeldonu Ričardsonu.

- Savukārt Losandželosas "Chargers" pagājušajā sezonā mocījās ar nestabilo kikeru spēli, tamdēļ vakar vienojās par sadarbību ar Kalebu Sturģi.

- Visbeidzot Tampabejas "Buccaneers" ir vienojusies par sadarbību ar centru Raienu Jensenu, kurš piekrita četru gadu ilgam 42 miljonu līgumam. Ja futbolists paliks centra pozīcijā, bet viņš var spēlēt vairākās uzbrukuma līnijas iekšējās pozīcijās, tad viņš kļūs par visu laiku vislabāk apmaksāto pozīcijas spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/