Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

2019. gada NFL MVP Džeksons starp labākajiem arī jaunās sezonas pirmajā nedēļā

Juris Miņins
Juris Miņins

2019. gada NFL MVP Džeksons starp labākajiem arī jaunās sezonas pirmajā nedēļā
Lamārs Džeksons (piespēles brīdī)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Nacionālā futbola līga (NFL) ir nosaukusi pirmās spēļu nedēļas labākos futbolistus, starp kuriem ir atradusies vieta kā Baltimoras "Ravens" saspēlniekam Lamāram Džeksonam, tā arī viņa amata brālim no Sietlas "Seahawks", Raselam Vilsonam.

Kā jau katru sezonu, arī 2020. gadā NFL pēc katras spēļu nedēļas nosauc sešus labākos spēlētājus – pa vienam no katras konferences uzbrukumā, aizsardzībā un arī speckomandās.

Pēc 2020. gada pirmās nedēļas par labāko uzbrukuma spēlētāju Amerikas futbola konferencē (AFC) tika atzīts 2019. gada sezonas MVP Lamārs Džeksons. Viņa vadībā Baltimoras "Ravens" ar 38:6 sagrāva Klīvlendas "Browns", bet pats saspēles vadītājs guva 275 jardus, realizējot 80% (20 no 25) piespēļu, kā arī trīs reizes rezultatīvi asistēja. Tāpat viņa kontā 45 jardi septiņos mēģinājumos uzbrūkot pašam.

Interesanti, ka arī iepriekšējās sezonas pirmajā nedēļā par AFC labāko uzbrucēju tika nosaukts Džeksons, kurš turpinājumā šādu atzinību saņēma vēl četras reizes, beigu beigās kļūstot par visas sezonas MVP.

Nacionālajā futbola konferencē par labāko pirmās nedēļas uzbrucēju nosauca Sietlas "Seahawks" saspēles vadītāju Raselu Vilsonu, kurš savai komandai palīdzēja izbraukumā pieveikt Atlantas "Falcons" – 38:25. Individuāli Vilsons izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, 322 gūtajiem jardiem pa gaisu un 29 – uzbrūkot pašam.

Par labākajiem aizsargiem tika nosaukti Keisijs Heivords no Sinsinati "Bengals" (AFC), kurš mačā pret Losandželosas "Chargers" izcēlās ar 12 tvērieniem un divām izjauktām piespēlēm, ļaujot Kalifornijas komandai gūt tikai 295 jardus, un Vašingtonas komandas spēlētājs Raiens Kerigans, kurš divreiz apturēja Filadelfinas "Eagles" saspēlnieku Kārsonu Ventzu pirms viņš izdarīja piespēli, kā arī tika pie vienas atgūtās bumbas. Pēc šī mača Kerigans seku ziņā nu ir apsteidzis Vašingtonas komandas leģendu Deksteru Menliju, kļūstot par franšīzes līderi šajā rādītājā.

Visbeidzot, speckomandās tika izcelti Ņūorleānas "Saints" spērējs Tomass Morsteds, kuram mačā pret Tampabejas "Buccaneers" piecreiz izdevās aizspert bumbu iekš pretinieku 20 jardu zonas, vidēji katrā sitienā gūstot 44 jardus. Savukārt AFC par labāko nosauca Lasvegasas "Raiders" kikeri Danielu Kārsonu, kurš kopumā guva 10 punktus, realizējot četrus papildpunkta sitienus un esot precīzs abos brīvsitienos, tajā skaitā uzstādot karjeras rekordu, raidot vārtos bumbu no 54 jardu attāluma.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/