Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Uzbrukumā – "Packers" duets, aizsardzībā – Vorilovs

Juris Miņins
Juris Miņins

Uzbrukumā – "Packers" duets, aizsardzībā – Vorilovs
Demarko Marejs
Foto: AP/Scanpix

Pēc aizvadītas otrās Nacionālās futbola līgas (NFL) spēļu nedēļas, starp līgas līderiem šajā spēļu kārtā izvirzījās Grīnbejas "Packers" duets Ārons Rodžerss un Džordijs Nelsons, bet aizsardzībā jau otro nedēļu pēc kārtas turpina plosīties Atlantas "Falcons" aizsargs Pols Vorilovs.

Par šīs nedēļas labāko jardu guvēju starp saspēles vadītājiem kļuva Grīnbejas "Packers" saspēlnieks Ārons Rodžerss, kurš guva 346 jardus. Viņam kompāniju 300+ jardu klubiņā sastādīja vien Filadelfijas "Eagles" QB Niks Foulss, kurš pēdējā nedēļas mačā iekrāja 331 jardu, pārējie saspēles vadītāji nespēja pārsniegt šo robežu un samierinājās ar pieticīgākiem rezultātiem.

Interesanti, ka Kems Ņūtons, kurš pirmo sezonas maču izlaida ribu savainojuma dēļ, uzreiz uzstādīja nedēļas piekto labāko rezultātu – 281 jards. Vispieticīgākos rezultātus uzstādīja Baltimoras "Ravens" un Arizonas "Cardinals" saspēlnieki. Džo Flako ar 166 jardiem palika pēdējais, bet Drū Stentons, kurš pēdējā brīdī nomainīja savainojumu guvušo Kārsonu Palmeru guva vien par jardu vairāk – 167.
Visvairāk rezultatīvu piespēļu šajā nedēļā atdeva Čikāgas komandas saspēlnieks Džejs Katlers, kurš rezultatīvi asistēja četras reizes, Ārons Rodžerss, Filips Riverss, Peitons Menings un Endrjū Laks izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt pievēršoties ne tik priecīgajai statistikai – pārtvertajām bumbām un sekiem, jāsaka, ka nedēļas antivaroņi bija divi. Minesotas "Vikings" saspēlnieks Mets Kasels ļāva pārtvert četras piespēles, bet Čads Hīnijs no Džeksonvilas pirms piespēles izdarīšanas tika apturēts 10 reizes.

Uzbrūkot pa zemi visvairāk jardus guva Dalasas "Cowboys" pussargs Demarko Marejs, kurš bumbu spēja aiznest 167 jardus tālu. Virs simts jardiem arī Bobija Rainija, Ariana Fostera un Stefana Ridlija kontā. Savukārt piezemējumu ziņā produktīvākie bija Alfreds Moriss, Neils Deiviss un Džošs Makauns, kuri divas reizes ienesa bumbu ieskaites zonā. Garākais skrējiens, 51 jardu tāls, padevās Pērsijam Harvinam (NFL jau atzina, ka tā bijusi kļūda un skrējiena laikā viņš izkāpa ārpus laukuma), savukārt labākais vidējais jardu guvums vienā skrējienā starp tiem, kas ir skrējuši vismaz piecas reizes bija Kanzassitijas saspēlnieka Aleksa Smita kontā – 8.4 jardi.

Uzbrukumos pa gaisu šajā nedēļā bija neapturams jau pieminētā Rodžersa komandas biedrs un piespēļu tvērējs, Džordijs Nelsons, kurš vienīgais šajā nedēļā pārsniedza 200 gūto jardu robežu un apstājās pie 209 jardiem. Otrajā vientā ar 152 jardiem palika viens no vislabākajiem līgas universālajiem uzbrucējiem Darens Sproulzs, bet desmit jardiem mazāk guva Delanī Vokers no Tenesī.

Šajā nedēļā bija arī divi uzbrucēji, kas guva trīs piezemējumus, tie bija Sandjego "Chargers" balsta uzbrucējs Antonio Geitss un Brendons Māršals no Čikāgas "Bears". Četriem citiem futbolistiem ir pa diviem piezemējumiem. Arī garākais piespēļu uzbrukums ir Džordija Nelsona kontā, bet labāko vidējo rādītāju piespēļu uzbrukumā uzrādīja Brendons Teits, kas savā vienīgajā tvērienā guva 50 jardus.

Pievēršoties aizsargiem, tad šajā nedēļā visvairāk spēka paņēmienus, 14, veica trīs spēlētāji, taču, tāpat kā pirms nedēļas, viens no viņiem bija Atlantas "Falcons" lainbekers Pols Vorilovs, kurš nu, protams, ir labākais šajā rādītājā visā līgā.
Raiens Kerigans no Vašingtonas "Redskins" četras reizes apturēja pretinieku saspēles vadītāju prims piespēles izdarīšanas, bet čikāgietis Kails Fulers kopā ar Sinsinati pārstāvi Džordžu Iloku dalīja nedēļas labākā bumbu pārtvērēja godu, jo abi notvēra divas pretinieku piespēles. Savukārt vienīgais aizsardzības piezemējums šajā nedēļā izdevās Klīvlendas "Browns" pārstāvim Tašomam Gipsonam.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports