Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

USADA diskvalificē tāllēcēju un NFL spēlētāju Gūdvinu

Juris Miņins
Juris Miņins

USADA diskvalificē tāllēcēju un NFL spēlētāju Gūdvinu
Markizs Gūdvins
Foto: AFP/Scanpix

ASV Antidopinga aģentūra (USADA) ir piešķīrusi viena gada diskvalifikāciju par antidopinga noteikummu pārkāpumiem ASV tāllēcējam Markizam Gūdvinam, kurš ir arī Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Sanfrancisko "49ers" pārstāvis.

USADA piešķīra Markizam Gūdvinam 12 mēnešu diskvalifikāciju par to, ka viņš ir pārkāpis antidopinga noteikumus, precīzāk, nav paziņojis savas atrašanās vietas, kurās varētu veikt dopinga pārbaudi. Šī procedūra ir nepieciešama, lai antidopinga aģentūras speciālisti varētu veikt ārpus sacensību pārbaudes.

ASV izlases tāllēcēja un divkārtējā junioru pasaules čempiona tāllēkšanā Markiza Gūdvina diskvalifikācija sākas no 1. aprīļa, t.i., datuma, kad tika fiksēts pārkāpums.

Pats sportists, kurš paralēli vieglatlētikas karjerai veidoja arī karjeru amerikāņu futbolā, paziņojumā presei ir norādījis, ka nav sniedzis informāciju par savu atrašanās vietu, jo ir beidzis savu vieglatlēta karjeru un vēlas koncentrēties spēlēšanai NFL.

Atgādināsim, ka Gūdvins tik tiešām bija paziņojis par karjeras beigām pēc tam kā nespēja kvalificēties 2016. gada Rio olimpiādei. ASV izlases atlases sacensībās viņš aizlēca 8.25 metrus, ar ko bija par maz, lai izcīnītu vietu sastāvā. Savukārt viņa labākais rezultāts tāllēkšanās bija 8.45 metri, bet 100 metru sprintā – 10.24 sekundes.

Sanfrancisko "49ers" un Nacionālā futbola līga jau ir paziņojusi, ka nekādas sankcijas pret spēlētāju nepieņems.

Kā arī...

- Ezekils Eliots, kurš nesen saņēma sešu maču diskvalifikāciju par vardarbību mājās, ir pārsūdzējis NFL komisāra Rodžera Gūdela spriedumu. Viņu atbalsta arī NFL spēlētāju arodbiedrība, kas ir iesniegusi savu apelāciju.

- Šajās dienās Filadelfijas "Eagles" ir atlaidusi pussargu Raienu Metjūzu. 2010. gada drafta 12. numurs tikai vienā sezonā ir spējis izvairīties no savainojumiem un tikai divas reizes viņam izdevās sasniegt sezonā 1000 gūto jardu atzīmi.

- Vēl bēdīgāk šajās dienās iet bijušajam Tampabejas "Buccaneers" kikerim Roberto Aguajo, kurš tika atlaists. Pats fakts nav tik pārsteidzošs, jo viņš regulāri sita garām vārtiem, taču īpašu to padara tas, ka 2016. gadā Tampabejas komanda speciāli veica maiņas, lai izvēlētos NCAA vēsturē precīzāko kikeri pirmā. Šobrīd Aguajo cīnās par vietu Čikāgas "Bears" rindās.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja