Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

72 NFL spēlētājiem konstatē Covid-19

Juris Miņins
Juris Miņins

72 NFL spēlētājiem konstatē Covid-19
Foto: Getty Images/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētāju asociācija ir nākusi klajā ar nesen veikto Covid-19 testu rezultātiem, pēc kuriem ir noskaidrojies, ka 72 līgas spēlētāji ir uzrādījuši pozitīvus rezultātus.

NFLPA publicētajā ziņojumā ir atklāts, ka jūlija sākumā veiktajos Covid-19 testos koronvīruss ir atklāts 72 spēlētājiem. Šie testi tika veikti ne tikai tāpēc, lai noskaidrotu spēlētāju veselības stāvokli, bet arī, lai novērtētu cik lielus piesardzības pasākumus ir jānodrošina NFL, ja tā plāno sākt sezonu, kā paši jau paspēja deklarēt, laikā, t.i., septembra sākumā.

Tiesa, lai arī kopējais inficēto skaits ir diezgan liels, nevar viennozīmīgi apgalvot, ka NFL spēlētāji ar Covid-19 slimotu vairāk, jo acīmredzami, ka, salīdzinot ar citām Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgām, amerikāņu futbola komandās ir ievērojami vairāk spēlētāju, līdz ar to testēto sportistu apjoms arī ir daudz lielāks. Eksperti lēš, ka, neskatoties uz diezgan lielajiem skaitļiem, kopumā tikai 2.5% no visiem līgas spēlētājiem ir saslimuši ar koronvīrusu.

Nacionālās futbola līgas treniņnometnēm ir jāsākas 28. jūlijā, bet regulārās sezonas sākums, kas notiks pēc uz pusi samazinātas pirmssezonas, ir ieplānots 10. septembrī.

Tikmēr NFL vadība, lai arī ik pa laikam tiek dzirdētas baumas, ka ne visi spēlētāji ir apmierināti ar līgas nostāju un rīcību spēlētāju veselības aizsardzībā, pašlaik izstrādā Covid-19 testu plānu gaidāmajai sezonai, kā arī meklē papildus veidus, kā samazināt ar koronvīrusu saistītos riskus, tajā skaitā apsver iespēju ieviest obligātās sejas maskas.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/