Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Patriots" atlaiž vienīgo latvieti NFL

"Patriots" atlaiž vienīgo latvieti NFL
Markuss Zuševics
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Jaunanglijas "Patriots" paziņojusi, ka pārtrauc darba attiecības ar uzbrukuma līnijas spēlētāju Markusu Zuševicu, tādējādi vienīgais latvietis šajā līgā ir kļuvis par neierobežoto brīvo aģentu.

Markuss Zuševics, kurš savas koledžas futbolista gaitas aizvadīja Aiovas "Hawkeyes" rindās, pirms 2012. gada drafta tika uzskatīts par stabilu kandidātu uz trešo drafta kārtu, taču pirmsdrafta treniņnometnē, izpildot stieņa spiešanas guļus vingrinājumu, spēlētājs saplēsa krūts muskuli, kā rezultātā drafts viņam gāja garām. Tomēr, tūdaļ pēc drafta, ar viņu, ne bez koledžas trenera ieteikuma, noslēdza līgumu Jaunanglijas "Patriots".

Zuševicam tika dota iespēja atlabt un 2012. gada novembrī viņš arī tika iekļauts komandas sastāvā, kā rezervists. Uz laukuma viņš neizgāja, taču ar labām izredzēm uz vietu sastāvā iesāka 2013. gada treniņnometni, kur, lai arī daudzi vadošie līnijnieki bija traumēti, nespēja pieteikt sevi kā reālu kandidātu uz viņu vietām, turklāt, arī pats iedzīvojās savainojumā.

Šosezon Markuss netika komandas aktīvo spēlētāju sarakstā, bet brīvo aģentu tirgus pirmajās dienās komanda paziņoja, ka lauž līgumu ar 136 kg smago un 196 cm garo spēlētāju, lai arī viņa esošais līgums paredzēja, ka vēl sezonu viņš būs Jaunanglijas komandas rindās. Oficiālajā paziņojumā minēts, ka galvenais iemesls šādam solim ir Markusa Zuševica mazās iespējas iekļūt komandas pamatsastāvā.

Tas nozīmē, ka pašlaik Zuševics ir kļuvis par neierobežoto brīvo aģentu un var noslēgt līgumu ar jebkuru citu NFL komandu. Tāpat, ja neizdodas noslēgt NFL līgumu, viņš var pievienoties kādai no citu līgu komandām, lai gūtu spēļu praksi.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


Slēpts komentārs: latvānijs
, 2014-03-16 13:38, pirms 10 gadiem
Viņš ir latviešu izcelsmes amerikānis, tas tā... Diez vispār ir bijis lv?
, 2014-03-16 13:46, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Viņš ir latviešu izcelsmes amerikānis, tas tā... Diez vispār ir bijis lv?
Cik lasīts pie citiem rakstiem, Latvijā ir bijis vairākkārtīgi, arī prot latviski runāt.
, 2014-03-16 14:19, pirms 10 gadiem
tas nav hokeista zuševica kāds rada gabals
, 2014-03-16 14:36, pirms 10 gadiem
markkomartins rakstīja: tas nav hokeista zuševica kāds rada gabals
Visdrīzāk jau nē, vismaz ne pārskatāmā līmenī.
, 2014-03-16 15:00, pirms 10 gadiem
Juri, labs raksts. Tikai - Kas ir Jaunanglija? Kapēc New Orleans vai New York netulko, bet šo tulko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-16 15:29, pirms 10 gadiem
mataleao rakstīja: Juri, labs raksts. Tikai - Kas ir Jaunanglija? Kapēc New Orleans vai New York netulko, bet šo tulko?
Viss ir ļoti vienkārši - latviešu valodā, precīzāk ģeogrāfisko objektu atveidošanas noteikumos latviešu valodā, ir tāda vieta kā Jaunanglija, taču Ņujorka un Ņūorleāna ir pieņemtas šādā variantā.

Kas ir Jaunanglija - Jaunanglija — Vikipēdija

Iespējams, tāpēc, ka tā nav konkrēta apdzīvota vieta, bet gan reģions, savā laikā tika pieņemts šāds atveidošanas paņēmiens.

Starp citu, esmu pats sastapies arī ar to, ka Ņūorleāna tiek atveidota kā Jaunorleāna (tai skaitā arī grāmatās).
, 2014-03-16 15:36, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viss ir ļoti vienkārši - latviešu valodā, precīzāk ģeogrāfisko objektu atveidošanas noteikumos latviešu valodā, ir tāda vieta kā Jaunanglija, taču Ņujorka un Ņūorleāna ir pieņemtas šādā variantā.

Kas ir Jaunanglija - Jaunanglija — Vikipēdija

Iespējams, tāpēc, ka tā nav konkrēta apdzīvota vieta, bet gan reģions, savā laikā tika pieņemts šāds atveidošanas paņēmiens.

Starp citu, esmu pats sastapies arī ar to, ka Ņūorleāna tiek atveidota kā Jaunorleāna (tai skaitā arī grāmatās).
Ļoti bieži medijos tiek tulkoti dažādi vietu nosaukumi gan vietā, gan pilnīgi nevietā. Un tas kaitina. Negribēju Tev piesieties! Lai lieliska svētdiena!
, 2014-03-16 15:43, pirms 10 gadiem
Jurim jaieņem viņa vieta
, 2014-03-16 15:47, pirms 10 gadiem
mataleao rakstīja: Juri, labs raksts. Tikai - Kas ir Jaunanglija? Kapēc New Orleans vai New York netulko, bet šo tulko?
"England" vēsturiskais nosaukums latviešu valodā ir "Anglija".

New England šī iemesla dēļ latviski ir "Jaunanglija", nevis "Ņūinglande".
, 2014-08-03 16:56, pirms 10 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Jurim jaieņem viņa vieta
: D
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.