Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Latvietis NFL? Jau nākamsezon!

Latvietis NFL? Jau nākamsezon!
Markuss Zuševics
Foto: AFP/Scanpix

2012. gada aprīļa beigās notiks ikgadējais Nacionālās futbola līgas (NFL) drafts, kurā līgas komandas izvēlēsies sev jaunos spēlētājus, kuri vedīs tās pretī panākumiem nākamajos gados, starp viņiem būs arī viens latvietis.

Latvija un amerikāņu futbols – šie divi jēdzieni parastam vietējam sporta līdzjutējam, šķiet, ir tikpat nesavienojami kā Latvija un F1 vai tādā garā. Taču patiesībā šādi secinājumi ir balstīti tikai uz stereotipiem, jo, lai arī mūsu valstī šis sporta veids ir maz attīstīts, atsevišķi sportisti gan savu vārdu ir varējuši ierakstīt pasaules amerikāņu futbola vēsturē.

Pirmais (un līdz šim vienīgais) Latvijā dzimušais NFL spēlētājs Vilnis Ezeriņš, viņa dēls Leo, kurš izcīnīja Kanādas futbola līgas (CFL) čempiona titulu, Eduards Zveigzne, kurš bija pirmais futbolists PSRS amerikāņu futbola vēsturē, kam starptautiskos mačos izdevās veikt piezemējumu, Pols Grasmanis, kurš 2005. gadā Filadelfijas "Eagles" sastāvā cīnījās par "Super Bowl". Tie ir tikai atpazīstamākie futbolisti, kam izdevās sevi pierādīt profesionālajā futbolā, taču koledžu līmenī vai zemākajās līgās ir atzīmējušies daudz vairāk latviešu.

Viens no tiem, kas līdz šim spēlēja studentu čempionātā, taču nu jau pretendē uz vietu NFL ir Markuss Zuševics par kuru pēdējās sezonās ik pa laikam tika rakstīts un par kuru arī ir šis stāsts.

Droši vien daudziem vēl aizvien šī sportista vārds neizsaka pilnīgi neko, tāpēc neliela iepazīšanās. Markuss Zuševics, 198 cm garš un 130 kg smags uzbrukuma līnijas spēlētājs, kurš līdz šim piecus gadus pārstāvēja Aiovas "Hawkeyes" komandu NCAA čempionātā. Par viņu, savulaik interesi izrādījā arī vairākas citas TOP līmeņa skolars, piemēram, Nebraska un Mičiganas štata universitāte. Šosezon Markuss, kurš nu jau studēja maģistratūrā, aizvadīja savu pēdējo gadu Aiovas koledžā, kas nozīmē, ka jau aprīļa beigās viņu varēs izvēlēties kāda no 32 "Lielās līgas" komandām.

Kādas ir izredzes? Visai lielas. Iepriekšējās divās sezonās Markuss, kurš dzimis Arlingtonheitā, Ilinoisas štatā, bet viņa vecāki, Linda un Norms Zuševici pašlaik dzīvo Čikāgā, spēlēja "Hawkeyes" pamatsastāvā un pierādīja sevi kā spēlētāju, kurš var labi bloķēt pretinieku aizsargus, bet īpaši viņam padodas spēle, kad komanda uzbrukumu veido "pa zemi". Savukārt no individuālajām īpašībām eksperti atzīmē, ka Markusa, kurš vidusskolas laikā ar panākumiem spēlēja arī volejbolu, ātrums, atlētiskums (vertikālais lēciens – 89 cm), laba kustību koordinācija un balanss, kā arī spēja veikt lielu treniņdarba apjomu (koledžas laikā Zuševics palielināja savu svaru par 30 kg), ir tas, kas Markusam ļaus izcelties uz pārējo fona. Taču tajā pašā laikā, tāpat kā pirmajos koledžas gados, tiek norādīts, ka, ja vien viņš vēlas spēlēt pamatsastāvā arī NFL, viņam ir jāuzlabo savi fiziskie parametri (galvenokārt - svars) un darbības piespēļu uzbrukuma gadījumā.

Apkopojot iepriekš rakstīto, Markuss Zuševics tiek ierindots starp 15 labākajiem uzbrukuma līnijas spēlētājiem, kas beigu beigās viņam varētu dot 4. vai 5. kārtas izvēli 2012. gada draftā. Taču gandrīz visi NFL skauti un eksperti, kas ir izteikušies par jaunā latviešu izcelsmes spēlētāja iespējām draftā norāda, ka viņš ir no tiem spēlētājiem, kuru akcijas var celties pēc tradicionālās pirms drafta treniņnometnes, kā arī viņš, ar savu darba sparu un neatlaidību pirmajās profesionālā futbola sezonās var pārsteigt daudzus.

Interesanti, ka Markuss ir viens no četriem Aiovas koledžas spēlētājiem, kurš ir uzaicināts uz vienu no NCAA futbola "All-Stars" spēlēm – "East-West" mačam, kurā viņš pārstāvēs Rietumu komandu.

Lai vai kā, bet pašlaik būtu jāiegaumē divi datumi 22. - 28. februāris, t.i., laiks, kad norisināsies NFL pirmsdrafta treniņnometne, kurā jaunos spēlētājus, lai saliktu visus punktus uz i, vērtēs komandu skauti un 26. - 28. aprīlis, kad norisināsies arī pats NFL drafts. Cerams, ka tieši tad parādīsies vēl viens iemesls, kas liks sporta faniem Latvijā sekot Nacionālajai futbola līgai.


, 2012-01-16 18:58, pirms 12 gadiem
interesanti, būs jāpaseko šim spēlētājam. Vairāk latviešu izcelsmes spēlētāju nfl šobrīd nav cik saprotu? Būtu interesanti, ja kāds latvietis nfl būtu skill pozīciju spēlētājs.
, 2012-01-16 19:01, pirms 12 gadiem
Tā ap vēderu ir svina josta vai kas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-16 19:04, pirms 12 gadiem
Vai tik pareizēk nebūtu rakstīt "latviešu izcelsmes" nevis "latvietis". Ne viņš dzimis Latvijā un šaubos vai prot latviešu valodu. Cik rāda līdzšinējā vēsture, tad jau 3ajā paaudzē reti, kurš trimdas latvietis prot savu senču valodu (tas pats būs arī ar īriešu pēctečiem).

Bet nu lai čalim veicas un izdodas sekmīga karjera.
, 2012-01-16 19:09, pirms 12 gadiem
Tautība varbūt viņam arī ir latvietis, bet nu līdz īstam latvietim viņam tālu - ne viņam Latvijas pilsonība, ne viņš dzimis Latvijā.

Bet nu Latvijā dzimušus spēlētājus laikam nav reāli ieraudzīt NFL, ja nu vienīgi kāds jau 5 gadu vecumā aizbrauc uz ASV.
, 2012-01-16 19:14, pirms 12 gadiem
messibesii2 rakstīja: čalim derētu mazliet taukus nodzīttāds tusnītis izskatās
Tieši otrādi - viņam labi būtu līdz kādiem 140-145 kg tikt (ne jau tikai uz tauku rēķina, bet bez tiem arī nekur), jo tad viņš būs tīri reāls kandidāts uz pamatsastāva vietu NFL.

Uzbrukuma līnijas spēlētājiem ir jābūt lieliem. 130 kg priekš OL nav liels svars.
, 2012-01-16 19:15, pirms 12 gadiem
Nez, es piem ļoti aktīvi sekoji NFL. Tagad, kad ESPN Europa uzmet, pat velkam spēles un skatamies nākamajā dienā. Ļoti ceru redzēt latviešu izcelsmes čali NFL.
BTW, kāds nezin kur tad rāda NFL play-offs? Pagaidām visas spēles izlaistas
, 2012-01-16 19:20, pirms 12 gadiem
Juris. rakstīja: Nez, es piem ļoti aktīvi sekoji NFL. Tagad, kad ESPN Europa uzmet, pat velkam spēles un skatamies nākamajā dienā. Ļoti ceru redzēt latviešu izcelsmes čali NFL.
BTW, kāds nezin kur tad rāda NFL play-offs? Pagaidām visas spēles izlaistas
Ir jāiztiek tikai ar internetā piedāvātajiem strīmiem. Daži no tiem pat ir tīri pieņemamas kvalitātes.
, 2012-01-16 19:20, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tieši otrādi - viņam labi būtu līdz kādiem 140-145 kg tikt (ne jau tikai uz tauku rēķina, bet bez tiem arī nekur), jo tad viņš būs tīri reāls kandidāts uz pamatsastāva vietu NFL.

Uzbrukuma līnijas spēlētājiem ir jābūt lieliem. 130 kg priekš OL nav liels svars.
Nja īsts amīšu sporta veids
, 2012-01-16 19:30, pirms 12 gadiem
Assasinss' rakstīja: Nja īsts amīšu sporta veids
Var jau smieties, tikai ja 135 kg smags un 185 cm garš spēlētājs 40 jardus noskrien 4.97 sekundēs, 102 kg smagu stieni paceļ 34 reizes un viņa viertikālais leciens ir 67.31 cm, tad domāju, ka ir par ko padomāt.
, 2012-01-16 19:33, pirms 12 gadiem
negribētos teikt, ka hawkeyes nebūtu TOP komanda, pēdējos 2us gadus gan ārpus top25, taču sezonas mērķi vienmēr ir augsti, kā arī viena no spēcīgākajām konferencēm visā divīzijā. liels pluss arī bija tas, ka ferentzs ir treneris, kurš skaitās viens no labākajiem OL talantu veidotājiem. būs interesanti papildus ierastajiem pirmsdrafta notikumiem un pašam draftam pavērot līdzi arī kā markusam ies.
starpcitu, nebūtu arī slikti pamēģināt sazināties ar viņu un uzprasīt vai zin kaut ko par latviju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-16 19:42, pirms 12 gadiem
ffwrd rakstīja: negribētos teikt, ka hawkeyes nebūtu TOP komanda, pēdējos 2us gadus gan ārpus top25, taču sezonas mērķi vienmēr ir augsti, kā arī viena no spēcīgākajām konferencēm visā divīzijā. liels pluss arī bija tas, ka ferentzs ir treneris, kurš skaitās viens no labākajiem OL talantu veidotājiem. būs interesanti papildus ierastajiem pirmsdrafta notikumiem un pašam draftam pavērot līdzi arī kā markusam ies.
starpcitu, nebūtu arī slikti pamēģināt sazināties ar viņu un uzprasīt vai zin kaut ko par latviju
Nu pēdējās divās sezonās viņiem neveicās, taču, jā, konference viņiem ir ļoti spēcīga un visu laiku pa TOP 25 nevar ņemties.

Bez tam, Big Ten jau ir vēl viens amerikas latvietis - Eriks Briedis, kuram nākamā sezona vēl priekšā un viņa Viskonsinas "Badgers" arī ir diezgan un diezgan neslikta komanda. Pirms kāda laika par viņu arī rakstīja kā par spēlētāju, kas varētu tikt NFL... . Šosezon gan tā bēdīgi izskatījās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-16 19:48, pirms 12 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: par ko tur domāt, populārākais sporta veids valstī, miljoniem trenējas un balu galā tie, kurus daba visvairāk apveltījusi + kas paši visvairāk trenējušies arī ir tas creme de la creme, kas parādās virspusē...
Tikai zini kas ir interesanti? Tas, ka vienmēr, kad runa ir par cituvalstu sportu vienmēr ir atruna: "Viņi visi spēlē hokeju/basketbolu/futbolu" un tad atlasās labākie.

Tikai, vot, es nevaru saprast ko tad ASV īsti visi spēlē - beisbolu, futbolu, basketbolu, hokeju, lakrosu, volejbolu, tenisu vai ko vēl?

Tas piemērs, ko es uzrakstīju Raiens Bartolemo NFL draftā vispār netika izvēlēts, vēlāk tikai noslēdza līgumu ar Baltimoru, taču tika atlaists līdz viņu paņēma Arziona kā tālu rezervistu. Par kādu krējumu un virspusi te ir runa?

Manuprāt runa ir par attieksmi pret sportu un dažādām izpratnēm kā sportistam ir jāizskatās un kas viņam ir jāvar.
, 2012-01-16 19:49, pirms 12 gadiem
ffwrd rakstīja: negribētos teikt, ka hawkeyes nebūtu TOP komanda, pēdējos 2us gadus gan ārpus top25, taču sezonas mērķi vienmēr ir augsti, kā arī viena no spēcīgākajām konferencēm visā divīzijā. liels pluss arī bija tas, ka ferentzs ir treneris, kurš skaitās viens no labākajiem OL talantu veidotājiem. būs interesanti papildus ierastajiem pirmsdrafta notikumiem un pašam draftam pavērot līdzi arī kā markusam ies.
starpcitu, nebūtu arī slikti pamēģināt sazināties ar viņu un uzprasīt vai zin kaut ko par latviju
Nu, Hawkeyes vienmeer ir bijusi BIG 10 lejas gala komanda! Bet Michigan State, dēļ vienas labas sezonas, nevar pēkšņi saukt par ''top'' līmeņa skolu.....Nebraska, tā ir cita lieta, tā gan vienmēr ir bijusi futbola skola!=)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-16 20:01, pirms 12 gadiem
R800 rakstīja: Nu, Hawkeyes vienmeer ir bijusi BIG 10 lejas gala komanda! Bet Michigan State, dēļ vienas labas sezonas, nevar pēkšņi saukt par ''top'' līmeņa skolu.....Nebraska, tā ir cita lieta, tā gan vienmēr ir bijusi futbola skola!=)
komandu ar 26 bowl games grūti par lejasgala komandu nosaukt. it sevišķi ja vēl kopš 2000ā gada 6as tādas spēles ir uzvarētas
, 2012-01-16 20:03, pirms 12 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: 1. Paskaiti labāk ko tepat Latvijā spēlē?
2. Kāpēc tad somi un zviedri zaudē kanādiešiem un ASV hokejā gan svara, gan auguma ziņā... un kāpēc vinu skaits NHL nav samērojams ar ZA skaitu? Tas ir naudas jautājums vai attieksme pret sportu šajās valstīs nav tik laba, treniņprocess, gēni.......
3. Tu pats vai es taču arī pie 140 kg neskriesi 40 jardus tādā ātrumā (un iespējams, ļoti ļoti iespējams, pat tad, ja mēs dzīvotu Amerikā un tikpat cītīgi trenētos jau no bērnības šajā sporta veidā).

Protams, ka fizisko var uztrenēt, bet ja tas būtu tikai viens vienīgs attieksmes izpratnes jautājums un izskata vai kas viņam jāvar, tad jau tepat Latvijā varētu izveidot sešgadīgo grupiņu no vismotivetākajiem čalīšiem un līdz pilngadībai uztrenēt visus tā, lai viņi spīdētu NFL... Tas taču nav iespējams...

Tas pats arī par fizisko- jā, ja mūsu hokeja izlase piem. zaudē fiziskajā dāņiem, tas ir ļoti švaki... tajā pašā laikā, ja viņi vinnē dāņus (vai baltkrievus) prasmju līmenī, tad tas arī ir švaki? Un kas būtu, ja mums būtu fiziskais tikpat daudz, vai prasmes ar būtu attiecīgā līmenī vai tomēr mēs atkal zaudētu tajā komponentā???
1. Kārtis un novusu?
2. Teikt, ka zaudē nav korekti, jo nemaz jau arī nezaudē. Individuāli kāds varbūt arī ir īsāks/vājāks, taču tādi ir arī kanādiešiem (Hopkinss kā piemērs). Un skaits... nu laikam tāpēc, ka tā ir Ziemeļamerikas līga... . Arī KHL vietējo ir daudz vairāk nekā ārzemnieku.
3. Ir jātrenējas un jāskrien.

Protams, ka nebūs, jo nevar jau noprognozēt kad un kāds tas sīkais izaugs.

Taču ko es visu laiku gribu pateikt - kkā šeit ir iesakņojusies pārliecība, ka laba, masīvi-sportiski-atlētiska ķermeņa uzbūve un sporta veida specifiskās praksmes ir kkas galīgi nesavienojams. NAV! Un es arī NEKAD neticēšu, ka Latvijā ir salasījušies TIKAI tie, kas NEVAR. Kaut vai tāpēc, ka tie, kas dara, tie VAR!
, 2012-01-16 20:10, pirms 12 gadiem
Ai nafig Zuševicu Muševicu! Tikmēr neviens neraksta par to kā Giants piesmej Packers vai par Saints:49ers mega spēli!
, 2012-01-16 20:11, pirms 12 gadiem
messibesii2 rakstīja: čalim derētu mazliet taukus nodzīttāds tusnītis izskatās
Tu tikai tagad to pamaniji..?
Mums no Latvijas sporta spēļniekiem tikai nāk,vai nu kaulu kambari,vai tusnīši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-16 20:21, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Var jau smieties, tikai ja 135 kg smags un 185 cm garš spēlētājs 40 jardus noskrien 4.97 sekundēs, 102 kg smagu stieni paceļ 34 reizes un viņa viertikālais leciens ir 67.31 cm, tad domāju, ka ir par ko padomāt.
Uz bobsleju! Tas tik būtu stūmējs!
, 2012-01-16 20:24, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: uz izlasi!
labs
, 2012-01-16 20:26, pirms 12 gadiem
ffwrd rakstīja: komandu ar 26 bowl games grūti par lejasgala komandu nosaukt. it sevišķi ja vēl kopš 2000ā gada 6as tādas spēles ir uzvarētas
Gandrīz katra otra NCAA komanda tiek pie bowl spēles!=) Tas jau nav rādītājs cik trešās šķiras bowl spēles esi uzvarējis!
, 2012-01-16 20:29, pirms 12 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: es gan teiktu, ka neviens kanādietis nekad nespēlēs kā krievs... kāpēc? Tāpēc, ka jau no mazotnes (un CHL) viņiem spiež virsū fizisko, pat forumos palasot var redzēt, ka augumā mazākie kanādiešu spēlētāji sūdzas, ka viņiem neļauj spēlēt kombināciju hokeju, bet treneris grūž virsū kanādiešu shēmas un liek strādāt pie fiziskā daudz vairāk kā rūpējas par citu prasmju attīstību....

Es nesaku, ka to nevar savienot... Var jau, gan jau, bet es tikai brīdinu, ka NEVAJAG BRAUKT no viena grāvja iekšā otrā, jo daži (kā baltkrievi) to jau pāris gadus atpakaļ sāka un jauniešu un arī pieaugušo vecumā sekas nav bijušas spožas... katrā ziņā Kosticini un Grabovski vairs neaug...

Viss jāatīsta paralēli, nevis tāds Vasiļjevs vecākais atbrauc no Vācijas un bļauj, ka mums junioriem ir švaks fiziskais un, ka to vajag attīstīt. Vajag, protams, bet zinot Vāciju tiks uzaicināts k-kāds Šindelmindels, kas k-ko ir samācījies pat ne no kanādiešiem, bet 3. šķiras junioru līgu amerikāņiem un balstīs visu treniņprocesu 90% uz fizisko un tad mēs no tiem pašiem baltkrieviem ierīsim, kad viņi uzspēlēs radošāk.....

Kas tad necenšas, tie, kas pretendē uz raftu tie visi cenšas. Arī Zvirbulim nevarētu cenšanos pārmest, bet aizsargam ar 1.73 augumu.... Daļēji var piekrist pintam. Nu, lai izdodas! Čempī jau nebija viņš ne tuvu sliktākais. Protams, vienmēr var gribēt, lai cenšas visi, bet kaut vai Girgensona Dubuque Fighting Saints visi cenšas kā Zemgus? Es domāju, ka tur arī situācija nav labāka tajā ''cenšanās'' līmenī kā Latvijas U20 izlasē, jo tajā komandā ar uz draftu tik 2 pretendē.....

Es tikai varu teikt, ka tas nav k-kas NESAVIENOJAMS... Somi pa lielai daļai to spēj savienot, vienīgi man ir aizdomas, ka atnāks kāds, kas izvilks kanādiešu skolas BĪBELI un atmetīs visu pārējo kā niekus un stulbības (kā mums te pēc Pekas atnākšanas bija komentāri par Šuplera hokeju, sak, kas tas tāds bija? Un ka tagad nu tik būs strādāšana.... Pat no tā paša Pučes tādi komentāri nāca.)
Ļauj vai neļauj, tas ir cits jautājums, taču visā visumā un pareizi dara, jo vispirms jaunietim ir jābūt fiziski gatavam visam kas notiek uz laukuma. Kaut vai tikai tāpēc, lai uz ledus netiktu ražoti invalīdi. Bez tam, nevajag aizmirst, ka laba fiz. un funkc. sagatavotība arī palīdz netikt pie nevajadzīgiem savainojumiem.

Un par krieviem-kanādiešiem apgalvojums ir tāds... par kuru var strīdēties un pierādīt pretējo, jo tie laiki, kad bija "tehniskie amatieri" un "rupjie profesionāļi" pirms 40 gadiem bija.

Par visu kas rakstīts tālāk - es nevienā vietā neesmu rakstījis, ka vajag tikai fizisko kačāt. NEKĀDĀ GADĪJUMĀ! Abām komponentēm ir jābūt VIENĀDĀ līmenī, taču vismaz Latvijas gadījumā, tā noteikti nav.

Protams, ka Dabjūkā visi nav kā Zemgus (viņu kā reiz velk uz zoba, ka šams jau pārāk pa gym'u ņemas), taču overall fiz. sagatavotība viņiem visiem ir ļoti labā līmenī, lai varētu spēlēt visaugstākajā līmenī, ar skilu gan kā kuram (tb viņiem ir savas problēmas).
, 2012-01-16 20:31, pirms 12 gadiem
R800 rakstīja: Gandrīz katra otra NCAA komanda tiek pie bowl spēles!=) Tas jau nav rādītājs cik trešās šķiras bowl spēles esi uzvarējis!
2 BCS Bowl spēles (1-1) iepriekšējās 9 sezonās priekš lejasgala komandas ir pietiekoši neslikti, ne?
, 2012-01-16 20:41, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 2 BCS Bowl spēles (1-1) iepriekšējās 9 sezonās priekš lejasgala komandas ir pietiekoši neslikti, ne?
Nu, varētu teikt ka katra BIG 10 lejas gala komanda izšauj vienreiz pa 10 gadiem un pabeidz sezonu trešā vietā konferencē! Es kā Ohio State fans kopš bērnības varbūt bišku ar augstprātību skatos uz tādām komandām kā Iowa!=)
, 2012-01-16 20:45, pirms 12 gadiem
R800 rakstīja: Nu, varētu teikt ka katra BIG 10 lejas gala komanda izšauj vienreiz pa 10 gadiem un pabeidz sezonu trešā vietā konferencē! Es kā Ohio State fans bērnības varbūt bišku ar augstprātību skatos uz tādām komandām kā Iowa!=)
Nu ja Ohio State, tad jau skaidrs..., bet nu jums tur arī tagad interesanti laiki pienākuši.
, 2012-01-16 20:52, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu ja Ohio State, tad jau skaidrs..., bet nu jums tur arī tagad interesanti laiki pienākuši.
Jā, bišku pa traku sakāpa galvā tur paris tipiem OSU! Diezgan liels kauns bija zaudēt Michigan šo sezonu!=( Bet nu, jauns treneris un jaunas cerības!=)
, 2012-01-16 20:52, pirms 12 gadiem
renrins rakstīja: Vai tik pareizēk nebūtu rakstīt "latviešu izcelsmes" nevis "latvietis". Ne viņš dzimis Latvijā un šaubos vai prot latviešu valodu. Cik rāda līdzšinējā vēsture, tad jau 3ajā paaudzē reti, kurš trimdas latvietis prot savu senču valodu (tas pats būs arī ar īriešu pēctečiem).

Bet nu lai čalim veicas un izdodas sekmīga karjera.
Izskatās, ka tomēr prot latviski "kaut ko pateikt"
Zusevics adds some new language to Iowa practices
, 2012-01-16 20:55, pirms 12 gadiem
R800 rakstīja: Jā, bišku pa traku sakāpa galvā tur paris tipiem OSU! Diezgan liels kauns bija zaudēt Michigan šo sezonu!=( Bet nu, jauns treneris un jaunas cerības!=)
Nākamā sezona tāpat bez bouliem, bet nu Maijers gan jau sakārtos visu sportiskajā ziņā, bet nu reputācija gan OSU, gan USC, gan Miami, gan Penn State, gan UNC ir pamatīgi sačakarēta. Taču cerams, ka vismaz pēc šitiem gadījumiem pārējās komandas piebremzēs... .
, 2012-01-16 20:55, pirms 12 gadiem
edgars2007 rakstīja: Izskatās, ka tomēr prot latviski "kaut ko pateikt"
http://www.radioiowa.com/2011/08/15/zusevics-adds-some-new-language-to-iowa-practices/
Runā, runā viņš Latviski......
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.