Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Breidijs Tampā sāk ar zaudējumu

Breidijs Tampā sāk ar zaudējumu
Toms Breidijs
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Naktī uz otrdienu noslēdzās Nacionālās futbola līgas (NFL) 2020. gada regulārās sezonas pirmā nedēļa un tā, lai arī iztika bez lielām sensācijām, teju kā vienmēr sagādāja daudzus interesantus momentus.

Pirmssezonas viens no skaļākajiem notikumiem bija Toma Breidija ēras beigas Jaunanglijā, tāpēc, protams, ka pirmajā regulārās sezonas nedēļā šim stāstam tika pievērsta lielāka uzmanība. Tāpat šo uzmanību "uzsildīja" arī Breidija jaunās komandas, Tampabejas "Buccaneers", bruņošanās gaidāmajai sezonai, t.i., Floridas "pirāti" noteikti šajā sezonā iet uz visu banku.

Pirmajā nedēļā viņu plānos bija Ņūorleānas "Saints" komandas abordāža, taču, vai ar kāda svētā palīdzību, vai kādu citu iemeslu dēļ, taču Luiziānas vienības kuģis palika neieņemts, bet "Buccaneers" nācās steigšus doties prom un meklēt citus "upurus" (23:34).

Lai arī nevar teikt, ka mačs bija uz vienu laukuma pusi, Ņūorleānas komandai un tās saspēlniekam Drū Brīzam, kuram, starp citu, šī arī ne tuvu nebija labākā spēle, vienkārši izdevās izvairīties no kļūdām un bumbas zaudēšanas, kas arī izšķīra šo spēli. Brīzs izcēlās tikai ar 160 gūtiem jardiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet viņa oponents un "40+" klubiņa dalībnieks Breidijs, tika pie 239 jardiem, viena paša gūta piezemējuma, divām rezultatīvām piespēlēm, bet divreiz arī atdeva bumbu pretiniekiem, kas abos gadījumos beidzās ar septiņu punktu zaudēšanu, tādējādi tas viņam ir sanācis jau trīs mačus pēc kārtas, kas, jāatzīst, ir sasniegums ar ko nav jālepojas.

Tiesa, jāatzīst, ka abas komandas uzbrukumā izskatījās diezgan "ierūsējušas", jo arī pārējiem futbolistiem diez ko labi nevedās. Leonards Furnets jaunās komandas sastāvā tika tikai pie pieciem jardiem piecos mēģinājumos, labāk negāja arī līgas otram apmaksātākajam pussargam Alvinam Kamaram, kurš 12 mēģinājumos "izsita" tikai 16 jardus, tiesa, viņa kontā bija arī piezemējums.

Tikmēr Jaunanglijas "Patriots" tikās ar Maiami "Dolphins". Lai arī, protams, "Dolphins" pašlaik nav komanda, kas varētu cīnīties par augstām vietām, uzvara ir uzvara un tāda "Patriots" arī bija (21:11). Jaunais "patriotu" saspēlnieks Kems Ņūtons bija savā elementā – 155 jardi pa zemi, kā arī 75 jardi un divi piezemējumi nesot bumbu pašam.

NFC Ziemeļu konferencē jau pirmajā nedēļā Grīnbejas "Packers" tikās ar Minesotas "Vikings". Duelis, protams, principiāls gan abu komandu savstarpējo attiecību dēļ, gan arī domājot par cīņu par izslēgšanas mačiem. Lai vai kā, bet Viskonsīnas štata komanda un tās līderis Ārons Rodžerss izmantoja ja ne visas, tad teju visas savas iespējas, tiekot pie panākuma. Rodžersa kontā četras rezultatīvas piespēles, divas no kurām piezemējumos pārvērta Devante Adamss, un 364 jardi. Pašam Adamsam - 156 jardi.

Zaudētāju rindās Kirks Kazinss atdeva divas rezultatīvas piespēles, vienu piespēli – pretiniekam, kopumā bumbu uz priekšu pavirzot 259 jardus. Savukārt pie jauna līguma tikušais Delvins Kuks divreiz ienesa bumbu ieskaites zonā, taču guva tikai 50 jardus. Divi piezemējumi arī Adama Tīlena kontā.

Īsumā pievēršoties citiem mačiem, iepriekšējās sezonas finālisti, Sanfrancisko "49ers", labi iesāka spēli pret Arizonas "Cardinals", ātri iegūstot pārsvaru 10:0, taču beigās zaudēja ar 20:24. Filadelfijas "Eagles" piedzīvoja vēl sāpīgāku neveiksmi, jo pret Vašingtonas komandu atradās vadībā ar 17:0, bet beigās zaudēja ar 17:27.

Baltimoras "Ravens" ar savu iepriekšējās sezonas MVP Lamāru Džeksonu burtiski iznīcināja Klīvlendas "Browns" vienību – 38:6. Džeksona kontā 275 jardi un trīs piezemējumi. Savukārt šī gada drafta pirmais numurs Džo Bruovs, lai arī kopumā rādīja atzīstamu spēli, bija spiests piedzīvot pirmo zaudējumu Sinsinati "Bengals" rindās, piekāpjoties Losandželosas "Chargers" ar 13:16. Savukārt "Raiders" vienība, kas no šī gada pārstāv Lasvegasas pilsētu, savā pirmajā spēlē ar 34:30 pārspēja Karolīnas "Panthers".

NFL 2020. gada sezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
TexansChiefs20:34
Cardinals49ers24:20
SeahawksFalcons38:25
JetsBills17:27
BearsLions27:23
PackersVikings43:34
DolphinsPatriots11:21
EaglesWashington17:27
ColtsJaguars20:27
BrownsRavens6:38
ChargersBengals16:13
BuccaneersSaints23:34
CowboysRams17:20
SteelersGiants26:16
TitansBroncos16:14

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...


, 2020-09-15 20:13, pirms 4 gadiem
Tur jau nav nekāda brīnuma,ka zaudēja un pēc saviem standartiem bija slikta spēle bez jebkādām pre-season spēlēm..
Kickeriem gan gaužām drausmīga pirmā kārta ar atnestām zaudēm savām komandām..
Lielākais pozitīvais Cardinals ar Hopkinsu.Obraiens reāls muļķis atdodod Cardinals reāli par velti viņu..
Drausmas Klīvlenda vēl lielākas nekā pagāšgad.
, 2020-09-15 20:26, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tur jau nav nekāda brīnuma,ka zaudēja un pēc saviem standartiem bija slikta spēle bez jebkādām pre-season spēlēm..
Kickeriem gan gaužām drausmīga pirmā kārta ar atnestām zaudēm savām komandām..
Lielākais pozitīvais Cardinals ar Hopkinsu.Obraiens reāls muļķis atdodod Cardinals reāli par velti viņu..
Drausmas Klīvlenda vēl lielākas nekā pagāšgad.
Nu, par to vai Hopkinss tika atdots par velti... pieņemot, ka Deivids Džonsons ir komandas pirmais RB un tāpat kaut ko vēl var izdarīt (pirmā spēle bija statistiski pat ļoti ok + viņš ir dual RB), ka Blekloks (DT) arī sevi parādīs + kaut ko paņems 2021. gada 3. kārtā, nevar teikt, ka galīgi par velti.

Cita lieta, ka ar Hopkinsu, protams, varēja sataisīt blokbāstera treidu. Taču, visa līga zināja, ka HOU no viņa grib atbrīvoties, jo arī pats WR negribēja tur palikt, tad gan jau, ka neko baigi nepiedāvāja.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.