Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vatsons savā dzimšanas dienā nodrošina "Texans" uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Vatsons savā dzimšanas dienā nodrošina "Texans" uzvaru
Dešons Vatsons
Foto: AFP/Scanpix

Ar Hjūstonas "Texans" uzvaru pār Sinsinati "Bengals" (13:9) aizvadītajā naktī tika dots starts otrajai Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas spēļu kārtai.

Abas komandas otrās nedēļas maču gaidīja ar zināmu optimismu, jo Sinsinati pirmajā nedēļā bija zaudējuši Baltimoras "Ravens" ar 0:20, bet Hjūstonas komanda atzina Džeksonvilas pārākumu ar 7:29, turklāt abos gadījumos zaudējumi tika piedzīvoti, kā tautā saka, "bez variantiem".

Šo maču, ja runājam par būtiskākajām izmaiņām, ar citu saspēles vadītāju sāka "Texans", kuri pirmajā mačā vāji sevi parādījušo Tomu Sevidžu, kurš tika nomainīts pēc puslaika, šoreiz nemaz nelaida laukumā un jau no pirmajām minūtēm Hjūstonas komandas uzbrukumu vadīja debitants Dešons Vatsons.

Pievēršoties mačam, tad tas, lai arī nebija ārkārtīgi rezultatīvs, bija gana interesants, taču abas komandas cīnījās ar savām problēmām. Hjūstonas vienībai tā vēl aizvien bija nepārliecinošā uzbrukuma līnija, kas pieļāva trīs sekus, zaudējot 27 jardus, bet Sinsinati vienībai tā bija nespēja uzbrukuma noslēdzošajās fāzēs novest to līdz piezemējumam.

Ja runājam par spēli, tad izšķirošais moments bija 2. ceturtdaļā, kad pēc vairākām nesekmīgām izspēlēm, Dešons Vatsons (15/24, 126 jardi, 67 jardu bumbu nesot), kurš vakardien arī svinēja savu 22. dzimšanas dienu, spēja izlavierēt starp oponentiem un pēc 49 jardus tāla skrējiena nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Endijs Daltons (20/35, 224 jardi), kurš jau nebija tik bezcerīgs kā pirmajā spēlē un brīžiem realizēja sarežģītas tālās piespēles, vēl aizvien līdz piezemējumam šajā sezonā komandu neaizveda.

Spēles izskaņā gan "Bengals" vēl mēģināja noorganizēt izšķirošo piezemējumu, sarežģītā uzbrukumā ar vairākām laterālām piespēlēm mēģinot atrast brīvu spēlētāju, taču beigu beigās bumba nonāca pie uzbrukuma līnijas spēlētāja Rasela Bodīna, kurš to nespēja pavirzīt tālāk, jo Džejdžejs Vats viņu apturēja.

Interesanti, ka Sinsinati "Bengals" vienība ir pirmā komanda kopš 1938. gada, kura sezonu ir sākusi ar diviem mačiem mājās, taču nav spējusi gūt piezemējumu. "Bengals" galvenais treneris Mārvins Luiss pēc spēles bija lakonisks: "Esmu pamatīgi šokēts!" Tajā pašā laikā gan norādīja, ka neskatoties uz vājo sezonas startu, Endija Daltona vieta pirmā saspēles vadītāja postenī ir droša.

Produktīvākais bumbas nesējs bija jau pieminētais Vatsons, bet zaudētāju rindās, cits debitants Džo Miksons, kurš izcēlās ar 36 jardiem deviņos mēģinājumos.

Deandrē Hopkins notvēra septiņas no trīspadsmit piespēlēm un guva 73 jardus, bet Eidžejs Grīns – piecas no astoņām un spēli noslēdza ar 67 gūtiem jardiem. Jāsaka gan, ka "Bengals" šajā spēlē uzbrukuma iespējas bija dažādākas un trīs uzbrucēji maču noslēdza ar vidēji gūtiem vairāk kā 10 jardiem. Bez Grīna tie bija Tailers Eiferts un Alekss Eriksons.

Savukārt aizsardzībā Benardiks Makinijs no Hjūstonas komandas un Sinsinati pārstāvis Dženo Atkinss katrs izcēlās ar diviem sekiem, bet "Bengals" aizsargs Vinsents Rejs mača laikā izpildīja 11 tvērienus.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2017-09-15 22:31, pirms 7 gadiem
Ļoti nesipatizē Hjūstonas futbols! Jābūt tomēr gan labam uzbrukuma, gan labai aizsardzīai! Ar aizsardzību viņi SB neizcīnīs!!!