Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Merilendas universitāte uzņemas atbildību par futbolista nāvi

Juris Miņins
Juris Miņins

Merilendas universitāte uzņemas atbildību par futbolista nāvi
Dīdžejs Durkins
Foto: Sipa USA/Scanpix

Merilendas universitātes vadība speciāli sasauktā preses konferencē ir paziņojusi, ka pilnībā uzņemas atbildību par maijā notikušo incidentu, kura rezultātā dzīvību futbola treniņa laikā zaudēja 19 gadus vecais Džordans Makneirs.

Iepriekš jau ziņojām par skandālu, kas ir attīstījies ASV koledžu sportā, proti, par to, ka, iespējams, treneru neadekvātās uzvedības dēļa, maijā vienā no Merilendas "Terrapins" komandas treniņiem dzīvību zaudēja 19 gadus vecais Džordans Makneirs. Par nāves iemeslu vēlāk atzina organisma pārkaršanu, kas bija radusies pēc tam kā futbolists bija skrējis 110 metru sprintu sēriju. Sportista ķermeņa temperatūra brīdī, kad viņu apskatīja neatliekamās palīdzības mediķi bija 41 grāds.

Pēc šī incidenta tika un vēl aizvien tiek veiktas dažādas izmeklēšanas, kā pašas universitātes iniciētas, tā neatkarīgās, un vairākos ziņojumos, kas ir publiskoti tiek runāts par to, ka futbola komandas vadītājs un fiziskās sagatavotības treneris jau ilglaicīgi ir uzvedušies neadekvāti un pazemojuši spēlētājus. Izskatot Makneira nāves gadījumu provizoriski tiek ziņots, ka komandas personāls nav pievērsis uzmanību spēlētāja pārkaršanai un nav darījis neko, lai to novērstu. Tāpat medicīniskā palīdzība ir izsaukta vien stundu pēc tam kā spēlētājs, ko ziņo neoficiāli avoti, ir sācis sūdzēties par karstumu.

Džordans Makneirs vēlāk tika nogādāts slimnīcā, kur viņam sākotnēji paredzēja garu ārstēšanas periodu, kam arī sāka vākt ziedojumus, taču 13. jūnijā jaunais futbolists nomira.

Lai arī Merilendas universitātes vadība noraida apvainojumus savlaicīgas palīdzības nesniegšanā, sakot, ka spēlētājs nav ziņojis par nespēku vai pārkaršanu, kopumā skola pilnībā uzņemas vainu par notikušo.

Tāpat ir kļuvis zināms, ka komandu ir pametis fiziskās sagatavotības treneris Riks Korts, kurš iepriekš tāpat jau bija atstādināts no pienākumu pildīšanas. Savukārt komandas galvenais treneris Dīdžejs Durkins vēl aizvien atrodas komandā, lai gan arī ir atstādināts no pienākumu pildīšanas.

Merilendas universitāte turpina izmeklēt notikušo, piesaistot arī speciālistus no malas. Par izmeklēšanas rezultātiem tikšot ziņots pēc mēneša.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-08-15 14:33, pirms 6 gadiem
Nu, pie Dīdžeja Durkina es netrenētos, tur jau uzvārds visu pasaka!

     [+] [-]

, 2018-08-15 15:36, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Nu, pie Dīdžeja Durkina es netrenētos, tur jau uzvārds visu pasaka!
Amīši jau nav informēti par šī vārda nozīmi