Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Viljamss ar trim tačdauniem nodrošina "Chargers" vietu "playoff"

Viljamss ar trim tačdauniem nodrošina "Chargers" vietu "playoff"
Maiks Viljamss
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Maika Viljamsa trīs gūtajiem piezemējumiem, kā arī veiksmīgajai divu punktu izspēlei mača pēdējās sekundēs, Losandželosas "Chargers" šodien ar 29:28 pārspēja Kanzassitijas "Chiefs", tādējādi iekļūstot Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas mačos.

Spēles ievads noteikti pagāja Kanzassitijas komandas zīmē, jo vispirms viņi pārtvēra Filipa Riversa piespēli, bet tad, vairākas reizes Patrikam Mahoumsam realizējot sarežģītas piespēles, arī pirmie atklāja rezultātu – piespēli ieskaites zonā notvēra Demarkuss Robinsons. Turpinājums arī bija teju identisks, proti, vispirms Kanzassitija apturēja "Chargers" saspēles vadītāju, bet tad Mahoumss noorganizēja rezultatīvu uzbrukumu, kas pirmo ceturtdaļu "Chiefs" komandai ļāva noslēgt ar 14:0.

Otrajā ceturtdaļā vienīgais rezultatīvais uzbrukums tika noorganizēts no Losandželosas komandas puses, kad, ne bez problēmām un ne bez pretinieku palīdzības, Filips Riverss ar piespēli ieskaites zonā atrada Maiku Viljamsu. Bija viesiem iespēja arī izlīdzināt rezultātu, taču Riverss atkal kļudījās piespēlē un viņa raidīto bumbu jau ieskaites zonā pārtvēra Kendals Fulers.

Trešajā ceturtdaļā spēle jau bija izlīdzinājusies un abas komandas apmainījās ar piezemējumiem, "Chargers" labā otro tačdaunu gūstot Viljamsam. Tas nozīmēja, ka uzvarētāja noteikšana ir atlikta uz pēdējo mača cēlienu, turklāt, "Chargers" vienībai ir jāmeklē iespējas uzbrukumā.

Praksē viss izrādījās daudz sarežģītāk, jo "Chargers" ceturtdaļas vidū zaudēja piezemējumu, kad otrreiz ieskaites zonā bumbu nogādāja Damjens Viljamss un tas nozīmēja, ka, lai rezultātu izlīdzinātu, viņiem aptuveni astoņu minūšu laikā ir jāspēj gūt vismaz divi piezemējumi.

Pirmie septiņi punkti tika atspēlēti pēc tam kā, atkal, Kanzassitijas komanda nospēlēja nedisciplinēti un tas deva iespēju Džastinam Džeksonam ieskriet ieskaites zonā, bet otrajā piezemējumā trešo reizi nostrādāja ierastā shēma – "Chiefs" noteikumu pārkāpums, kas ļauj turpināt uzbrukumu, bet vēlāk savu sapratni laukumā nodemonstrē Filipa Riversa un Maika Viljamsa saikne.

Tiesa, šajā brīdī Losandželosas komandai vienalga bija viena punkta deficīts, bet uz tablo bija četras sekundes spēles laika. Ja viņi izvēlētos sist papildpunktu, tad spēle tiktu pārvirzīta pagarinājumā. Tiesa, Filips Riverss, precīzāk, viņa treneri un uzbrukuma koordinators, nolēma riskēt un tas attaisnojās – ceturto reizi mačā Riverss atdeva rezultatīvu piespēli Viljamsam un "Chargers" svinēja fantastisku uzvaru.

Jāpiebilst, ka ar šo panākumu Losandželosas "Chargers" arī garantēja sev vietu izslēgšanas mačos. Divās atlikušajās sezonas cīņās viņi cīnīsies ar Kanzassitijas "Chiefs" par pirmo vietu AFC Rietumu divīzijā. Uz šo brīdi abām komandām ir vienpadsmit uzvaras un trīs zaudējumi.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/


, 2018-12-14 17:30, pirms 5 gadiem
Aizraujoša spēle bijusi! Un beigās riskēt un iegūt 2pt., trenerim cepuri nost!!
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.