Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL sliktā laukuma stāvokļa dēļ atceļ Mehiko paredzēto spēli

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL sliktā laukuma stāvokļa dēļ atceļ Mehiko paredzēto spēli
Skats uz "Estadio Azteca" no augšas
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) vadība vakar ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka regulārās sezonas mačs starp Losandželosas "Rams" un Kanzassitijas "Chiefs", kam nākošpirmdien bija jānotiek Meksikas galvaspilsētā Mehiko, tiek pārcelts uz Losandželosu.

Līgas un visas spēles popularizācijas nolūkos, NFL vadība ik pa laikam rīko regulārās sezonas mačus ārpus ASV robežām. Spēles Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā ir kļuvušas par tradīciju un pēdējās sezonās tur notiek pat trīs mači, bet tā nav vienīgā valsts uz kuru dodas NFL komandas, jo ik pa laikam mači tiek aizvadīti arī Meksikā un šogad bija jānotiek trešajam regulārās sezonas mačam ASV dienvidu kaimiņzemē pēc kārtas.

Diemžēl, bet Meksikas amerikāņu futbola līdzjutējiem iespēja vērot divas šī brīža labākās NFL vienības, Losandželosas "Rams" un Kanzassitijas "Chiefs", ies secen, jo līgas vadība, iepazīstoties ar "Estadio Azteca" arēnas laukuma stāvokli, ir secinājusi, ka tas ir briesmīgā stāvoklī un apdraud spēlētāju veselību, tāpēc šo regulārās sezonas maču aizvadīs Losandželosā, "Rams" mājas arēnā.

Jāpiebilst, ka par bēdīgo laukuma stāvokli, ko izraisīja tā intensīvā izmantošana kā futbola mačos, tā dažādos koncertos, kā arī netipiski ilgā lietus sezona, bija zināms jau iepriekš, un abu komandu futbolisti nopietni apsvēra iespēju atteikties no iziešanas laukumā, ja līgas vadība būtu nolēmusi šo maču aizvadīt šajā arēnā.

Tagad Losandželosas "Rams" vienības atbildīgajām amatpersonām nu priekšā ir pamatīgs darbiņš, jo ir jātiek galā ne tikai ar biļešu tirdzniecību saistītajiem jautājumiem, kas būtu vēl mazākā problēma, jo konkrētajā nedēļas nogalē Losandželosā nav daudz pasākumu, bet arī ar citiem loģistikas jautājumiem, lai "LA Colisseum" būtu gatava uzņemt līdzjutējus.

Šis gan nav pirmais gadījums, kad Nacionālās futbola līgas mači tiek pārcelti vai pat atcelti sliktā laukuma stāvokļa dēļ. Pēdējais un skaļākais gadījums notika 2016. gadā, kad līgai bija jāatceļ sezonas pirmā pārbaudes spēle, kas, kā ierasts, notika līdz ar jauno Slavas zāles iemītnieku sumināšanu, jo Kantonā esošā laukuma marķējums izrādījās pārāk ciets un spēlētājiem bīstams.

Kopumā NFL pastāvēšanas laikā 93 reizes tās komandas ir spēlējušas citās valstīs. Kopumā NFL mačus ir uzņēmušas 15 pilsētas un deviņas valstis. Visvairāk maču ir aizvadīti Londonā (33), bet Meksika ir uzņēmusi 10 NFL spēles – deviņas ir notikušas Mehiko, bet viena – Monterejā.

Kā arī...

- Bufalo "Bills" turpina sastāva tīrīšanu, jo dienu pēc tam kā tika atlaists neveiksmīgais saspēles vadītājs Neitens Petermans, komandu pamet arī malējais uzbrucējs Terels Praiors. Spēlētājs komandas sastāvā pavadīja vien divas nedēļas.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja