Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Dalasas "Cowboys" atlaiž Braientu

Juris Miņins
Juris Miņins

Dalasas "Cowboys" atlaiž Braientu
Dezs Braients
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Dalasas "Cowboys" ir paziņojusi, ka pārtrauc līgumattiecības ar malējo uzbrucēju Dezu Braientu, kurš vienībā pavadīja astoņas sezonas.

Vakardien notika tas, par ko runāja jau ilgi, proti Dalasas "Cowboys" šķīrās no sava vadošā malējā uzbrucēja Deza Braienta. Par šo soli spēlētājam paziņoja komandas īpašnieks Džerijs Džonss.

Jāsaka, ka šī ziņa nebija pārsteigums ne tikai tāpēc, ka par to runāja jau sen, bet arī tāpēc, ka spēlētāja sniegums iepriekšējās sezonā un viņa alga, kā šādos gadījumos saka, "galīgi negāja kopā". Mokoties ar savainojumiem, iepriekšējo triju sezonu laikā viņš ne reizi nespēja sasniegt 1000 gūto jardu robežu un ne reizi nebija guvis vairāk kā astoņus piezemējumus, taču komandas algu budžetā aizņēma diezgan daudz vietas, vairāk kā 16 miljonus ASV dolāru.

Pēc jaunumu saņemšanas Braients jau paspēja izteikties, ka viņš vēlējās palikt Dalasā un arī norādīja uz to, ka komandas iekšienē ne viss esot tik vienkārši, jo spēlētāji esot sadalījušies grupējumos, kur vieni ir galvenā trenera, Džeisona Garerta, cilvēki, bet pārējie tik lielu uzmanību no trenera nesaņem.

Tajā pašā laikā 2010. gada draftā ar 24. numuru izvēlētais malējais uzbrucējs norādīja, ka par interesi no citām komandām ir pārliecināts un atliek vien gaidīt to, kura komanda piedāvās labākos nosacījumus. Tāpat Braients sacīja, ka viņš visvairāk vēlētos palikt NFC austrumu divīzijā, lai pret Dalasas komandu varētu aizvadīt divus mačus sezonā.

Kā arī...

- Marks Sančezs, saspēles vadītājs, kurš pašlaik gan ir bez darba vietas, ir uzrādījis pozitīvu dopinga testu un NFL viņam ir piešķīrusi diskvalifikāciju uz četriem mačiem.

- Sietlas "Seahawks" ir noslēgusi līgumu ar 40 gadus veco kikeri, poli Sebastjanu Janikovski, kurš līdz šim visu savu karjeru pārstāvēja Oklendas "Raiders" un ir viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem NFL vēsturē.

- Tiesa, "Seahawks" tāpat mediju uzmanības lokā nonāca pēc tam kā atcēla iepriekš ieplānoto treniņu ar Kolinu Kaperniku, jo spēlētājs, kurš izlaida visu iepriekšējo sezonu, paziņoja, ka turpinās savus protestus pret rasu diskrimināciju ASV.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/