Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Ravens" tiek pie Tomasa un Ingrema, Pītersons paliek Vašingtonā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Ravens" tiek pie Tomasa un Ingrema, Pītersons paliek Vašingtonā
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Baltimoras "Ravens", pēc tam kā lielākā daļa viņu aizsardzības spēlētāju pameta vienību, ir noslēgusi līgumu ar brīvo aizsargu Ērlu Tomasu, kā arī pussargu Marku Ingremu.

Baltimoras "Ravens" komandai 2019. gada brīvo aģentu tirgus sākums izvērtās diezgan nepatīkami, jo no vienības aizgāja ļoti daudzi viņu lieliskās aizsardzības spēlētāji, ieskaitot Sīdžeju Mosliju, Eriku Vedelu un Terelu Sagu, tāpēc, lai iepriecinātu līdzjutējus un, vēl svarīgāk, sāktu veidot jaunu komandu un aizsardzību, Merilendas štata komandai bija jāliek pretējos svaru kausos kaut ko ne mazāk iespaidīgu.

Tas arī notika, jo Baltimoras "Ravens" vienojās ar, iespējams, šī pavasara labāko brīvo aizsargu tirgū Ērlu Tomasu, kurš iepriekš spēlēja Sietlas "Seahawks", par četru gadu sadarbību, kas novērtēta uz 55 miljoniem ASV dolāru. Tāpat "Ravens" tika arī pie pussarga Marka Ingrema, kurš ilgus gadus bija Ņūorleānas "Saints" spēlētājs. Viņa līgums gan bija pieticīgāks – trīs sezonas un 15 miljoni.

Savukārt Adrians Pītersons, kurš pēdējās sezonās bieži ir mainījis komandas, 2018. gada sezonu noslēdzot Vašingtonas "Redskins" nometnē, ir paziņojis, ka paliks ASV galvaspilsētā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām par kopējo summu astoņi miljoni ASV dolāru.

Lai arī brīvo aģentu tirgū lielākā uzmanība tiek pievērsta noslēgtajiem līgumiem, tāpat šajā laikā daudzi spēlētāji paliek bez darba un šis gads nav izņēmums.

Džeksonvilas "Jaguars" izdarīja to par ko tika runāts jau sen, proti, pēc Nika Foulsa nolīgšanas viņi atbrīvojās no sava līdzšinējā pirmā saspēles vadītāj Bleika Bortla. Atgādināsim, ka, lai arī Bortls 2017. gadā palīdzēja komandai tikt līdz AFC finālmačam, kopumā 2014. gada drafta trešais numurs profesionālajā futbolā īsti nav varējis parādīt savu labāko spēli.

Tāpat bez darba palika Aizeja Krovels, kuru, tikai gadu pēc līguma noslēgšanas, atlaida Ņujorkas "Jets". Šis solis ir saistāms ar to, ka ņujorkieši noslēdza līgumu ar Līveonu Belu. Savukārt Kanzassitijas "Chiefs" atlaida brīvo aizsargu Eriku Beriju, kuram vieta komandā neatradās pēc Tairana Metjūza nolīgšanas. Tiesa, Berija līdzšinējo karjeru pamatīgi ir pabojājušas arī traumas un citas veselības problēmas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports