Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL pirmajā brīvo aģentu tirgus dienā iztērēts teju miljards dolāru

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL pirmajā brīvo aģentu tirgus dienā iztērēts teju miljards dolāru
Malkolms Batlers tika ne tikai pie jaunas komandas, bet arī pie, pagiadām, trešā lielākā līguma šajā starpsezonā.
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Nacionālajā futbola līgā tika sākta jaunā 2018. gada sezona, kas vienlaicīgi ļāva komandām un spēlētājiem slēgt jaunus līgumus. Vienības ilgi laiku netērēja un jau pirmajā dienā nolīga daudzus vadošos brīvos aģentus.

Brīvo aģentu tirgus "atvēršana" ikvienā profesionālā sporta līgā ir svarīgs un interesants notikums, taču Ziemeļamerikas vadošajos un finansiāli veiksmīgākajos čempionātos tas vēl ir arī ļoti naudīgs pasākums. Tā kopumā pirmajā brīvo aģentu tirgus dienā komandas iztērēja 906.5 miljonus ASV dolāru.

Iepriekš jau ziņojām par dažiem pirmajiem darījumiem, piemēram, Drū Brīza palikšanu Ņūorleānā un Kirka Kazinsa došanos uz Minesotas "Vikings", kļūstot par apmaksātāko NFL spēlētāju, taču arī pēc tam komandas turpināja pārrunas ar spēlētāju aģentiem, kas noveda pie līgumu slēgšanas vai arī – līgumu laušanas.

Par vienu no dienas skaļākajiem notikumiem kļuva Grīnbejas "Packers" lēmums atlaist malējo uzbrucēju Džordiju Nelsonu. 32 gadus vecais futbolists bija viens no komandas vadošajiem piespēļu ķērājiem, kurš četras sezonas it bijis arī produktīvākais gūtajos jardos. Tiesa, jaunais komandas ģenerālmenedžeris nolēma atlaist spēlētāju, kura alga nākamajā sezonā būtu 10.25 miljoni ASV dolāru, pat neskatoties uz to, ka Nelsons iepriekš bija izteicies, ka būtu gatavs pieņemt algas samazinājumu, lai tikai paliktu "Packers" rindās līdz karjeras beigām.

Tiesa, ilgi skumt Viskonsinas komandas faniem nevajadzēja, jo drīz pēc Nelsona atlaišanas, Grīnbejas "Packers" vienojās par līguma parakstīšanu ar vienu no labākajiem balsta uzbrucējiem, Džimiju Greiemu, kā arī papildināja aizsardzības līniju ar Muhamadu Vilkersonu.

Diezgan interesantus pirkumus izdarīja arī Tenesī "Titans", kuri no iepriekšējo divu sezonu "Super Bowl" dalībniekiem, Jaunanglijas "Patriots", pārvilināja divus spēlētājus - kornerbeku Malkomu Batleru (5 gadi, 61 miljons ASV dolāru) un pussargu Dionu Luisu (4 gadi, 23 miljoni).

Interesanti ir atrisinājusies arī Minesotas "Vikings" pussargu sāga, jo vēl aizvakar vienības sastāvā bija faktiski trīs sākumsastāva kvoterbeki. Šodien visa trijotne ir nomainījusi darba devējus un "Viking" saspēli vadīs Kirks Kazinss. Keiss Kīnems, kā ziņojām, devās uz Denveras "Broncos", bet mazliet vēlāk kļuva zināms, ka Sems Bredfords (1 gads, 20 miljoni) Arizonā aizstās Kārsonu Palmeru, bet Tedijs Bridžvaters ar Džošu Makaunu cīnīsies par pirmā saspēlnieka vietu Ņujorkas "Jets" rindās.

Tāpat var piebilst, ka malējais uzbrcējs Alens Robinsons no Džeksonvilas devās uz Čikāgu, Džonatans Stjuarts, ilggadīgais Karolīnas "Panthers" pussargs, nu spēlēs Ņujorkas "Giants" rindās, Denijs Almendola no "Patriots" pārcēlās uz citu AFC austrumu divīzijas komandu, "Dolphins", bet "Jaguars" pagarināja līgumu ar Markīzu Lī.

Jāpiebilst gan, ka ne visi spēlētāji šajās dienās tika pie jauniem līgumiem, jo daudziem gana zināmiem futbolistiem līgumi kā reiz tika lauzti. Bez jau pieminētā Nelsona tāds pats liktenis piemeklēja Brentu Seleku, balsta uzbrucēju no "Eagles", kurš komandā bija pavadījis 11 sezonas, Adrianu Pītersonu, kurš pagājušsezon nomainīja divas komandas (Ņūorleānas "Saints" un Arizonas "Cardinals") un nu atkal ir bez darba, kā arī Deniju Vūdhedu, kurš izrādījās nevajadzīgs Baltimoras "Ravens".

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-03-14 17:39, pirms 6 gadiem
patriots paņems nelsonu varu saderēt.

     [+] [-]

, 2018-03-14 18:03, pirms 6 gadiem
cowboys11 rakstīja: patriots paņems nelsonu varu saderēt.
Jaunanglijai tiešām Nelsons arī būtu vajadzīgs, taču nekur nav zvanīts, ka viņš negribēs spēlēt pie sava vecā WR trenera, kas bija Grīnbejā, tb iet uz Oklendu.

     [+] [-]

, 2018-03-14 19:31, pirms 6 gadiem
Dezs Braients vel paliks Dalasa?

     [+] [-]

, 2018-03-14 20:08, pirms 6 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Dezs Braients vel paliks Dalasa?
Viņam ir līgums vēl uz nākamo sezonu + aiznākamo, bet pa starpam ir opcija ar laušanu. Tb līdz 2018. gad sezonas beigām, ja komanda viņu neatlaidīs, Braientam jāpaliek Dalasā.

     [+] [-]

, 2018-03-14 20:14, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viņam ir līgums vēl uz nākamo sezonu + aiznākamo, bet pa starpam ir opcija ar laušanu. Tb līdz 2018. gad sezonas beigām, ja komanda viņu neatlaidīs, Braientam jāpaliek Dalasā.
Nu ja, bet runa kad Dalasa gribes so atlaist, bet vieta jau isti ari nav ko nemt vairs. PA vidam vel runa, kad Preskotu var aizmainit. VIniem tur baiga putra izskatas ir

     [+] [-]

, 2018-03-14 23:22, pirms 6 gadiem
Pozitīvi runājot par GB!! Pārmaiņas jau prasījās ar steigu! Tas pats Nelsons un arī Matthews sēž uz veciem SB lauriem!! GBja uz vienu Rogeru nevilks. Būtu Rogers tādā sistēmā kā patriotu, būtu arī vairāk par vienu gredzenu pirksta