Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Eagles" noliek čempionu pilnvaras, "Patriots" astotais konferences fināls pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

"Eagles" noliek čempionu pilnvaras, "Patriots" astotais konferences fināls pēc kārtas
Alšons Džefrijs pēc nenotvertās piespēles
Foto: USA Today/Scanpix

Aizvadītājā nedēļas nogalē Ziemeļamerikas futbola laukumos tika izspēlētas Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas maču otrās kārtas cīņas, pēc kurām no pretendēšanas uz uzvaru "Super Bowl" izstājās esošie čempioni Filadelfijas "Eagles", bet Jaunanglijas "Patriots" jau astoto gadu pēc kārtas tika pie iespējas spēlēt AFC konferences finālā.

NFL izslēgšanas otrā kārta sākās ar Indianapolisas "Colts" un Kanzassitijas "Chiefs" maču. Jāsaka, ka pirms šīs cīņas daudziem Kanzassitijas vienības izredzes, lai arī šī komanda regulāro sezonu noslēdza pirmajā vietā konferencē, neizskatījās diez ko labas, jo Indianapolisa pēc katastrofāla sezonas ievada prata atspēlēties un uz šo maču gatavojās ar 10 uzvarām pēdējās 11 spēlēs.

"Wild card" cīņā "Colts" izskatījās labi, neatstājot nekādas cerības Hjūstonas "Texans", taču šoreiz tieši Indianapolisas komanda bija peramo lomā. Endrjū Laks izgāzās spēles ievadā un visā pirmajā puslaikā, tāpēc otrajās 30 minūtēs gūtie punkti bija vairs tikai prestižam, kamēr Patriks Mahoumss vienu reizi pēc otras spēja aizvest savu komandu līdz ieskaites zonai un gūt punktus. Līdz ar to var teikt, ka "Colts" nevienā brīdī šajā mačā nepretendēja uz uzvaru un faktiski bija šī mača statisti.

Ar Dalasas "Cowboys" gan tik slikti nebija, taču jaudīgais Losandželosas "Rams" uzbrukums "nospieda" Teksasas komandu. Tiesa, šoreiz lielākās uzlsavas nav pelnījis nedz saspēles vadītājs Džareds Gofs, nedz arī regulārās sezonas MVP kandidāts Tods Gērlijs, bet gan pussargs Sīdžejs Andersons, kurš "Rams" komandai pievienojās vien sezonas gaitā. Andersons, kurš pirms spēles paziņoja, ka viņš ir šī konferences pusfināla labākais pussargs (neskatoties uz to, ka tāpat šajā mačā spēlēja gan Gērlijs, gan Ezekīls Eliots), guva 123 jardus un divreiz, spēles otrajā puslaikā, ienesa bumbu ieskaites zonā. Gērlija kontā 115 jardi un viens tačdauns. Piezemējums tika arī Eliotam, taču viņš 20 mēģinājumos guva vien 47 jardus.

Svētdienas mači sākās arī ar AFC komandu spēkošanos, šoreiz Jaunanglijas "Patriots" uzņēma Losandželosas "Chargers". Lai arī par mača favorītiem sauca Bostonas komandu, bet Filips Riverss vēl nekad nebija ticis galā ar Tomu Breidiju, daudzi cerēja, ka tieši šī būs tā reize, kad notiks brīnums.

Diemžēl, bet brīnumu laiks jau bija pagājis un Jaunanglijas "Patriots" jau no pirmajām minūtēm parādīja savu uzbrukuma potenciālu, kas beigu beigās viņus noveda pie vadības ar 38:7. Šajā izrāvienā liela loma bija pussargam Sonijam Mišelam, kurš trīs reizes guva pa sešiem punktiem. Mača izskaņā "Chargers" gan parūpējās par "pieklājīgāku" rezultātu, taču cīņas iznākums bija zināms jau iepriekš. Interesanti, ka šajā spēlē pēdējo piezemējumu guva Antonio Geitss, kurš vēl pirms šīs sezonas bija paziņojis par karjeras beigām, taču daudzo "Chargers" spēlētāju savainojumu dēļ atgriezās.

Līdz ar šo uzvaru "Patriots" turpināja stiprināt savu tēlu kā viena no visu laiku labākajām sporta komandām, jau astoto reizi tiekot līdz savas konferences finālspēlei, kurā šoreiz viņiem pretī stāsies Kanzassitijas "Chiefs".

Savukārt pēdējā šīs kārtas mačā Ņūorleānas "Saints" uzņēma iepriekšējās sezonas čempionus, Filadelfijas "Eagles". Mājnieki, protams, bija favorīti, taču Niks Foulss un viņa komandas biedri ne vienu vien reizi ir parādījuši un pierādījuši, ka pirmsspēles prognozēm ne vienmēr var ticēt.

Mača iesākums daudzus patiešām arī darīja bažīgus, jo jau pirmo Drū Brīza piespēli Filadelfijas aizsargi pārtvēra un drīz vien tas noveda pie piezemējuma Džordana Metjūza izpildījumā, bet nākamajā "Eagles" uzbrukuma sērijā bumbu gala zonā nogādāja Niks Foulss, kas viesiem deva jau diezgan draudīgu pārsvaru ar 14:0. Turklāt spēles turpinājumā Drū Brīzam un komandai nebūt neklājās viegli, jo tika piedzīvots gan seks, gan pazaudēta bumba.

Var teikt, ka lūzums mačā pienāca pēc Maršona Latimora pārtvertās bumbas, jo pēc tās gan tika gūts pirmais piezemējums mājnieku izpildījumā, gan arī kopumā "Saints" uzbrukums un arī aizsardzība iegāja ritmā, sākot demonstrēt savu spēli.

Vēl līdz puslaika pārtraukumam Kails Kirkvuds un Vils Lutzs samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem, 10:14, bet otrajā spēles pusē "Saints", lai arī ne bez drāmas un grūtībām, atspēlēja vēl desmit punktus, piezemējumu gūstot Maiklam Tomasam un otro brīvsitienu realizējot Lutzam.

Lielākā drāma gan vēl bija priekšā, jo vispirms Lutzs nerealizēja 52 jardus tālu brīvsitienu, kas vēl aizvien ļāva Filadelfijas komandai cerēt uz panākumu, jo rezultāta starpība bija tikai seši punkti. "Eagles" arī no visiem spēkiem devās savā pēdējā uzbrukumā, taču tas negaidīti aprāvās pēc tam kā piespēli nespēja notvert Alšons Džefrijs un bumba atkal nonāca Maršona Latimora rokās, kas nozīmēja, ka atlikušais spēles laiks ir tikai formalitāte un "Saints" ir iekļuvuši konferences finālā.

NFL Konferenču fināli, pēc Latvijas laika, norisināsies naktī no svētdienas uz pirmdienu, kad vispirms par NFC čempionu titulu un vietu "Super Bowl" cīnīsies Ņūorleānas "Saints" un Losandželosas "Rams", bet uzreiz pēc šīs cīņas, kā minēts iepriekš, par AFC spēcīgākās komandas godu cīnīsies Jaunanglijas "Patriots" un Kanzassitijas "Chiefs".

NFL izslēgšanas spēles, Divīziju kārta

ViesiMājniekiRezultāts
ColtsChiefs13:31
CowboysRams11:30
ChargersPatriots28:41
EaglesSaints14:20

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/