Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Giants" izcīna otro uzvaru sezonā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Giants" izcīna otro uzvaru sezonā
Odels Bekhems
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Ņujorkas "Giants" desmitajā spēļu nedēļā ar 27:23 pārspēja Sanfrancisko "49ers", kas viņiem bija tikai otrais panākums 2018. gada sezonā.

Pirms šīs sezonas kā Sanfrancisko, tā Ņujorkas komandas bija diezgan optimistiski noskaņotas par savu nākotni, jo rietumkrasta komanda bija noslēgusi līgumu ar savu nākotnes franšīzes saspēles vadītāju Džimiju Garopolo, bet austrumkrasta vienība draftā ieguva labāko spēlētāju, ar otro numuru tiekot pie Sīkveona Bārklija.

Realitāte gan izrādījās daudz bēdīgāka, jo Garopolo jau pirmajā mačā guva ceļgala saišu savainojumu pēc kura viņam sezona arī beidzās, bet "Giants" komanda izrādījās ne pārāk gatava šai sezonai, sevišķi "grēkojot" uzbrukuma līnijai.

Tieši tāpēc šīsnakts cīņa bija svarīga abām vienībām, jo tā bija iespēja mazliet uzlabot gan sezonas bilanci, gan noskaņojumu.

Lai arī abas komandas spēles pirmajā pusē pieļāva kļūdas, t.i., Īlaja Meninga un Nika Malensa piespēles tika pārtvertas, kopumā šo mača daļu labāk aizvadīja tieši Sanfrancisko futbolisti, kuri vispirms realizēja brīvsitienu, bet tad Mets Brīda ieskrēja ieskaites zonā. Ņujorkieši tikmēr spēja gūt vienu piezemējumu, kad Meninga piespēli notvēra Odels Bekhems. Savukārt puslaika noslēgumā komandas apmainījās ar precīziem brīvsitieniem, lai gan kā vienai tā otrai bija iespējas gūt arī piezemējumu.

Arī otrais puslaiks sākās ar "49ers" rezultatīvu uzbrukumu, kas šoreiz bija Malensa piespēle Brīdam. Tiesa, "Giants" nepalika atbildi parādā, jo atkal lieliski nostrādāja saikne Menings-Bekhems, gan pietuvojoties ieskaites zonai, gan arī nogādājot tur bumbu. Savukārt trešās ceturtdaļas izskaņā Aldriks Rosass ar precīzu brīvsitienu rezultātu izlīdzināja.

Pēdējā mača ceturtdaļa sākās ar "Giants" pārtverto bumbu, taču tas viņiem neko būtisku nedeva un rezultāts palika nemainīgs. Tāds tas arī turējās ilgu laiku, neskatoties uz to, ka laiku pa laikam bija vērojami kādi labāki momenti.

Brīdī, kad līdz mača pamatlaika beigām bija palikušas mazāk kā trīs minūtes, Robijs Golds realizēja nu jau kārtējo brīvsitienu, kas vadībā izvirzīja "49ers". Tiesa, tā kā bija palicis diezgan daudz spēles laika, tad tā bija tikai puse darba, otra puse bija jāpaveic aizsargiem.

Jāsaka, ka Sanfrancisko komandas aizsardzībai tik labi vis negāja un viņi beigu beigās, pēc vairākām neveiksmīgi nospēlētām epizodēm, tika piespiesti pie savas ieskaites zonas, kas beigu beigās noveda pie Sterlinga Šepārda piezemējuma, kas tikai otro reizi šajā mačā vadībā izvirzīja Ņujorkas komandu.

Laukuma saimniekiem gan vēl bija iespēja atspēlēties, taču viņiem pietrūka laika, jo pirms tam jau bija iztērēti visi taimauti. Niks Malenss gan tika pie iespējas izšķirt visu ar pēdējo piespēli, kad uz tablo bija palikusi viena sekunde, taču viņa piespēle neviena neskarta lidoja ārpus ieskaites zonas.

Sanfrancisko "49ers" vienībai šis bija astotais zaudējums desmit spēlēs, bet Ņujorkas "Giants" pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, izcīnot savu otro panākumu šosezon.

NFL regulārā sezona, 10. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
PanthersSteelers21:52
CardinalsChiefs14:26
FalconsBrowns16:28
LionsBears22:34
SaintsBengals51:14
PatriotsTitans10:34
JaguarsColts26:29
BillsJets41:10
RedskinsBuccaneers16:3
ChargersRaiders20:6
DolphinsPackers12:31
CowboysEagles27:20
Giants49ers27:23

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/