Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kamara ar 15 miljoniem panāk Eliotu, Kukam - 12.5 miljoni sezonā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kamara ar 15 miljoniem panāk Eliotu, Kukam - 12.5 miljoni sezonā
Alvins Kamara
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Ņūorleānas "Saints" un Minesotas "Vikings" ir noslēguši jaunus līgumus ar saviem pussargiem, Alvinu Kamaru un Delvinu Kuku, kas abos gadījumos paredz, ka viņi komandā paliks vēl piecas sezonas.

Nacionālās futbola līgas komanda Ņūorleānas "Saints" beidzot ir atrisinājusi jautājumu, kas viņus nodarbināja, ja ne visu starpsezonu, tad pēdējo mēnesi, noteikti, proti, Luiziānas komanda ir pagarinājusi līgumu ar pussargu Alvinu Kamaru.

Vienošanās ir panākta uz pieciem gadiem par kopējo summu 75 miljoni ASV dolāru. 34.333 miljoni no šīs summas ir garantētā nauda.

Pēc šīs vienošanās Kamara ir kļuvis par uz šo brīdi otro apmaksātāko pussargu NFL, jo viņa vidējā alga būs 15 miljoni ASV dolāru, kas ir tik pat cik Dalasas "Cowboys" pussargam Ezekīlam Eliotam, bet mazliet mazāk kā Karolīnas "Panthers" pārstāvim Kristianam Makafrijam (16 015 875 dolāri sezonā).

Alvins Kamara NFL jau ir spēlējis trīs sezonas, taču ne vienā no sezonām nav spējis "izsist" vairāk kā 883 jardus, tiesa, tas nav tik būtiski, jo viņa spēles lielākais trumpis ir labais piespēļu uzbrukums, kur Tenesī universitātes futbola programmas produkts gūst teju tikpat daudz jardus cik uzbrukumos pa zemi.

Savukārt Minesotas "Vikings" savu "Pro Bowl" pussargu Delvinu Kuku ir atalgojusi ar piecu gadu un 63 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu. 12.5 miljoni, kas būs Kuka vidējā alga ļauj viņam ieņemt dalītu sesto vietu apmaksātāko pussargu reitingā.

Floridas štata universitātes "Seminoles" komandā spēlējušais Kuks aizvadīja labu 2019. gada sezonu, pa zemi gūstot 1135 jardus un 13 piezemējumus, bet vēl 519 jardus savam kontam pieskaitīja pēc piespēlēm.

Interesanti, ka gan Kamara, gan Kuks ienāca NFL pēc 2017. gada drafta, kurā bez viņiem tika izvēlēti arī jau pieminētais Makafrijs, kā arī Leonards Furnets un Džo Miksons. Teju visi no šī piecinieka šajā sezonā saņēma naudīgus līguma pagarinājumus, tikai Furnets, kurš 2017. gada draftā tika izvēlēts visaugstāk no visiem, pat neskatoties uz viņa produktīvo sniegumu, tika atlaists no draftējušās komandas (Džeksonvilas "Jaguars").

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/