Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Linčs atgriežas ar protestu, "Raiders" zaudē

Juris Miņins
Juris Miņins

Linčs atgriežas ar protestu, "Raiders" zaudē
Maršavns Linčs
Foto: AFP/Scanpix

Maršavns Linčs savā pirmajā Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlē pēc vienas sezonas izlaišanas laukumā nedevās, taču pamanījās izraisīt skandālu, ignorējot ASV himnu. Viņa pārstāvētā Oklendas "Raiders" ar 10:20 piekāpās Arizonas "Cardinals".

Maršavns Linčs pirms iepriekšējās sezonas paziņoja, ka viņam profesionālā futbola pietiek un tāpēc viņš dosies pensijā. Tomēr visu šo laiku bija runas, ka pussargs varētu atgriezties NFL un tā tas arī notika, šajā starpsezonā Linčam parakstot līgumu ar savas mājas pilsētas komandu, Oklendas "Raiders". Pirmajā pārbaudes mačā pussargs gan nepiedalījās, taču izraisīja valsts mēroga skandālu.

Paužot atbalstu Kolinam Kapernikam, kurš pagājušās sezonas laikā protestēja pret rasisma izpausmēm ASV, himnas atskaņošanas laikā nepieceļoties kājās, kas viņam, pēc daudzu uzskatiem šosezon maksāja līgumu (t.i., Kaperniku savās rindās nevēlas uzņemt neviena līgaas komanda), Maršavns himnas laikā necēlās kājās, bet sēdēja uz dzērienu mucas, elkoņus atbalstot pret ceļgaliem.

Viņa komandai gan šāds protests nedeva morālo pacēlumu un spēle pret Arizonas "Cardinals" pagāja ar oponentu pārsvaru.

Pirmo piezemējumu, pēc Kārsona Palmera, kurš pirmajā pārbaudes mačā nepiedalījās, piespēles guva Britens Goldens, bet jau otrajā ceturtdaļā Trojs Niklass, saņemot piespēli no Drū Stentona, palielināja Arizonas komandas pārsvaru, kas beigu beigās sasniedza jau iespaidīgos 17:0.

Džiordžio Tavečio līdz puslaikam gan trīs punktus atguva, bet otrā lielā spēles cēliena ievadā bumbu ieskaites zonā ienesa Džons Krokets, taču tas arī bija viss.

Zaudētāju rindās Eidžejs Manuels realizēja 10 no 12 piespēlem, gūstot 107 jardus, bet uzvarētājiem labākais saspēlnieks bija Drū Stentons, kurš maču noslēdza ar 11/15, 112 jardiem un vienu rezultatīvu piespēli.

NFL pirmssezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
TexansPanthers17:27
FalconsDolphins20:23
VikingsBills17:10
RedskinsRavens3:23
JaguarsPatriots31:24
SaintsBrowns14:20
EaglesPackers9:24
BroncosBears24:17
SteelersGiants20:12
BuccaneersBengals12:23
49ersChiefs27:17
TitansJets3:7
CowboysRams10:13
RaidersCardinals10:20

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/