Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL plāno ieviest obligātās sejas maskas spēlētājiem

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL plāno ieviest obligātās sejas maskas spēlētājiem
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālā futbola līga (NFL) un sporta ekipējuma ražotāji "Oakley" šodien ir nākuši klajā ar jauninājumu, kas, iespējams, būs obligāts visiem spēlētājiem 2020. gada sezonā, proti, sejas sargs.

Lai arī Nacionālā futbola līga bija organizācija, kas vēl Covid-19 pandēmijas sākumā visai skeptiski izteicās par ierastā kalendāra izmaiņām vīrusa ietekmes dēļ, tuvojoties regulārajai sezonai, arī viņiem ir jāatzīst, ka veselības riski ir pārāk lieli, tāpēc ir jāmeklē risinājumi, lai pasargātu kā līdzjutējus, tā arī spēlētājus.

Viens no iespējamajiem risinājumiem, kas varētu tikt ieviests ir publicēts šodien, proti, NFL, sadarbībā ar sporta ekipējuma firmu "Oakley", kas ir pazīstami kā dažādu sportam paredzēto briļļu ražotāji, ir izstrādājuši sejas masku. Jaunais risinājums ir veidots sadarbojoties ar spēlētājiem, tiesa, plaša mēroga testi vēl nav veikti. Kā ziņo līga, tad komandas sejas maskas saņems jau tuvākajā laikā un no tām tiek gaidīta atpakaļsaite. Ja risinājums tiks atzīts par gana labu, tad tas, visdrīzāk, tiks noteikts kā obligāts gaidāmajā sezonā.

Pats sejas sargs ir veidots no plastikāta un tiek piestiprināts pie ķiveres režģa. Pagaidām to ir testējuši tikai atsevišķi spēlētāji un, lai arī ir bijušas dažādas iebildes no futbolistu puses, kopumā šis risinājums ir atzīts par gana veiksmīgu un, kā ar humoru ir atzīmējuši "Oakley" pārstāvji, neviens no futbolistiem nav sūdzējies par klaustrofobiju.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/