Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Giants" aizmaina Bekhemu uz "Browns", Bels vienojas ar "Jets"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Giants" aizmaina Bekhemu uz "Browns", Bels vienojas ar "Jets"
Līveons Bels
Foto: USA Today/Scanpix

Vēl pirms oficiālās Nacionālās futbola līgas (NFL) 2019. gada sezonas atklāšanas, komandas un spēlētāji ir vienojušies par sadarbību nākošajās sezonās, viņu vidū ir arī diezgan daudz pirmā lieluma zvaigžņu.

Oficiāli Nacionālās futbola līgas (NFL) jaunā sezona sāksies vien šodien, kad arī spēks zudīs visiem iepriekš līdz 2018. gada sezonas noslēgumam parakstītajiem līgumiem, taču jau divas dienas komandas drīkst runāt ar spēlētājiem, vienojoties par iespējamo sadarbību. Protams, ka šādā situācijā nav nekāds brīnums, ka faktiski jaunie līgumi tiek sarunāti vēl pirms veco izbeigšanās.

Ja skatīt šos darījumus detalizētāk, tad, protams, ir jāmin vairāki NFL spīdekļi, kas ir mainījuši komandas. Piemēram, pēc tam kā Filadelfijas "Eagles" ļāva aiziet savam nomināli otrajam, bet pēdējās divās sezonās ļoti ilgu laiku arī pirmajam saspēlniekam Nikam Foulsam, viņš ir pievienojies Džeksonvilas "Jaguars" komandai. Vienošanās ir noslēgta uz četrām sezonām par kopējo summu 88 miljoni ASV dolāru.

Pie jaunas komandas tika arī pēdējo divu sezonu lielākais skandālists, pussargs Līveons Bels, kurš izlaida visu 2018. gada sezonu, uzskatot, ka viņa atalgojums Pitsburgas "Steelers" komandā neatbilst ieguldījumam vienības panākumos. Viņš ir pārcēlies uz Ņujorkas "Jets" komandu, kura četrās sezonās viņam apņēmusies izmaksāt 52.5 miljonus ASV dolāru. Interesanti, ka Pitsburgas komanda pagājušajā sezonā viņam piedāvāja 70 miljonu līgumu uz tādu pašu laika periodu.

Līdz šim lielāko līgumu gan ir noslēdzis bijušais Jaunanglijas "Patriots" aizsargs Trejs Flauerss, kurš pievienojās Detroitas "Lions" par 90 miljoniem piecos gados. Atgādināsim, ka tādējādi Flauerss atkal ir nonācis Meta Patrišas uzraudzībā, kurš iepriekš bija "Patriots" aizsardzības koordinators.

Šajās dienās neiztika arī bez vairākiem skaļiem maiņu darījumiem. Par Antonio Brauna došanos uz Oklendu jau ziņojām, taču tas izrādījās tikai ievads kam nopietnākam, jo Ņujorkas "Giants" šodien uz Klīvlendas "Browns" aizmainīja vienu no savas komandas spilgtākajiem un vērtīgākajiem spēlētājiem, Odelu Bekhemu. Pretī viņi saņēma aizsargu Džabrilu Peperu un vairākas drafta izvēles tiesības, tajā skaitā šī gada drafta pirmajā kārtā (17. numurs).

Šī maiņa padarīja "Browns" komandas uzbrukumu ļoti iespaidīgu, jo, atgādināsim, ka iepriekš viņi noslēdza līgumu ar pagaidām gan vēl nezināmā statusā esošo Karīmu Hantu (pašlaik notiek izmeklēšana par incidentu viesnīcā, kurā Hantu apsūdz vardarbībā), bet jau no pagājušās sezonas vienībā bija Džārviss Landrijs, Niks Čabs un Beikers Meifīlds.

Tomēr, neskatoties uz Pepera aizmainīšanu, aizsardzība "Browns" komandai arī ir saņēmusi papildinājumu, jo tai ir pievienojies līnijas aizsargs Šeldons Ričardsons.

Jāpiebilst, ka pa šīm dienām teju ir izjukusi visa vēl nesen tik varenā Baltimoras "Ravens" aizsardzība, jo lainbekeri Sīdžejs Moslijs un Zadariuss Smits ir pametuši komandu un devušies uz Ņujorkas "Jets" un Grīnbejas "Packers" komandām. Eriks Vedels, kuru gan "Ravens" paši atlaida, pievienojās Losandželosas "Rams", bet komandas veterāns Terels Sagss ir atgriezies Arizonas štatā, kur pavadīja koledžas laikus, uz vienu sezonu pievienojoties "Cardinals" vienībai.

Interesanti ir darbojušies arī Bufalo "Bills", kuri vienojušies ar uzbrucējiem Džonu Braunu un Kolu Bīsliju, tādējādi tiekot pie spēlētājiem, kas ķers gan tālās piespēles (Brauns), gan tuvos raidījumus (Bīslijs). Interesanti, ka "Bills" savās rindās ir uzņēmuši arī starp pašreiz spēlējošajiem pussargiem produktīvāko, Frenku Goru, kurš pēc gūtajiem jardiem atrodas ceturtajā pozīcijā NFL visu laiku labāko pussargu sarakstā un, ja vien izdosies laba sezona, 2019. gadā viņš var pacelties arī uz trešo vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2019-03-13 18:00, pirms 5 gadiem
NY faniem grūta dzīve Aizmaina KP,un tagad aizmaina OBJ

     [+] [-]

, 2019-03-13 18:09, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: NY faniem grūta dzīve Aizmaina KP,un tagad aizmaina OBJ
Toties dabūja Belu un, iespējams, Kailers Marejs arī nonāks "Giants".

     [+] [-]

, 2019-03-13 18:37, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Toties dabūja Belu un, iespējams, Kailers Marejs arī nonāks "Giants".
Nu Marejs jau droši būs pirmais picks.Droši ar to iegūto picku + savējo mēģinās pacelties augstāk,jo nu viņiem vajag QB,jo no Meninga tiešām nav jēgas.

     [+] [-]

, 2019-03-13 18:49, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nu Marejs jau droši būs pirmais picks.Droši ar to iegūto picku + savējo mēģinās pacelties augstāk,jo nu viņiem vajag QB,jo no Meninga tiešām nav jēgas.
Visādi var būt. Ja pirmais piks paliks pie Arizonas, tad, visdrīzāk, nebūs viņš pirmais numurs, jo ARI jau ir pateikuši, ka viņiem Mareju nevajag (jo pagājušgad bija Rouzens un uz viņu vēl ir lielas cerības, sevišķi pie jaunā trenera, kas ir QB guru) + ne komandas GM, ne HC neapmeklēja Mareja Pro day.

No otras puses, Cards vajag spēlētājus, kas var vinnēt tagad un tāpēc viņi var mēģināt notreidot drafta izvēli, kas, iespējams, varētu būt pat diezgan loģiski. Galvenais šo maiņu sataisīt prātīgu, jo Bosa arī ir spēlētājs, kurš var pastiprināt komandu UZREIZ.